Global Construction Outlook 2022

0

Οι τάσεις της παγκόσμιας κατασκευαστικής βιομηχανίας το 2022 περιλαμβάνουν μια γενικά ευνοϊκή οικονομική προοπτική μαζί με ορισμένες προκλήσεις που αναμένεται να συνεχιστούν.

Στις ΗΠΑ, η Consensus Construction Forecast των Αμερικανικών Ινστιτούτων Αρχιτεκτόνων προλέγω Οι μη οικιστικές κατασκευές θα αυξηθούν κατά 4,6% το 2022, ενώ αναμένεται ανάπτυξη 9% στον οικιστικό τομέα, σύμφωνα με την Oxford Economics and ConstructConnect πρόβλεψη .

Σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση οι κατασκευές θα αυξηθούν από 1,5% στην Ισπανία σε 3% στη Γαλλία και την Ολλανδία. Η μέση ανάπτυξη σε ολόκληρη την ΕΕ προβλέπεται στο 2,7%, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο στο 6,3%.

Οι κατασκευές παγκοσμίως προβλέπεται να αυξηθούν κατά 3,7% το 2022 σύμφωνα με το Construction Intelligence Center, με το μεγαλύτερο μερίδιο ανάπτυξης να συμβαίνει στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και στην Κίνα. Η ταχύτερη ανάπτυξη αναμένεται στην Υποσαχάρια Αφρική, συμπεριλαμβανομένης της Αιθιοπίας και των χωρών της Ανατολικής Αφρικής.

Μια πρόσφατη αναφορά του Σύνδεσμος Οικιστικής Βιομηχανίας στην Αυστραλία προειδοποίησε για επιβράδυνση της κατασκευής κατοικιών στην Αυστραλία από τα μέσα του 2022 και η Master Builders of Australia προβλεπόταν ο τομέας θα εισέλθει σε αρνητικό έδαφος το επόμενο έτος. Οι καυτές αγορές κατοικιών που έχουν ωθηθεί από επιχορηγήσεις για ανέγερση και ανακαίνιση αναμένεται να επιβραδυνθούν ενόψει του κορεσμού της αγοράς και του αυξανόμενου κόστους. Η Master Builders αναμένει επίσης πτώση των εμπορικών κατασκευών στην Αυστραλία.

Στον Καναδά, η ανάπτυξη των κατασκευών το 2022 είναι προβάλλεται στο 16,4%, με τα οικιακά να σημειώνουν ανάπτυξη 5,5% και τα μη οικιστικά στο 23,6%.

Πέρα από τα μακροοικονομικά και τις πιθανές επιπτώσεις άγνωστων νομισματικών και δημόσιων πολιτικών, μερικές λειτουργικές τάσεις θα μπορούσαν να περιορίσουν την αναμενόμενη ανάπτυξη, ενώ μια άλλη τάση θα μπορούσε να συμβάλει στην ελαχιστοποίηση των επιπτώσεών τους.

Ελλείψεις Εργασίας και Δεξιοτήτων

Στο παγκόσμια κλίμακα, οι κατασκευές αντιμετωπίζουν αυξανόμενους αντίθετους ανέμους στην εργασία λόγω δεκαετιών χαμηλής παραγωγικότητας. Σύμφωνα με τον McKinsey, «κακή διαχείριση και εκτέλεση έργου, ανεπαρκείς δεξιότητες, ανεπαρκείς διαδικασίες σχεδιασμού και ανεπαρκείς επενδύσεις στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, την Ε&Α και την καινοτομία» είναι οι κύριες αιτίες για τα προβλήματα παραγωγικότητας.

Κάθε περιοχή έχει τους δικούς της ένοχους. Για παράδειγμα, ο κατασκευαστικός κλάδος των ΗΠΑ παλεύει με εργατικά προβλήματα για δεκαετίες. Η εθνική έμφαση στο τετραετές κολέγιο είναι απαραίτητο για όλους, μαζί με τη φήμη των κατασκευών ως βαρετή, βρώμικη και επικίνδυνη, την αδυναμία της βιομηχανίας να δημιουργήσει έναν αξιόπιστο αγωγό εργασίας, την παρακμή των συνδικάτων και την έλλειψη πολιτικής βούλησης για την προώθηση του εμπορίου εκπαίδευσης όλα εκτός από το ενδεχόμενο αγωγού των υποψηφίων εργαζομένων στον τομέα των κατασκευών.

Μετά ήρθε η μεγάλη ύφεση, οι πολιτικές και πολιτιστικές μάχες για τη μετανάστευση και μια πανδημία. Δεν είναι περίεργο που η κατασκευή βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση από ποτέ όσον αφορά τις δυνατότητες εργασίας της. Εκτός από ένα ζήτημα αριθμών, είναι επίσης ένα ζήτημα δεξιοτήτων και εμπειρίας, καθώς οι μακροχρόνιοι υπάλληλοι κατευθύνονται προς τη συνταξιοδότηση.

Η τεχνολογία θα βοηθήσει στην προσέλκυση νέων ταλέντων

Σε όλο τον κόσμο, η τεχνολογία είναι ένας παράγοντας που συμβάλλει στην αναβάθμιση της φήμης των κατασκευών. Οι νέοι που έχουν μεγαλώσει με την τεχνολογία είναι πρωταρχικοί υποψήφιοι για τους νέους ρόλους στον τομέα των κατασκευών, όπως η εικονική πραγματικότητα, η επαυξημένη πραγματικότητα, η ρομποτική και οι ειδικοί μοντέλων πληροφοριών κτιρίων. Οι ίδιοι υποψήφιοι μπορούν να βρουν ενδιαφέρουσα εργασία στον προγραμματισμό, την εκτίμηση και τη διαχείριση έργων, τα οποία έχουν όλα βαριά τεχνολογικά αποτυπώματα.

Ενώ η ρομποτική και οι αυτόνομες μηχανές θα έχουν επίσης περισσότερη χρήση το 2022, εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη ανάγκη για χειρώνακτες εργάτες. Οι διαδικασίες χειροκίνητης κατασκευής, όπως το φινίρισμα του σκυροδέματος ή η κατασκευή τοίχων πλαισίου, πρέπει να γίνουν ακόμα.

Ένα πρώτο βήμα που κάνουν πολλές κατασκευαστικές εταιρείες είναι να δίνουν μεγάλη έμφαση στη διατήρηση των ειδικευμένων εργαζομένων που διαθέτουν. Είτε μέσω κινήτρων, μπόνους, αυξήσεων μισθών, παροχών ή προσαρμογής σταδιοδρομίας, οι κατασκευαστικές εταιρείες θα συνεχίσουν να κάνουν ό,τι πρέπει για να κρατήσουν τους ανθρώπους τους το επόμενο έτος.

Η ενοποίηση είναι μια άλλη προσέγγιση. Όταν ένας γενικός ανάδοχος αγοράζει άλλες εμπορικές επιχειρήσεις, αποκτούν αμέσως μεγαλύτερο έλεγχο στα τμήματα εργασίας των έργων υπεργολάβου. Οι συγχωνεύσεις και οι εξαγορές θα συνεχιστούν το 2022 ως όχι μόνο ένας τρόπος ενίσχυσης των θέσεων απασχόλησης αλλά και για μετάβαση σε νέες περιοχές ή επέκταση σε άλλους κατασκευαστικούς τομείς.

Υψηλότερο κόστος εισροών

Οι αλυσίδες ανεφοδιασμού είχαν τεντωθεί μέχρι τη χωρητικότητά τους ακόμη και πριν από την πανδημία, γεγονός που στη συνέχεια πολλαπλασίασε τα προβλήματα. Οι ειδικοί στις ΗΠΑ δεν αναμένουν μεγάλη βελτίωση τουλάχιστον μέχρι το 2023. Η Ευρωπαϊκή Ένωση προβλέπει ότι τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας θα επιλυθούν κάποια στιγμή στις αρχές του 2022. Η αύξηση των τιμών των υλικών από μόνη της έκανε Καναδά δαπάνες ανακατασκευής άλμα κατά 6,4% από τον Μάιο του 2020 στον Μάιο του 2021, καθώς οι εργολάβοι αντιμετώπιζαν αυξημένο κόστος και ελλείψεις.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι ελλείψεις της εφοδιαστικής αλυσίδας είχαν δυσανάλογες επιπτώσεις στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Η επί δεκαετίες παρακμή της παραγωγής της Αυστραλίας έχει αφήσει τον κατασκευαστικό κλάδο εκεί να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από υπεράκτια υλικά, δημιουργώντας δυσεπίλυτο πρόβλημα για εργολάβους και ιδιοκτήτες που αναμένεται να συνεχιστεί για κάποιο χρονικό διάστημα.

Στις ΗΠΑ, οι προκλήσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας δεν πέρασαν απαρατήρητες από το Κογκρέσο. Ο τρέχων νόμος Build Back Better (HR 5376) που εξετάζεται περιλαμβάνει 5 δισεκατομμύρια δολάρια για την ανθεκτικότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας. Περιλαμβάνει χαρτογράφηση και παρακολούθηση της εφοδιαστικής αλυσίδας, τη θέσπιση προτύπων και βέλτιστων πρακτικών, την ενίσχυση της ασφάλειας, τον εντοπισμό και την προώθηση της τεχνολογικής προόδου και την παροχή επιχορηγήσεων για την υποστήριξη της ανθεκτικότητας. Μόνο το 3% των χρημάτων μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διοικητικούς σκοπούς.

Οι εργολάβοι μπορούν να δουν κάποια οφέλη μεταφέροντας υλικά και προμήθειες συνομιλίες στην αλυσίδα στους ιδιοκτήτες για να αντιμετωπίσουν τα δεινά της εφοδιαστικής αλυσίδας. Κάνοντάς το κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για συμβόλαια, είναι δυνατό να δημιουργηθεί κάποια ανθεκτικότητα στην εικόνα μέσω δημιουργικής προμήθειας, αποθήκευσης υλικών, ιδιοκτητών που προμηθεύουν υλικά με χρηματοδότηση εκ των προτέρων και κλειδώματος στις επιλογές ιδιοκτητών πολύ νωρίτερα από το κανονικό.

Υπάρχουν κάποιες άλλες στρατηγικές που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Οι ανάδοχοι μπορεί να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αυξήσουν τη συχνότητα των ενημερώσεων χρονοδιαγράμματος, συμπεριλαμβανομένης της παράδοσης κοινών υλικών στον προγραμματισμό, την αμφισβήτηση ρητρών συμβάσεων που αυξάνουν τον κίνδυνο λόγω προβλημάτων στην αλυσίδα εφοδιασμού, τον περιορισμό των έργων σκληρής προσφοράς με μακροχρόνιες δεσμεύσεις τιμών και τη χρήση ρητρών έκτακτης ανάγκης για τη μείωση της τιμής του υλικού αστάθεια.

Τεχνική υιοθέτηση Μετακίνηση στην πλατφόρμα

Οι κατασκευαστικές εταιρείες υψηλής απόδοσης έχουν εγκαταλείψει τις τεχνολογικές λύσεις ενός σημείου και αγκάλιασαν ολόψυχα την πλατφόρμα cloud—αυτό είναι το βασικό μάθημα από μια πρόσφατη έρευνα της Procore σχετικά με τη χρήση τεχνολογίας στις κατασκευές. Αυτά που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε χειροκίνητες λύσεις και λύσεις με σιλουέτα τείνουν να έχουν χαμηλή απόδοση.

Το 2022, αναζητήστε περισσότερες εταιρείες που θα υιοθετήσουν τη διαχείριση κατασκευαστικών έργων βάσει cloud και άλλες λύσεις που ενσωματώνονται με την υπάρχουσα τεχνολογία τους, ενώ παράλληλα εμπλέκουν τους συνεργάτες τους πιο βαθιά.

Η παγκόσμια τάση χρήσης μιας προσέγγισης οικοσυστημάτων επικράτησε φέτος. Όλο και περισσότερες εταιρείες διαφοροποιούνται υιοθετώντας την ιδέα της πλατφόρμας όχι μόνο για τον εαυτό τους αλλά και συμπεριλαμβάνοντας άλλους ενδιαφερόμενους φορείς του έργου. Οι κατασκευαστικές εταιρείες που έχουν τους υποστηρικτές τους, τους πωλητές τους, τη μηχανική τους και το σχεδιασμό τους όλα αξιοποιημένα σε μια πλατφόρμα cloud βρίσκονται στο κατώφλι αυτής της μεγάλης τεχνολογικής αλλαγής για τον κλάδο. Αυτή η τάση θα επιταχυνθεί μόνο το 2022, σύμφωνα με την Deloitte.

Δύο άλλα εξέχοντα τεχνολογικά εργαλεία που θα επιταχυνθούν παράλληλα με αυτό το συνεργατικό νέο παράδειγμα είναι το BIM και το 3D modeling. Αυτές οι τεχνολογίες κάνουν προκατασκευή των εξαρτημάτων πιο ακριβή, ώστε οι εμπορικοί εργολάβοι να μπορούν να συναρμολογούν, να δοκιμάσουν και να αναπτύξουν μεγαλύτερα τμήματα της εργασίας εκτός έδρας υπό ελεγχόμενες συνθήκες. Εκτός από τη μείωση του κόστους, στόχος είναι να βελτιωθεί η ποιότητα και να μειωθεί η επανεπεξεργασία.

Ενώ οι κατασκευαστικές εταιρείες μπορούν να αποκτήσουν σημαντικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα χρησιμοποιώντας περισσότερα τεχνολογικά εργαλεία και αυτοματισμό, αυτό απαιτεί προσεκτική επένδυση. Η εκτέλεση λύσεων ενός σημείου που δεν ενσωματώνονται με υπάρχον λογισμικό, υλικό και επιχειρηματικές διαδικασίες μπορεί να λειτουργήσει εις βάρος μιας εταιρείας μακροπρόθεσμα.

Συνδέστε τους πάντες και τα πάντα σε μια πλατφόρμα. Χτίστε καλύτερα.

Schreibe einen Kommentar