5 λόγοι για να καλλιεργήσετε αυγούδι στον κήπο σας

1
5 λόγοι για να καλλιεργήσετε αυγούδι στον κήπο σας

Υπάρχουν πολλά βότανα που μπορούν να εκτοξεύσουν την επιτυχία των κήπων μας. Το Yarrow είναι ένα από αυτά τα βότανα. Είναι μια ιατρική μονάδα παραγωγής ενέργειας και έχει πολλές χρήσεις στον κήπο της περμακουλτούρας. Εδώ είναι 5 λόγοι για να καλλιεργήσετε αχυρίδα στον κήπο σας.

Το Yarrow μπορεί να εκτοξεύσει την επιτυχία του κήπου σας.  Ένα φαρμακευτικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος και ένα απαραίτητο βότανο στον κήπο της περμακουλτούρας, εδώ είναι 5 λόγοι για να καλλιεργήσετε yarrow.  #growingherbs #permaculture #κηπουρική

Αυτή η σελίδα μπορεί να περιέχει συνδέσμους συνεργατών. Παρακαλώ διαβάστε την αποκάλυψή μου για περισσότερες πληροφορίες.

Αυξανόμενες συνήθειες του Yarrow

Κοινό αμυγδαλάκι (Αchillea millefolium) είναι εγγενές στα ξηρά, διαταραγμένα εδάφη των λιβαδιών, των λιβαδιών και των άκρων των δασών στο βόρειο ημισφαίριο. Αυτό το πολυετές φυτό αναπτύσσεται καλύτερα στις ζώνες ανθεκτικότητας 3-9.

Αναπτύσσεται 36 ίντσες σε ύψος και παράγει λευκά άνθη. Άλλες ποικιλίες παράγουν ροζ, κίτρινα, κόκκινα ή πορτοκαλί άνθη. Όπως πολλά άλλα φυτά λιβάδι, οι βαθιές, ινώδεις ρίζες του απολαμβάνουν να απορροφούν νερό στον κήπο μου.

Στην πραγματικότητα, η πρώτη μου εμπειρία καλλιέργειας αχύρου ήταν να το προσθέσω στον κήπο της βροχής μου. Δείτε: Πώς να φτιάξετε έναν κήπο βροχής για να συλλάβετε την απορροή

Εντυπωσιάστηκα με τη χαρά των λουλουδιών, την αντοχή των ριζών να σπρώχνουν μέσα στο αργιλώδες έδαφος και τον αριθμό των επικονιαστών που προσγειώνονται στις επίπεδες κορυφές των λουλουδιών ή αναζητούν καταφύγιο στο φύλλωμα που μοιάζει με φτέρη.

Ακόμα κι αν δεν καλλιεργείτε αυτό το βότανο στον κήπο σας, είναι ένα διασκεδαστικό βότανο για τροφή. Μπορείτε να εντοπίσετε το φύλλωμα που μοιάζει με φτέρη σε ηλιόλουστες, καθαρές περιοχές. Είναι εύκολο να συλλέξετε τους σπόρους αφού πεθάνουν τα κεφάλια των λουλουδιών, ώστε να μπορείτε να τους σπείρετε γύρω από τον κήπο σας.

5 Λόγοι για να Καλλιεργήσετε Αυγούδι

Εδώ είναι πέντε λόγοι για τους οποίους απολαμβάνω να καλλιεργώ αχυρίδα στον κήπο μου.

1. Το Yarrow μπορεί να συσσωρεύσει θρεπτικά συστατικά.

Σύμφωνα με αυτή τη βάση δεδομένων του USDA, οι βαθιές ρίζες του αχύρου εξορύσσουν το υπέδαφος για κάλιο, ασβέστιο και μαγνήσιο. Και σύμφωνα με πηγές όπως Ο κήπος της Γαίας και Βρώσιμοι δασικοί κήποι, το yarrow μπορεί επίσης να εξορύξει για φώσφορο και χαλκό, καθιστώντας το ένα δυνητικά πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά σάπια φύλλα.

Δεν έχουμε πολλά επιστημονικά δεδομένα σχετικά με αυτούς τους συσσωρευτές θρεπτικών ουσιών. Για παράδειγμα, κάνει το φυτό τα θρεπτικά συστατικά διαθέσιμα στο έδαφος εάν χρησιμοποιηθούν ως σάπια φύλλα; Ενώ η κριτική επιτροπή είναι ακόμη έξω, οι κήποι φαγητού μου φαίνονται πιο υγιεινοί όταν καλλιεργείται αχυρίδα σε αυτούς.

Η χρήση αχύρου ως δυνητικού λιπάσματος είναι μόνο ένας από τους πολλούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να «στοιβάζουμε το κατάστρωμα» προς έναν ακμάζοντα, υγιή κήπο. Ίσως κάθε πείραμα να μην αποφέρει το αποτέλεσμα που αναζητούμε, αλλά με μια πλούσια ποικιλία φυτών έρχεται μια πλούσια εμπειρία κηπουρικής. αγοράζω αυτοί οι σπόροι αχύρου.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη χρήση βοτάνων όπως το yarrow για τη βελτίωση της βιοποικιλότητας του κήπου σας, τη μείωση της συντήρησης και την αύξηση της απόδοσης;

Θα βρείτε πολλές πληροφορίες όπως αυτή στο βραβευμένο βιβλίο μου, The Suburban Micro-Farm.

The Suburban Micro-Farm Book

Καλλιεργήστε υγιή οπωροφόρα δέντρα. Δημιουργήστε υγιή σάπια φύλλα και κομπόστ.

Λόγω της δυνητικής ικανότητάς του να γονιμοποιεί, καλλιεργήστε αχυρόκοκκο κάτω από οπωροφόρα δέντρα για να ενισχύσετε την παραγωγή καρπών. Μπορείτε επίσης να το ψιλοκόψετε και να το χρησιμοποιήσετε ως σάπια φύλλα γύρω από τον λαχανόκηπο ή να το προσθέσετε στον κάδο κομποστοποίησης για να αυξήσετε την περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά.

Για περισσότερα σχετικά με τις συντεχνίες οπωροφόρων δέντρων, δείτε:

Για περισσότερα σχετικά με το σάπιασμα και τη λίπανση με βότανα, δείτε:

Βαθιές ρίζες κίτρινο yarrow αγκυροβολεί τον κήπο της βροχής που έχει θέα στο αίθριο μου.

Βαθιές ρίζες κίτρινο yarrow αγκυροβολεί τον κήπο της βροχής που έχει θέα στο αίθριο μου.

Δημιουργήστε καταπληκτικά δάση τροφής.

Σε ένα νέο τροφικό δάσος, θα θέλετε να προστατεύσετε το έδαφος μέχρι να ωριμάσουν τα δέντρα και να αρχίσουν να παρέχουν σκιά. Μια μικτή καλλιέργεια κάλυψης μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αυτήν την λιγότερο επισκέψιμη περιοχή για την οικοδόμηση εδάφους, την εξόρυξη ορυκτών, τη διάσπαση του συμπιεσμένου εδάφους και την προσέλκυση ωφέλιμων εντόμων.

Σε Ο κήπος της Γαίας, ο Toby Hemenway προτείνει το ακόλουθο μείγμα που περιλαμβάνει αχυρίδα, κούρεμα μόνο μία ή δύο φορές το χρόνο:

Για περισσότερα σχετικά με τα τροφικά δάση, δείτε:

Όπου η μόλυνση του εδάφους με μόλυβδο προκαλεί ανησυχία, η αχυρίδα μπορεί να βοηθήσει στον καθαρισμό.

Το Yarrow μπορεί να εξορύξει χαλκό από το υπέδαφος, το οποίο είναι ένα σημαντικό μικροθρεπτικό συστατικό για την ανάπτυξη των φυτών και μια ουσιαστική τροποποίηση για όξινα εδάφη.

Σύμφωνα με Ο κήπος της Γαίας, ωστόσο, τα φυτά που εξορύσσουν για χαλκό μπορούν επίσης να συγκεντρώσουν μόλυβδο εάν υπάρχει στο έδαφος, «όπως κατά μήκος των θεμελίων παλαιών σπιτιών όπου η βαφή με βάση το μόλυβδο μπορεί να έχει διαβρωθεί».

Μια δοκιμή εδάφους μπορεί να καθορίσει εάν το μολυσμένο έδαφος είναι ανησυχητικό.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το yarrow και πολλοί άλλοι συσσωρευτές χαλκού και ψευδαργύρου χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό περιοχών που έχουν μολυνθεί από μόλυβδο: Ο μόλυβδος συγκεντρώνεται στα φυτά, τα οποία ξεθάβονται στο τέλος κάθε σεζόν (ρίζες και όλα) και απορρίπτονται.

Εάν αυτό είναι ένα πρόβλημα στον ιστότοπό σας, μην χρησιμοποιείτε αυτά τα φυτά για σάπια φύλλα, φαρμακευτικούς, βρώσιμους ή χειροτεχνικούς σκοπούς.

2. Προσελκύει ωφέλιμα έντομα και επικονιαστές.

Τα λευκά, κίτρινα ή ροζ λουλούδια προσελκύουν πολλούς τύπους επικονιαστών που προτιμούν λουλούδια σε σχήμα σκάφους για συλλογή νέκταρ.

Πλήθος ωφέλιμων εντόμων όπως δαντέλες, παρασιτοειδείς σφήκες, σκαθάρια, αράχνες, πασχαλίτσες και μύγες βρίσκουν καταφύγιο για την ωοτοκία ή το ξεχειμώνιασμα στο φύλλωμα που μοιάζει με φτέρη.

Σύμφωνα με Τα καρότα αγαπούν τις ντομάτες, το yarrow εκπέμπει μια πικάντικη μυρωδιά που απωθεί τα παράσιτα, επομένως μπορείτε να σκεφτείτε να το καλλιεργήσετε κοντά σε κήπους επιρρεπείς σε παράσιτα.

Το ροζ yarrow αναμειγνύεται με άλλα βότανα όπως ρίγανη και μάραθο εδώ στον κήπο μου με βότανα.

Το ροζ yarrow αναμειγνύεται με άλλα βότανα όπως ρίγανη και μάραθο εδώ στον κήπο μου με βότανα.

3. Το Yarrow κάνει καλή εδαφοκάλυψη.

Αν αφεθεί στην τύχη του, το yarrow μεγαλώνει σε περίπου τρία πόδια ύψος, παράγοντας λουλούδια όλο το καλοκαίρι.

Μπορείτε επίσης να το καλλιεργήσετε ως κάλυμμα τρεχούμενου εδάφους, κουρεύοντάς το μερικές φορές το χρόνο. Η ελαφριά κίνηση με τα πόδια είναι εντάξει, αν και μπορεί να μην πάρετε λουλούδια. Ωστόσο, τα ωφέλιμα έντομα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το φύλλωμα για καταφύγιο.

4. Έχει φαρμακευτικές χρήσεις.

Το λουλούδι και τα πάνω μέρη του φύλλου και του μίσχου έχουν πολλές φαρμακευτικές χρήσεις, καθιστώντας το αχυρόχορτο ένα σημαντικό βότανο για να έχετε στον ιατρικό κήπο σας. Στην πραγματικότητα, είναι ένα από τα κορυφαία μου άγρια ​​βότανα που καλλιεργώ στο φαρμακείο της αυλής μου.

Ένα τσάι αχύρου μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πυρετού και ένα κατάπλασμα αχύρου μπορεί να ηρεμήσει τη φλεγμονή και τον πόνο ενός μώλωπα.

Το Yarrow έχει πολλές χρήσεις πρώτων βοηθειών όπως διακοπή της αιμορραγίας, ή ως μια γενική θεραπεία πρώτων βοηθειών για την ηρεμία και την επούλωση εξανθημάτων, τσιμπήματα ζωύφιων, τσιμπήματα μέλισσας, κοψίματα και εγκαύματα.

Σύμφωνα με Βότανα που καλλιεργούνται στο σπίτι, τα κίτρινα άνθη δεν πρέπει να λαμβάνονται εσωτερικά, όπως σε τσάγια, βάμματα, ελιξίρια, σιρόπι ή μέλι. Μόνο λευκά ή ροζ λουλούδια πρέπει να χρησιμοποιούνται για εσωτερική ιατρική. Το Yarrow δεν πρέπει να λαμβάνεται εσωτερικά από έγκυες γυναίκες.

5. Το Yarrow είναι βρώσιμο και χρήσιμο στις χειροτεχνίες.

Τα μεμονωμένα λουλούδια είναι βρώσιμα και Βότανα που καλλιεργούνται στο σπίτι προτείνει τη χρήση τους για εφέ κομφετί στη ζύμη μπισκότων. Τα αποξηραμένα κομμένα λουλούδια κάνουν επίσης όμορφα στεφάνια και αποξηραμένα μπουκέτα.

Χρήσιμο ή όχι, το yarrow είναι απόλαυση στον κήπο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΟΜΕΝΟ:

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας λόγος για να καλλιεργείτε αχυρίδα;

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar