7 Χρήσεις του Comfrey στον κήπο Permaculture

0
7 Χρήσεις του Comfrey στον κήπο Permaculture

Το λίπασμα Comfrey θεωρείται μια κινητήρια δύναμη στον κήπο της περμακουλτούρας. Ακολουθούν επτά χρήσεις του comfrey για την οικοδόμηση υγιούς εδάφους και την καλλιέργεια υγιών καλλιεργειών.

Αυτή η σελίδα μπορεί να περιέχει συνδέσμους συνεργατών. Παρακαλώ διαβάστε την αποκάλυψή μου για περισσότερες πληροφορίες.

7 Χρήσεις Comfrey στον κήπο Permaculture: Το λίπασμα Comfrey θεωρείται ένα εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας στον κήπο της permaculture.  Ακολουθούν επτά χρήσεις του comfrey για την οικοδόμηση υγιούς εδάφους και την καλλιέργεια υγιών καλλιεργειών.

Comfrey: The Permaculture Star

Αν το σχέδιο της περμακουλτούρας είχε ένα παιδί αφίσας, θα ήταν κομφρέ! Είναι ένα πολυλειτουργικό, παραγωγικό και χαμηλής συντήρησης βότανο—όλα αυτά που αναζητούμε όταν επιλέγουμε φυτά για τον κήπο της περμακαλλιέργειας.

Μεταξύ των πολλών χαρακτηριστικών του comfrey είναι τα όμορφα μωβ άνθη του που προσελκύουν επικονιαστές και άλλα ευεργετικά έντομα. Εν τω μεταξύ, τα μεγάλα φύλλα σκιάζουν το έδαφος και παρέχουν ενδιαίτημα για ωφέλιμα έντομα.

Είναι επίσης ένα από τα πιο ισχυρά και αποτελεσματικά φαρμακευτικά βότανα. Μάθετε περισσότερα για τα ιατρικά οφέλη του comfrey στο άρθρο μου σχετικά με τον τρόπο παρασκευής βοτάνων.

Επιπλέον, το comfrey είναι γνωστό για τον εμπλουτισμό του εδάφους και την επιτάχυνση της δημιουργίας εδάφους.

Θα θέλατε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη χρήση βοτάνων για τη βελτίωση της βιοποικιλότητας του κήπου σας, τη μείωση της συντήρησης και την αύξηση της απόδοσης;

Θα βρείτε πολλές πληροφορίες όπως αυτή στο βραβευμένο βιβλίο μου, The Suburban Micro-Farm.

The Suburban Micro-Farm Book

7 Χρήσεις Comfrey στον κήπο

Αν αναρωτιέστε πώς να χρησιμοποιήσετε το comfrey στον κήπο, ακολουθούν επτά τρόποι για να επωφεληθείτε από την ικανότητά του να εμπλουτίζει και να φροντίζει το έδαφος.

1: Ενεργοποιήστε το Compost

Αυτή είναι η πιο ευέλικτη από όλες τις χρήσεις comfrey που αναφέρω σε αυτό το άρθρο. Η ενεργοποίηση ενός σωρού κομποστοποίησης σάς επιτρέπει να κάνετε πιο γρήγορα μια πλούσια και ισορροπημένη τροποποίηση εδάφους, η οποία μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε χρειάζεται οργανική ύλη.

Στην πραγματικότητα, επειδή τα αποκόμματα χόρτου και άλλα συστατικά κομποστοποίησης μπορεί να μολυνθούν με ζιζανιοκτόνα (ακόμα και αν δεν ψεκάζετε), αυτή η παραγωγική πράσινη ουσία είναι σημαντική για τους οικιακούς κομποστοποιητές.

Τα μοσχεύματα Comfrey αποτελούν έναν εξαιρετικό βιοενεργοποιητή στον κάδο κομποστοποίησης. Εάν διαθέτετε μεγάλη ποσότητα αποξηραμένου καφέ υλικού – όπως τα φθινοπωρινά φύλλα – η επίστρωσή του με μοσχεύματα κομφριού είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να εξισορροπήσετε την αναλογία άνθρακα προς άζωτο και να ξεκινήσετε την αποσύνθεση.

Για να δώσετε στο σωρό κομπόστ μια άμεση κλωτσιά σε υψηλή ταχύτητα, μαζέψτε τα φύλλα κομπόστ και συνθλίψτε τα. Χρησιμοποιούμε ψαλίδι κήπου για να κόψετε γρήγορα χονδρικά τα φύλλα. Προσθέστε μια μικρή ποσότητα νερού και ανακατέψτε/συνθλίψτε για ένα ή δύο λεπτά.

Προσθέστε περισσότερο νερό για να ρευστοποιηθεί και μετά ρίξτε ολόκληρο το διάλυμα στο σωρό κομπόστ. Αυτό το γρήγορο μικρό επιπλέον βήμα είναι ισοδύναμο με το μάσημα τροφής. Η προπέψη βοηθά τους ωφέλιμους μικροοργανισμούς του σωρού κομποστοποίησης (όπως αυτοί του στομάχου μας) να λειτουργήσουν πιο γρήγορα.

Το τελικό κομπόστ θα έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά με την προσθήκη λιπάσματος comfrey.

Μοσχεύματα Comfrey έτοιμα για χρήση ως πράσινο σάπια φύλλα.

Τα μοσχεύματα Comfrey είναι έτοιμα για χρήση ως πράσινη κοπριά, πράσινο σάπια φύλλα ή για θρυμματισμό και προσθήκη στον κάδο κομποστοποίησης.

2: Comfrey Green Manure

Η πράσινη λίπανση είναι εναλλακτική ή συμπλήρωμα της ζωικής κοπριάς ως εδαφοβελτιωτικό. Τα φυτά πράσινης κοπριάς απλώς κόβονται και μετατρέπονται στο χώμα.

Για όσους βρίσκονται σε οικόπεδα της πόλης που μπορεί να μην έχουν εύκολη πρόσβαση σε κοπριά ζώων, η πράσινη λίπανση είναι ο καλύτερος τρόπος. Στην πραγματικότητα, από όλες τις χρήσεις comfrey στον κήπο, αυτή είναι μακράν η πιο απλή.

Οι πηγές κοπριάς βαθμολογούνται για τις τιμές NPK τους (Άζωτο-Φώσφορος-Κάλιο), καθώς αυτά είναι τα κύρια θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται τα φυτά για υγιή ανάπτυξη.

Σε σύγκριση με την κοπριά των ζώων, Οι τιμές comfrey του NPK είναι σχετικά χαμηλές. Ωστόσο, τα θρεπτικά συστατικά του είναι πιο άμεσα βιοδιαθέσιμα στα φυτά. Ενώ τα ζωικά λιπάσματα μπορούν να κάψουν φυτά εάν προστεθούν κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου, η πράσινη κοπριά μπορεί να εφαρμοστεί ανά πάσα στιγμή.

Όταν χρησιμοποιείτε το comfrey ως χλωρή λίπανση, προσθέστε ψιλοκομμένο comfrey στο χώμα του κήπου το φθινόπωρο. Ανακατέψτε το απαλά στα ανώτερα στρώματα του εδάφους χρησιμοποιώντας α πιρούνι εκσκαφής. Μέχρι την άνοιξη, θα έχει αποσυντεθεί και θα έχει εμπλουτίσει το έδαφος.

Τα μοσχεύματα Comfrey προστέθηκαν στο κομπόστ ως χλωρή κοπριά.

Τα μοσχεύματα Comfrey και το χώμα κομποστοποίησης προστίθενται στα κρεβάτια το φθινόπωρο ως τροποποίηση του εδάφους με πράσινη κοπριά.

Εναλλακτικά, η κοπριά comfrey μπορεί να προστεθεί στις αρχές της άνοιξης – τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν από τη φύτευση. Για να ξεκινήσετε την αποσύνθεση της κοπριάς comfrey σε αυτήν την καθυστερημένη ημερομηνία, δοκιμάστε τη γρήγορη μέθοδο που εξηγείται παραπάνω παρακάτω Ενεργοποιήστε το Compost.

Σημείωση: Τα φυτά comfrey μπορεί να μην αναδυθούν από τον χειμερινό ύπνο τους μέχρι τα τέλη Μαρτίου/αρχές Απριλίου, ανάλογα με την τοποθεσία σας, επομένως μπορεί να μην υπάρχουν φύλλα comfrey για να τεμαχίσετε και να απλώσετε πριν ξεκινήσει η καλλιεργητική περίοδος.

Για να αντιμετωπίσετε αυτό το πιθανό πρόβλημα, δείτε το επόμενο βήμα!

3: Powdered Comfrey in the Garden (Το πιο καλά φυλαγμένο μυστικό από όλες τις χρήσεις του Comfrey!)

Το να έχω αποξηραμένο κομφρέσι στο χέρι είναι μια συνήθεια που έχω συνηθίσει. Αποξηραμένα και σε σκόνη (ρίζα ή φύλλο) το comfrey μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή και τη λίπανση του εδάφους του κήπου.

Φτιάξτε το δικό σας με στεγνωτήριο αέρα ή με αφυγραντήρα (εδώ είναι το δικό μου) στους 95 βαθμούς μέχρι να γίνει τραγανό. Αφαιρέστε τα αποξηραμένα φύλλα από τους μίσχους και χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ ή μύλο καφέ για να φτιάξετε μια σκόνη φύλλου. Αποθήκευσε σε ένα αεροστεγές δοχείο.

Απλώς ανακατέψτε κονιορτόλι σε σκόνη στο έδαφος με ένα πιρούνι, περίπου δύο εβδομάδες πριν από τη φύτευση. Θυμηθείτε ότι η κονιοποιημένη κομφρέυ είναι πιο συμπυκνωμένη από τα φρέσκα φύλλα, οπότε το λίγο πάει πολύ. Ένα πασπάλισμα κατά μήκος κάθε σειράς πρέπει να είναι άφθονο.

Το λίπασμα comfrey σε σκόνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον κήπο στα τέλη του χειμώνα/ αρχές της άνοιξης πριν τα φυτά comfrey ξυπνήσουν και παράγουν φύλλα. Η σκόνη επίσης αποσυντίθεται πιο εύκολα από τα φρέσκα φύλλα, κάτι που είναι καλύτερο για τον ανοιξιάτικο κήπο.

Χρησιμοποιώ τα αποξηραμένα φύλλα comfrey για να φτιάξω ένα θεραπευτικό αλοιφή για κοψίματα, γρατζουνιές, δαγκώματα, μώλωπες, πόνους στις αρθρώσεις και κάθε είδους εξωτερικές παθήσεις.

Θέλετε όλα τα πλεονεκτήματα ενός αλοιφού comfrey αλλά δεν έχετε χρόνο να το φτιάξετε μόνοι σας; Εδώ είναι η αγαπημένη μου πηγή για υψηλής ποιότητας, φάρμας και χειροποίητο φυτικό αλεύρι.

ανθοφόρο φυτό comfrey

Ανθισμένη κομφρέυ κάτω από την κερασιά μου.

4: Κατάσταση εδάφους σε μελλοντικούς πολυετείς χώρους κήπου

Οι ρίζες του Comfrey διασπούν τον βαρύ πηλό και δημιουργούν κανάλια για αερισμό και καλύτερη απορρόφηση νερού, παρόμοια με τις ρίζες της πικραλίδας.

Με την πάροδο του χρόνου, τα φύλλα και οι ρίζες του που αποσυντίθενται εμπλουτίζουν και συντηρούν το έδαφος. Αυτή η διπλή δράση αποσύνθεσης φύλλων και ριζών μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της οριακής γης.

Εάν έχετε μια περιοχή με συμπιεσμένο χώμα όπου σκοπεύετε να καλλιεργήσετε εδώδιμα πολυετή φυτά στο μέλλον (όπως ένα τροφοδάσος), φυτέψτε την περιοχή με χωματουργικά υλικά όπως το comfrey για να σπάσει η σκληρή λεκάνη και να χαλαρώσει και να ρυθμίσει το έδαφος κατά την προετοιμασία.

Εδώ είναι μερικά ακόμη από τα αγαπημένα μου φυτά που καταστρέφουν το έδαφος.

Δεδομένου ότι το comfrey προτιμά πλούσιο έδαφος, δώστε του ένα προβάδισμα σε φτωχό έδαφος προσθέτοντας ένα φτυάρι κομπόστ.

5: Ενισχύστε τα σπορόφυτα κατά τη μεταφύτευση

Νεαρά πολυετή φυτά (οπωροφόρα δέντρα, θάμνοι μούρων, σπαράγγια, βότανα κ.λπ.) και καρποφόρα δενδρύλλια λαχανικών (ντομάτες, πιπεριές, αγγούρια, σκουός κ.λπ.) θα απολαύσουν μια διατροφική εκκίνηση από το comfrey.

Τη στιγμή της φύτευσης, θάβετε μερικά φύλλα κομφριού κάτω από κάθε σημείο φύτευσης. Καθώς τα φύλλα του κομφριού αποσυντίθενται, θα παρέχουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και θα βοηθήσουν τα νεαρά φυτά να γίνουν δυνατά και απαλλαγμένα από παράσιτα και ασθένειες.

φύλλο comfrey

Ένα γιγάντιο φύλλο comfrey θα μπορούσε να τονώσει μερικά σπορόφυτα.

Βιολογικά Εγκεκριμένο Έδαφος χωρίς τα σκουπίδια από το Tilth Soil

6: Λίπασμα τσαγιού Comfrey

Το τσάι κομποστοποίησης είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για την παροχή άμεσης θρεπτικής ώθησης στα εγκατεστημένα φυτά. Παρασκευάζεται με εμβάπτιση φρέσκιας φυτικής ύλης σε νερό για ορισμένο χρονικό διάστημα, στραγγίζοντας το υγρό και χρησιμοποιώντας το για το πότισμα φυτών που έχουν στρες για μια ώθηση στη μέση της σεζόν.

Από όλη τη λίστα χρήσεων comfrey εδώ, αυτή η μέθοδος απαιτεί λίγο επιπλέον χρόνο και προγραμματισμό. Ωστόσο, η αποτελεσματικότητά του είναι αισθητή πολύ σύντομα μετά την εφαρμογή.

Το τσάι κομπόστ Comfrey μπορεί να βοηθήσει στη συνολική ανάπτυξη και να ενθαρρύνει την καλύτερη ανθοφορία καθώς και πιο έντονη ανάπτυξη σε πολυετή και ώριμα καρποφόρα φυτά λαχανικών (δηλαδή, ντομάτες, πιπεριές, πατάτες, αγγούρια). Μην χρησιμοποιείτε τσάι κομπόστ comfrey σε νεαρά φυτά.

Για να φτιάξετε ένα δυνατό τσάι κομπόστ comfrey: Γεμίστε μέχρι τη μέση το δοχείο οποιουδήποτε μεγέθους με φρέσκα μοσχεύματα comfrey. Γεμίστε με νερό, καλύψτε και βράστε για 3-6 εβδομάδες. Προειδοποίηση: Θα μυρίζει πολύ άσχημα! Σουρώστε το υγρό και αραιώστε στο μισό. Ή εάν χρησιμοποιείτε α ψεκαστήρας άκρου σωλήνα, δεν χρειάζεται προ-αραίωμα.

Για να φτιάξετε ένα πιο αδύναμο (λιγότερο δύσοσμο) τσάι κομπόστ comfrey: Προσθέστε ένα γαλόνι νερό για κάθε λίτρο φρέσκων μοσχευμάτων comfrey. Αφήστε το να καθίσει για τρεις ημέρες, ανακατεύοντας καθημερινά, στη συνέχεια στραγγίστε και χρησιμοποιήστε πλήρη δύναμη.

Για ένα πιο γρήγορο τσάι κομπόστ comfrey: Μετρήστε ένα λίτρο νερό για κάθε ουγγιά αποξηραμένος comfrey. Βράζουμε το νερό και περιχύνουμε με την αποξηραμένη κουφέτα. Αφήστε το να κρυώσει για 5 λεπτά, στη συνέχεια σκεπάστε και βράστε για 4 ώρες. Σουρώστε και, στη συνέχεια, αραιώστε με 1 γαλόνι νερό, εκτός εάν χρησιμοποιήσετε τον ψεκαστήρα του άκρου του σωλήνα.

Φροντίστε να κάνετε κομποστοποίηση των στερεών φυτών που έχουν απομείνει.

κομφρέσι που στεγνώνει στον αέρα

Μου αρέσει να στεγνώνω τον αέρα σε ένα σκοινί για άπλωμα.

7: Comfrey Mulch (Η αγαπημένη μου από όλες τις χρήσεις comfrey!)

Το επίστρωμα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την προστασία του εδάφους και την πρόληψη της διάβρωσης.

Το σάπια φύλλα με comfrey – που ονομάζεται επίσης chop-and-drop – μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της υγρασίας και στην προστασία των ωφέλιμων οργανισμών του εδάφους. Το Comfrey mulch αποσυντίθεται γρήγορα, το οποίο ενεργοποιεί τα μικρόβια του εδάφους.

Καλλιεργώ κομφρέσι κάτω από τα πολυετή φαγώσιμά μου, όπως τα οπωροφόρα δέντρα. Ψιλοκόβω και ρίχνω το κομφρί για να ταΐσω τα οπωροφόρα δέντρα ή μπορώ να μαζέψω τα μοσχεύματα και να τα πάω στον λαχανόκηπο.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την καλλιέργεια κομφριού κάτω από οπωροφόρα δέντρα στην ανάρτησή μου The Cherry Tree Guild.

Εδώ είναι το είδος κομφρέ που αγοράζω για φύτευση. Δείτε επίσης: Πώς να φτιάξετε μια συντεχνία οπωροφόρων δέντρων

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το βότανο, ανατρέξτε στο άρθρο μου σχετικά με την καλλιέργεια κομφριού.

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν πολλές χρήσεις comfrey στον κήπο permaculture. Με τη μείωση του κόστους για τις εισαγόμενες τροποποιήσεις του εδάφους, τη δημιουργία πιο υγιών φυτών και τη βελτίωση των αποδόσεων, παρέχει μεγάλη αξία στους κηπουρούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΟΜΕΝΟ:

Πώς χρησιμοποιήσατε το comfrey στον κήπο σας;

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar