10 φθινοπωρινές πρακτικές κηπουρικής που θα προστατεύσουν το χώμα σας τον χειμώνα

0
10 φθινοπωρινές πρακτικές κηπουρικής που θα προστατεύσουν το χώμα σας τον χειμώνα

BobVila.com – Καθ‘ όλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου, τα φυτά κήπου συνεργάζονται με μικρόβια για να διασπάσουν και να χρησιμοποιήσουν την οργανική ύλη στο έδαφος. Κατά τη διάρκεια της εκτός εποχής, τα απροστάτευτα παρτέρια κήπων κινδυνεύουν από διάβρωση, μια διαδικασία που αφαιρεί το φυτικό έδαφος με αποτέλεσμα την απώλεια θρεπτικών συστατικών και τη συμπίεση του εδάφους, η οποία μειώνει τη διείσδυση και την αποστράγγιση του νερού, καταστρέφοντας τη δομή του εδάφους. Με την πάροδο του χρόνου, αυτός ο εποχιακός κύκλος μπορεί να αφήσει τον κήπο σας άγονο και μη παραγωγικό. Αλλά αυτό το πρόβλημα είναι εύκολο να αποφευχθεί υιοθετώντας μερικές φιλικές προς το έδαφος συνήθειες το φθινόπωρο.

Όταν τελειώνει η καλλιεργητική περίοδος, αρχίζει η περίοδος χώματος. Αυτή είναι η στιγμή να εστιάσουμε στην αναδόμηση του οργανικού περιεχομένου, στη διατήρηση των θρεπτικών συστατικών, στην πρόληψη της διάβρωσης και στην αποφυγή συμπίεσης του εδάφους.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ: https://www.bobvila.com/slideshow/10-fall-gardening-practices-that-will-protect-your-soil-in-winter-577479

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar