5 Συμβουλές για τη μελέτη των εξετάσεων για τη διατήρηση πληροφοριών για επιτυχή μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση

2
5 Συμβουλές για τη μελέτη των εξετάσεων για τη διατήρηση πληροφοριών για επιτυχή μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση

«Το μυστικό της επιτυχίας είναι να κάνεις τα κοινά πράγματα ασυνήθιστα καλά. ”

Τζον Ντ. Ροκφέλερ |

Η αποφοίτηση από το γυμνάσιο και η προετοιμασία για τη μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι ένα σημαντικό ορόσημο στη ζωή κάθε εφήβου. Το κολέγιο διαμορφώνει τους νέους και τους προετοιμάζει για τη ζωή στον πραγματικό κόσμο.

Πιθανότατα έχετε σχεδιάσει για το μέλλον του παιδιού σας διαθέτοντας κονδύλια για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το να βοηθήσουμε τα παιδιά να πάρουν καλούς βαθμούς, να επιλέξουν τα σωστά πανεπιστήμια για να υποβάλουν αίτηση και να συγκεντρώσουν όλες τις λεπτομέρειες που μπορούν είναι μερικές μόνο από τις προσπάθειες κάθε γονέα.

Προτού οι μαθητές μπουν στο κολέγιο, το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνουν είναι να υιοθετήσουν αποτελεσματικές μεθόδους μελέτης που θα κάνουν εύκολη τη διατήρηση πληροφοριών.

[Source: Feature Image by Anastasia Gepp from Pixabay]

Γιατί είναι σημαντικές οι σωστές τεχνικές μελέτης;

Πηγή: Εικόνα από το WikimediaImages από το Pixabay

Η πιο προφανής απάντηση θα ήταν – να λάβουν καλούς βαθμούς και να εισαχθούν στο στοχευμένο κολέγιό τους. Όμως, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες. Σπουδές έχουν δείξει ότι δεν έχουν όλοι οι μαθητές που έχουν αποκτήσει το απολυτήριο γυμνασίου τους τις απαραίτητες δεξιότητες για να ολοκληρώσουν τη μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευσή τους και να εισέλθουν με επιτυχία στο εργατικό δυναμικό.

Μόνο το 40% των αποφοίτων έχουν εκπαιδευτεί στο απαραίτητο πρόγραμμα σπουδών στο γυμνάσιο που τους προετοιμάζει για μια πανεπιστημιακή εκπαίδευση. Τουλάχιστον το 42% των νεοεισερχόμενων σε κοινοτικά κολέγια και το 20% των πρωτοετών που συμμετέχουν σε τετραετή μαθήματα κολεγίου θα χρειαστεί να εγγραφούν σε μαθήματα ενίσχυσης.

Ο λόγος είναι απλός. Οι βασικές τους έννοιες δεν είναι σαφείς και πρέπει να αναπτύξουν πιο αποτελεσματικές μεθόδους μελέτης. Οι πιο συνηθισμένοι τομείς όπου οι μαθητές χρειάζονται βοήθεια είναι η γραφή, η ανάγνωση και τα μαθηματικά.

Ενώ η βελτίωση στους ακαδημαϊκούς έχει πολλά οφέλη, μπορεί να βοηθήσει έναν έφηβο να προσδιορίσει έναν πιο συγκεκριμένο στόχο. Κάνει την απόκτηση δεξιοτήτων μελέτης πιο ουσιαστική. Εάν ένα συγκεκριμένο επαγγελματικό μονοπάτι αποτελεί σημαντικό κίνητρο για το παιδί σας, σκεφτείτε να εστιάσετε στις δεξιότητες μελέτης για εξετάσεις που προάγουν τους στόχους του. Ένας έφηβος που ονειρεύεται να βοηθήσει τους ανθρώπους ως νοσοκόμα μπορεί να αισθάνεται πιο ενθουσιασμένος για αυτό NLN PAX πρακτική δοκιμασία παρά μια γενική εισαγωγική εξέταση στο κολέγιο.

Οι αποτελεσματικές τεχνικές μάθησης διασφαλίζουν τη μακροπρόθεσμη επιτυχία

Εικόνα πηγής: https://www.shutterstock.com/image-photo/child-studying-home-school-desk-749887849

Οι σωστές τεχνικές μάθησης μπορούν να βοηθήσουν τους μαθητές να μελετήσουν με στρατηγική και να θυμούνται περισσότερα σε συντομότερο χρόνο. Το να κάθονται για εξετάσεις θα συνεπάγεται λιγότερο άγχος όταν έχουν προετοιμάσει καλύτερα τα μαθήματά τους. Η βαθμολογία υψηλότερων βαθμών είναι επίσης ευκολότερη.

Δείτε πώς:

1. Αρχίστε να μελετάτε καλά πριν από την ώρα των εξετάσεων

Η μελέτη του υλικού και η πραγματική απομνημόνευση του απαιτεί εξάσκηση. Για να εσωτερικοποιηθούν πραγματικά οι πληροφορίες, θα χρειαστεί να τις επανεξετάσουμε ξανά και ξανά μέχρι το μυαλό να τις διατηρήσει σωστά.

Οι ειδικοί συνιστούν να διαβάζετε σε μικρές αυξήσεις. Κάθε συνεδρία θα πρέπει να περιλαμβάνει την εκ νέου ανάμνηση των εννοιών που μάθαμε νωρίτερα. Και μετά, προχωρώντας στην επόμενη ιδέα. Αυτή η διαδικασία ενισχύει τη μνήμη. Προσπαθώ να στριμώξω μαθήματα σε μια ή δύο εβδομάδες λίγο πριν τις εξετάσεις δεν είναι πραγματικά μια αποτελεσματική πρακτική μάθησης.

2. Εμβαθύνουμε σε κάθε έννοια λεπτομερώς

Όταν μαθαίνετε μια συγκεκριμένη έννοια, βοηθάτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες που μπορεί να μην αποτελούν απαραίτητα μέρος του προγράμματος σπουδών, αλλά εξηγούν καλύτερα την ιδέα. Κάντε λεπτομερείς ερωτήσεις σχετικά με το πώς, γιατί, πότε και πού. Η ολιστική προσέγγιση με την εκτενή έρευνα των θεμάτων διασφαλίζει ότι οι μαθητές κατανοούν πλήρως τις ιδέες.

3. Πλέξιμο και εναλλαγή μεταξύ θεμάτων ή θεμάτων

Το να εστιάσετε σε ένα θέμα και να το κατακτήσετε πριν προχωρήσετε στο επόμενο είναι καλό. Όμως, η εναλλαγή μεταξύ θεμάτων είναι επίσης απαραίτητη. Η εργασία σε διάφορα προβλήματα και ερωτήσεις εκπαιδεύει το μυαλό να σκέφτεται κριτικά. Οι μαθητές μπορούν επίσης να αποφύγουν την πλήξη επιλέγοντας άλλα θέματα από καιρό σε καιρό.

Εδώ είναι ένα άλλο μυστικό. Κάνοντας ένα διάλειμμα από το μάθημα δίνει πραγματικά χρόνο στον υποσυνείδητο εγκέφαλο να επεξεργαστεί τις πληροφορίες και να τις διατηρήσει καλύτερα.

4. Συνδυασμός οπτικών και λέξεων

Δεν είναι απλώς ένα ρητό – μια εικόνα μπορεί να αξίζει όσο χίλιες λέξεις όταν μελετάτε. Οι εικόνες έχουν ισχυρό αντίκτυπο, και η εκμάθηση μέσω εικόνων, γραφημάτων, διαγραμμάτων ροής και διαγραμμάτων πίτας είναι μια αποτελεσματική τεχνική μελέτης. Οι μαθητές θα πρέπει να αφιερώσουν χρόνο για να δημιουργήσουν τις δικές τους εικόνες που εξηγούν κάθε έννοια λογικά με ομαλή ροή από την αρχή μέχρι το τέλος. Η μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση συνήθως περιλαμβάνει πολλά μαθήματα και χωρίς βοηθήματα σπουδών, η διατήρησή της μπορεί να είναι δύσκολη.

5. Έκφραση ιδεών ως πρακτικό παράδειγμα

Είτε πρόκειται για προβλήματα επιστήμης ή μαθηματικών είτε για ανάγνωση και γραφή, κάθε μάθημα μπορεί να είναι σχετικό με την καθημερινή ζωή, κατά κάποιο τρόπο. Ή, μπορεί να είναι χρήσιμο σε ένα μελλοντικό εργασιακό περιβάλλον. Η εμφύσηση πρακτικών παραδειγμάτων κατά τη διάρκεια των συνεδριών μελέτης και η σκέψη για το πώς να χρησιμοποιήσετε τις έννοιες βοηθά να τις θυμάστε. Για παράδειγμα, ένας επιχειρηματίας μαθητής που βρίσκει τις αφηρημένες φόρμουλες θαμπές μπορεί να ασχοληθεί περισσότερο με τη μελέτη των μαθηματικών όταν μαθαίνει για τη σημασία της κοινωνική επιχειρηματικότητα. Αυτές οι στρατηγικές βοηθούν στην προβολή θεμάτων στο πλαίσιο του πραγματικού κόσμου και όχι σε άμορφες ιδέες σε χαρτί.

Τα βασικά βοηθήματα μελέτης που πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιεί κάθε μαθητής είναι στην πραγματικότητα απλά: επαρκής ύπνος και ισορροπημένη διατροφή. Η έλλειψη ύπνου αυξάνει τα επίπεδα συγκέντρωσης και παρεμποδίζει τη μνήμη. Οι γονείς θα ήθελαν να συνθέσουν υγιεινά γεύματα για το παιδί σας με πολλά φρούτα, λαχανικά και άπαχη πρωτεΐνη. Αλλά, αφήστε το πρόχειρο φαγητό όσο το δυνατόν περισσότερο.

Απλές Στρατηγικές, Συνεπείς Συνήθειες

Απλές στρατηγικές όπως αυτές θα δώσουν στο παιδί σας αυτό το επιπλέον πλεονέκτημα όταν πηγαίνει στο κολέγιο και θα το βοηθήσουν να ολοκληρώσει με επιτυχία τη μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση.

———————————

Άρθρο από: PocketPrep.com

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar