7 άγρια ​​βότανα για να καλλιεργήσετε το δικό σας φαρμακείο

0
7 άγρια ​​βότανα για να καλλιεργήσετε το δικό σας φαρμακείο

Τα άγρια ​​βότανα είναι από καιρό γνωστά για τη φαρμακευτική τους αξία. Μάθετε για μια σειρά από άγρια ​​βότανα που θα καλλιεργήσετε στον κήπο σας για να έχετε το δικό σας δωρεάν φαρμακείο.

Αυτή η σελίδα μπορεί να περιέχει συνδέσμους συνεργατών. Παρακαλώ διαβάστε την αποκάλυψή μου για περισσότερες πληροφορίες.

Αναπτύξτε το δικό σας δωρεάν φαρμακείο

Πολλά βότανα είναι γνωστά ως ισχυρές πηγές διατροφής και θεραπείας. Μου αρέσει να καλλιεργώ βότανα στον ιατρικό κήπο μου καθώς και στο τροφικό μου δάσος. Αλλά είμαι επίσης ενθουσιασμένος και παρηγορημένος που έχω άγρια ​​βότανα που φυτρώνουν εθελοντικά γύρω από τον κήπο.

Πόσο ωραίο είναι να έχεις ένα άγριο, δωρεάν φαρμακείο;

Τα άγρια ​​βότανα μπορούν επίσης να επιδιορθώσουν το έδαφος και να προσελκύσουν ωφέλιμα έντομα. Μου αρέσει να επιλέγω εκείνα τα βότανα που είναι πολυλειτουργικά—θεραπευτικά τόσο για τον άνθρωπο όσο και για τα οικοσυστήματα—για τον κήπο μου με την περμακουλτούρα.

7 άγρια ​​βότανα για να αναπτυχθούν στο φαρμακείο της αυλής σας

Τα παρακάτω είναι μερικά από τα αγαπημένα μου που αφήνω να αναπτυχθούν και να ευημερήσουν γύρω από τον κήπο.

1: Γερμανικό χαμομήλι (Matricaria chamomilla ή Matricaria recutita): Το άγριο βότανο γνωστό ως «Ο γιατρός του φυτού»

Αυτό το κομψό, χαριτωμένο, ανθισμένο βότανο είναι ένα εξαιρετικό τσάι με ηρεμιστικές ιδιότητες που είναι φιλικό για τα παιδιά. Υποστηρίζει τη γαστρική ανακούφιση και είναι κατά του άγχους.

Το χαμομήλι ευδοκιμεί εύκολα στον κήπο, ενώ προσελκύει επικονιαστές και ωφέλιμα έντομα. Αυτός είναι ο λόγος που μου αρέσει να καλλιεργώ χαμομήλι στον λαχανόκηπο.

Ωστόσο, έχει ονομαστεί «γιατρός του φυτού» επειδή υποστηρίζει και φαίνεται να θεραπεύει τα γύρω φυτά, γι‘ αυτό μου αρέσει να το μεγαλώνω κάτω από τα οπωροφόρα δέντρα μου.

Εδώ είναι οι σπόροι χαμομηλιού που αγοράζω.

2: Ανθόχορτο (Stellaria media)

Αυτό το άγριο βότανο θεωρείται συχνά ζιζάνιο επειδή εμφανίζεται σε διαταραγμένες περιοχές, αλλά αυτό το κάνει πιο πολύτιμο ως φυτό φαρμακείου. Βοηθά στην επούλωση όλων των ιστών, ιδιαίτερα του δέρματος και των πνευμόνων. Το κοτόπουλο έχει επίσης αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Σκεφτείτε να κάνετε ένα επουλωτικό βάμμα κοτόπουλων για κάθε είδους εσωτερικές και εξωτερικές παθήσεις.

Τα πλούσια, πλούσια σε μέταλλα χόρτα μπορούν να προστεθούν σε σαλάτες ή χυμούς και δημιουργούν ένα πλούσιο πράσινο σάπια φύλλα στον κήπο.

Αυτό το βότανο εμφανίζεται συνήθως οικειοθελώς στον κήπο μου, αλλά μπορεί επίσης να σπαρθεί σε ένα άδειο σημείο. Εδώ είναι μια καλή πηγή για σπόρους κοτόπουλων. Θα γίνει ένα χοντρό πράσινο χαλί πολύ γρήγορα, με όλη την πράσινη ουσία που χρειάζεστε για ιατρικούς σκοπούς, σάπια φύλλα και κομποστοποίηση.

Θα θέλατε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη χρήση βοτάνων για τη βελτίωση της βιοποικιλότητας του κήπου σας, τη μείωση της συντήρησης και την αύξηση της απόδοσης;

Θα βρείτε πολλές πληροφορίες όπως αυτή στο βραβευμένο βιβλίο μου, The Suburban Micro-Farm.

The Suburban Micro-Farm Book

3: Κιχώριο (Cichorium intybus): Το άγριο βότανο γνωστό ως χωνευτικό και υποκατάστατο του καφέ

Θα δείτε συχνά μωβ λουλούδια κιχωρίου να πλαισιώνουν τις πλευρές των δρόμων. Είναι συνήθως από τα πρώτα άγρια ​​βότανα που ξεπηδούν σε αυτούς τους διαταραγμένους διαδρόμους. Δεν θα συνιστούσα τη συγκομιδή από την άκρη του δρόμου, αλλά αν τύχει να εμφανιστεί κιχώριο σε μια άγρια ​​περιοχή της αυλής σας, πάρτε καρδιά.

Ως βότανο για τη θεραπεία ανθρώπινων παθήσεων, έχει μια μακρά λίστα με οφέλη. Κάντε τις ρίζες σε τσάι για να βοηθήσετε στην πέψη και την αποτοξίνωση.

Το κιχώριο είναι ένα εξαιρετικό υποκατάστατο του καφέ με γεύση σαν φουντούκι.

Αυτό το βότανο είναι επίσης χρήσιμο για τη θεραπεία του εδάφους. Οι ρίζες του βρίσκονται στη λίστα μου με φυτά που καταστρέφουν πηλό για τροφικά δάση. Μπορείτε επίσης να το ψιλοκόψετε και να το ρίχνετε τακτικά για να αφήσετε την πράσινη ύλη του να εμπλουτίσει το έδαφος.

Εδώ είναι περισσότερα για αναζήτηση τροφής για κιχώριο και εδώ είναι οι σπόροι που αγόρασα.

Αυτά τα άγρια ​​βότανα θα σας κάνουν να θέλετε να μεγαλώσετε το δικό σας φαρμακείο: Τα άγρια ​​βότανα έχουν πολλές χρήσεις, όπως η προσθήκη φαρμακευτικής αξίας, η λίπανση του εδάφους και η προσέλκυση ωφέλιμων εντόμων.  Εδώ είναι μερικά σημαντικά άγρια ​​βότανα και γιατί πρέπει να τα κρατάτε γύρω σας.

λουλούδι κιχωρίου

4: Τσουκνίδα (Urtica dioica)

Πολλοί καταριούνται το «τσίμπημα» που προκαλείται από το άγγιγμα των μικροσκοπικών τριχών στα στελέχη. Σίγουρα δεν είναι ευχάριστο να το συναντήσετε απροσδόκητα, αλλά η καλλιέργεια τσουκνίδας σε ένα ειδικό μέρος του κήπου μπορεί να είναι ένα πραγματικό όφελος για το φαρμακείο σας.

Ένα από τα πιο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά φυτά που γνωρίζουμε, η τσουκνίδα είναι εξαιρετικά πλούσια σε βιταμίνη C. Δοκιμάστε να τη χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε τα δικά σας τονωτικά, τσάγια και βάμματα για τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων. Σκεφτείτε να κάνετε μια θεραπεία τσιμπημένη τσουκνίδα.

Προσθέστε το σε αλοιφή για να ανακουφίσετε τον πόνο στις αρθρώσεις. Δείτε το άρθρο μου Πώς να φτιάξετε βότανα.

Φορούν γάντια κλαδέματος τριαντάφυλλου κατά τη συγκομιδή αυτού του βοτάνου για να αποφύγετε το «τσίμπημα». Τρώτε τα φύλλα σαν σπανάκι—δεν υπάρχει τσίμπημα όταν τα αχνίζετε πρώτα.

Η τσουκνίδα βοηθά στην επούλωση του εδάφους και στην ενεργοποίηση της οικολογίας του εδάφους. Εδώ είναι μια καλή πηγή για σπόροι τσουκνίδας.

5: Πλατύφυλλο πλαντάνα (Plantago major): Το άγριο βότανο γνωστό ως «White Man’s Foot»

Το Plantain έλαβε το παρατσούκλι του κατά τη διάρκεια των αποικιακών χρόνων, όταν άρχισε να εμφανίζεται όπου οι άποικοι είχαν δημιουργήσει μονοπάτια και άλλες πολυταξιδευμένες περιοχές που ανέπτυξαν συμπιεσμένο έδαφος.

Το Plantain είναι ιδιαίτερα γνωστό για τις επουλωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του, γεγονός που το καθιστά εξαιρετικό υποψήφιο για επούλωση βότανα ζωγραφικής.

Οι ινώδεις ρίζες του διασπώνται και εμπλουτίζουν τα συμπιεσμένα εδάφη, οπότε με βοηθάει να καταλάβω ότι μερικές φορές τα ζιζάνια είναι καλά.

Εδώ είναι περισσότερα για αναζήτηση τροφής για plantain.

6: Γλιστρίδα (Γλιστρίδα)

Η γλιστρίδα είναι ένα κοινό ζιζάνιο κήπου που είναι εύκολο να το τραβήξετε σε περιοχές όπου δεν το θέλετε.

Αλλά προτού του δώσετε το παλιό heave-ho, μπορεί να θέλετε να το ξανασκεφτείτε. Λίγη θρυμματισμένη γλιστρίδα μπορεί να σας βοηθήσει να απαλύνετε τα τσιμπήματα ή τα τσιμπήματα εντόμων.

Αυτό το άγριο βότανο είναι τόσο θρεπτικό όσο το κάρδαμο ή το σπανάκι. Μπορείτε να φάτε τα κοτσάνια και τα φύλλα ωμά σε μια σαλάτα, να τα μαγειρέψετε όπως θα κάνατε με σπανάκι ή να φτιάξετε ένα πέστο από αυτό.

Εδώ είναι μια καλή πηγή για σπόροι γλιστρίδας.

Αυτά τα άγρια ​​βότανα θα σας κάνουν να θέλετε να μεγαλώσετε το δικό σας φαρμακείο: Τα άγρια ​​βότανα έχουν πολλές χρήσεις, όπως η προσθήκη φαρμακευτικής αξίας, η λίπανση του εδάφους και η προσέλκυση ωφέλιμων εντόμων.  Εδώ είναι μερικά σημαντικά άγρια ​​βότανα και γιατί πρέπει να τα κρατάτε γύρω σας.

Φρέσκια γλιστρίδα

7: Yarrow (Αchillea millefolium): Το άγριο βότανο που είναι γνωστό ότι σταματά την αιμορραγία

Αυτό το όμορφο λουλούδι με δαντελωτό φύλλωμα είναι ένας παραγωγικός καλλιεργητής και περιλαμβάνει μια σειρά από διακρίσεις για ιατρικές χρήσεις, θεραπευτικό έδαφος και αυξανόμενη βιοποικιλότητα.

Είτε χρησιμοποιείται ως αντιφλεγμονώδες, για να σταματήστε την αιμορραγία, ή ως γενικό φάρμακο πρώτων βοηθειών, το yarrow είναι ευρέως γνωστό ως ένα αποτελεσματικό, φαρμακευτικό άγριο βότανο.

Δεν είναι λιγότερα τα χαρακτηριστικά του να συνεισφέρει σε πλούσιες συντεχνίες οπωροφόρων δέντρων και σε άλλες προσπάθειες permaculture.

Ελπίζω να σκεφτείτε να επιτρέψετε σε μερικά από αυτά τα χρήσιμα άγρια ​​βότανα να αναπτυχθούν ελεύθερα στον κήπο σας, ώστε να έχετε πάντα ένα δωρεάν φαρμακείο στη διάθεσή σας.

Εδώ είναι μια καλή πηγή για σπόροι αχύρου.

Ποια άγρια ​​βότανα φυτρώνουν στο φαρμακείο της αυλής σας;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΟΜΕΝΟ:

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar