8 βότανα για να αναπτυχθούν στον κήπο της ιατρικής

1
8 βότανα για να αναπτυχθούν στον κήπο της ιατρικής

Υπάρχουν πολλά βότανα που μεταμορφώνονται σε σπιτικά θεραπευτικά μέσα. Εδώ είναι μερικά από τα αγαπημένα μου βότανα για τον ιατρικό κήπο που καλλιεργούνται εύκολα και περιέχουν πολύτιμες φαρμακευτικές ιδιότητες.

Αυτή η σελίδα μπορεί να περιέχει συνδέσμους συνεργατών. Παρακαλώ διαβάστε την αποκάλυψή μου για περισσότερες πληροφορίες.

Τα φαρμακευτικά κωνοφόρα εχινάκεια purpurea ανθίζουν.

Δεν είμαι γιατρός και η FDA δεν έχει αξιολογήσει τους ακόλουθους ισχυρισμούς σχετικά με τα παραδοσιακά και φαρμακευτικά οφέλη των βοτάνων.

Αναπτύσσοντας έναν Ιατρικό Κήπο

Ο αριθμός των βοτάνων που μπορούν να καλλιεργηθούν και να χρησιμοποιηθούν για τα φαρμακευτικά τους οφέλη είναι άπειρος, επομένως θα ήταν αδύνατο να τα απαριθμήσουμε όλα εδώ. Ρωτήστε 50 κηπουρούς ποια είναι τα αγαπημένα τους φαρμακευτικά βότανα και θα λάβετε 50 διαφορετικές απαντήσεις!

Τα παρακάτω είναι τα οκτώ αγαπημένα μου βότανα για τον κήπο φαρμάκων που μου αρέσει να καλλιεργώ για την ασφαλή και ήπια θεραπευτική τους δράση, που χρησιμοποιούνται σε καταπλάσματα, αλοιφές, βάμματα, ελιξίρια, ξύδια και πολλά άλλα.

Τα παρακάτω είναι οκτώ από τα αγαπημένα μου φαρμακευτικά βότανα.

#1: Comfrey (Symphytum x uplandicum)

Το Comfrey έχει χρησιμοποιηθεί για την προώθηση της επούλωσης ακμής, σπασμένων οστών, μώλωπες, γρατζουνιές και πόνους στους μύες. Εν τω μεταξύ τα άνθη του προσελκύουν μια ποικιλία επικονιαστών.

Ρωσική κομφρέυ (Symphytum x uplandicum) είναι προτιμότερο από το αληθινό comfrey (Symphytum officinale) για τον κήπο φαρμάκων επειδή οι σπόροι του είναι αποστειρωμένοι και, ως εκ τούτου, δεν θα αυτοσπερθούν γύρω από τον κήπο. Αναπτύσσεται σε ζώνες ανάπτυξης USDA 3-9.

Για να φυτέψετε ρωσικό κομφρέσι, αγοράστε ζωντανά μοσχεύματα ρίζας και φυτέψτε τα δύο πόδια μεταξύ τους τέσσερις εβδομάδες πριν από την ημερομηνία παγετού της άνοιξης και έως τέσσερις εβδομάδες μετά την ημερομηνία παγετού του φθινοπώρου. Το Comfrey είναι ένα πολυετές που επιστρέφει κάθε χρόνο.

Προτιμά πλούσιο, υγρό χώμα σε καλά στραγγιζόμενο σημείο με ηλιοφάνεια ή μερική σκιά.

Θέλετε όλα τα πλεονεκτήματα ενός αλοιφού comfrey αλλά δεν έχετε χρόνο να το φτιάξετε μόνοι σας; Εδώ είναι η αγαπημένη μου πηγή για υψηλής ποιότητας, φάρμας και χειροποίητο φυτικό αλεύρι.

Το Comfrey σε άνθιση

#2: Πικραλίδα (Taraxacum officinale) στον Κήπο της Ιατρικής

Η πικραλίδα έχει αποδειχθεί ότι υποστηρίζει την υγιή λειτουργία του ήπατος και των νεφρών, υποστηρίζει την υγιή αρτηριακή πίεση και ενθαρρύνει την επούλωση δερματικών παθήσεων όπως η ακμή.

Ακούγεται παράξενο να φυτεύεις πικραλίδα σε έναν κήπο με φάρμακα, καθώς είναι τόσο εύκολα διαθέσιμη ως ζιζάνιο. Ωστόσο, συχνά κατοικεί περιοχές όπου η έντονη κίνηση με τα πόδια συμπυκνώνει το έδαφος και η ασφαλής συγκομιδή σε αυτές τις περιοχές είναι αμφισβητήσιμη. Αναπτύσσεται σε ζώνες ανάπτυξης USDA 3-10.

Οι σπόροι πικραλίδας είναι πραγματικά διαθέσιμοι για αγορά. Αυτές οι γαστρονομικές ποικιλίες αναπτύσσουν μεγαλύτερα φύλλα και παχύτερες ρίζες. Σπείρετε σπόρους σε βάθος 1⁄4 ίντσας έξω, τέσσερις ίντσες μεταξύ τους, δύο εβδομάδες πριν από την ημερομηνία παγετού σας. Η πικραλίδα είναι πολυετές φυτό.

Προτιμά καλά στραγγιζόμενα εδάφη με ηλιοφάνεια ή μερική σκιά. Εάν παράγετε περισσότερα από αυτά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, λάβετε υπόψη σας ότι τα φύλλα πικραλίδας πάνε ακριβά στους σεφ της μαγειρικής.

Θα θέλατε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την καλλιέργεια βοτάνων για τη βελτίωση της βιοποικιλότητας, τη μείωση της συντήρησης και την αύξηση της απόδοσης; Θα βρείτε πολλές πληροφορίες στο βραβευμένο βιβλίο μου, The Suburban Micro-Farm.

The Suburban Micro-Farm Book

#3: Εχινάκεια (Echinacea purpurea)

Η εχινάκεια χρησιμοποιείται ως διεγερτικό του ανοσοποιητικού και το τσάι γίνεται συχνά γαργάρα για τον πονόλαιμο. Προσθέστε ομορφιά και λειτουργήσει στον ιατρικό κήπο σας!

Αυτό το όμορφο μωβ κωνοφόρα φυτρώνει στις ζώνες ανάπτυξης του USDA 3-9. Σπείρετε τους σπόρους το φθινόπωρο σε ένα καλά προετοιμασμένο κρεβάτι. Ή μεταμοσχεύστε σπορόφυτα έξω κατά τη διάρκεια της εβδομάδας του ανοιξιάτικου παγετού σας, σε απόσταση δύο μέτρων. Η εχινάκεια είναι ένα ανθεκτικό πολυετές φυτό και προτιμά τον ήλιο ή τη μερική σκιά σε πλούσιο έδαφος.

#4: Μάραθος (Foeniculum vulgare) στον Κήπο της Ιατρικής

Ο μάραθος διεγείρει την όρεξη, υποστηρίζει την υγιή πέψη και γίνεται γαργάρα ως τσάι για τον πονόλαιμο, γεγονός που τον καθιστά εξαιρετικό υποψήφιο για τον κήπο της οικιακής ιατρικής.

Αυτό το όμορφο, κίτρινο ανθισμένο βότανο αναπτύσσεται στις ζώνες ανάπτυξης του USDA 3-10. είναι πολυετές στις ζώνες 5-10 και ετήσιο στα βόρεια κλίματα. Σπείρετε σπόρους βάθους 1⁄4 ίντσας, σε απόσταση 16 ιντσών, δύο εβδομάδες πριν από την ημερομηνία παγετού σας. Αυτοσπορεύεται εύκολα. Ο μάραθος χρειάζεται πλούσιο έδαφος σε ηλιόλουστη τοποθεσία.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΑΡΑΘΟΣΠΟΡΩΝ
Συγκομίστε σπόρους μάραθου στο τέλος του καλοκαιριού, ώστε τα φυτά να μην σπόροι παντού. Μαγειρέψτε με τους σπόρους, μασήστε τους μετά τα γεύματα για να βοηθήσετε στην πέψη και δώστε τους στους φίλους σας κηπουρούς για φύτευση! Εάν έχετε ένα έμπλαστρο μάραθου εκτός ελέγχου, τα κοτόπουλα απολαμβάνουν τη χορτονομή.

#5: Σκόρδο (Allium sativum)

Το σκόρδο ενισχύει την ανοσία, υποστηρίζει την υγιή αρτηριακή πίεση και χρησιμοποιείται παραδοσιακά σε θεραπείες για την εξάλειψη κοινών εντερικών παρασίτων. Εάν καλλιεργείτε ήδη σκόρδο στον λαχανόκηπό σας, τότε είστε ένα βήμα πιο κοντά στο να επωφεληθείτε από τις φαρμακευτικές ιδιότητες του σκόρδου.

Αναπτύσσεται σε ζώνες ανάπτυξης USDA 3-9 και φυτεύεται το φθινόπωρο. Φυτέψτε σκελίδες σκόρδου σε απόσταση πέντε ίντσες μεταξύ τους και δύο ίντσες βάθος, με το μυτερό άκρο στραμμένο προς τα πάνω. Καλύψτε καλά το κρεβάτι και συγκομίστε στις αρχές του καλοκαιριού.

Προτιμά πλούσιο, υγρό έδαφος σε καλά στραγγιζόμενη τοποθεσία με ηλιοφάνεια ή μερική σκιά.

Ανοιξιάτικο σκόρδο που μεγαλώνει στο βρώσιμο τοπίο

#6: Λεβάντα (Lavandula angustifolia) στον Κήπο της Ιατρικής

Η λεβάντα είναι ένα άλλο βότανο που συνήθως καλλιεργείται για τα όμορφα λουλούδια και το υπέροχο άρωμά της.

Προσθέστε φαρμακευτικές ιδιότητες στη λίστα με τους λόγους για να το φυτέψετε στον κήπο με τα φάρμακα! Η λεβάντα χρησιμοποιείται παραδοσιακά για την υποστήριξη της ψυχικής ευεξίας, ενθαρρύνει περιβάλλοντα χωρίς μικρόβια, προάγει την υγιή πέψη και διορθώνει την ένταση των μυών.

Αναπτύσσεται σε ζώνες ανάπτυξης USDA 5-9. Μεταφυτέψτε τα σπορόφυτα έξω, σε απόσταση 15 ιντσών μεταξύ τους, τέσσερις εβδομάδες μετά την ημερομηνία παγετού σας. Η λεβάντα είναι ένα πολυετές φυτό που επιστρέφει κάθε χρόνο.

Απαιτεί καλά στραγγιζόμενο έδαφος σε ηλιόλουστες συνθήκες. Αφήστε το χώμα να στεγνώσει ανάμεσα στα ποτίσματα.

Λουλούδια λεβάντας στον ιατρικό κήπο

Η λεβάντα καλλιεργείται για τα όμορφα λουλούδια, το υπέροχο άρωμα και τις ιατρικές της ιδιότητες.

#7: Βάλσαμο λεμονιού (Melissa officinalis)

Το βάλσαμο λεμονιού υποστηρίζει την ανακούφιση από τον πονοκέφαλο, ενθαρρύνει την ανακούφιση από το στρες και τον ξεκούραστο ύπνο και υποστηρίζει την ανακούφιση από τις κράμπες της περιόδου. Αυτό το βότανο έχει μια θέση σε όλους τους κήπους μου, όχι μόνο στον κήπο με τα φάρμακα, καθώς βοηθά στη θεραπεία του εδάφους εκτός από τα θεραπευτικά του οφέλη για τον άνθρωπο.

Αναπτύσσεται σε ζώνες ανάπτυξης USDA 4-9. Μεταφυτέψτε τα σπορόφυτα έξω, σε απόσταση 18 ιντσών μεταξύ τους, τέσσερις εβδομάδες μετά την ημερομηνία παγετού σας. Το βάλσαμο λεμονιού είναι ένα πολυετές φυτό που επιστρέφει κάθε χρόνο.

Απαιτεί πλούσιο, καλά στραγγιζόμενο έδαφος με μερική σκιά από τον απογευματινό ήλιο.

#8: Θυμάρι (Thymus vulgaris) στον Κήπο της Ιατρικής

Το θυμάρι χρησιμοποιείται ιατρικά για την υποστήριξη υγιών πνευμόνων και αναπνευστικού συστήματος και διορθώνει τις μυκητιακές ανισορροπίες. Αυτό το βότανο μπορεί να έχει υπέροχα, κομψά λουλούδια, αλλά μην τα αφήσετε αυτά να σας ξεγελάσουν. Αυτό το ισχυρά θεραπευτικό βότανο έχει κερδίσει το σήμα του για τον κήπο του φαρμάκου.

Αναπτύσσεται σε ζώνες ανάπτυξης USDA 5-10. Μεταφυτέψτε τα σπορόφυτα έξω, σε απόσταση 12 ιντσών μεταξύ τους, δύο εβδομάδες μετά την ημερομηνία παγετού σας. Το θυμάρι είναι ένα πολυετές που επανέρχεται κάθε χρόνο.

Χρειάζεται καλά στραγγιζόμενο έδαφος σε ζεστή και ηλιόλουστη τοποθεσία. Αφήστε το χώμα να στεγνώσει ανάμεσα στα ποτίσματα.

Υπάρχουν πολλά βότανα που μετατρέπονται σε θεραπευτικά μέσα.  Εδώ είναι μερικά από τα αγαπημένα μου βότανα για τον κήπο φαρμάκων που είναι εύκολο να αναπτυχθούν και να χρησιμοποιηθούν.

Κοινό θυμάρι σε άνθιση

Τα βότανα είναι απίστευτα ικανοποιητικά για να αναπτυχθούν, είτε καλλιεργείτε βότανα σε έναν κήπο κουζίνας, έναν κήπο με φάρμακα ή έναν κήπο με επικονιαστές.

Τι θεραπευτικά σκευάσματα έχετε φτιάξει με βότανα από τον ιατρικό σας κήπο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΟΜΕΝΟ:

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar