Όταν οι βολβοί λουλουδιών ανεβαίνουν πολύ νωρίς

2
Όταν οι βολβοί λουλουδιών ανεβαίνουν πολύ νωρίς

Χθες ήταν μια μέρα γεμάτη γεγονότα. Πρώτον, υπήρχε αυτό το μικρό παιχνίδι ποδοσφαίρου για το οποίο μπορεί να έχετε ακούσει ή όχι. Ξέρεις? Το Super Bowl; Είχαμε ένα πάρτι για να παρευρεθούμε, το οποίο ήταν μια ανάμεικτη ευλογία επειδή ο καιρός στο Τέξας ήταν εκπληκτικός. Ήθελα να μείνω σε εξωτερικούς χώρους κάνοντας εργασίες στην αυλή, παρόλο που η παρακολούθηση του παιχνιδιού σε εξωτερικούς χώρους με φίλους αποδείχτηκε επίσης πολύ καταπληκτική.

Αυτή η ανάρτηση περιέχει συνδέσμους συνεργατών και ενδέχεται να λάβουμε αποζημίωση όταν κάνετε κλικ στους συνδέσμους χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.

Δεύτερον, και πιο σημαντικό, αν με ρωτάτε, Punxsutawney Phil, ο γουρουνόχοιρος, έδωσε τις προβλέψεις του για τον χειμώνα. Όπως πιθανότατα γνωρίζετε, δήλωσε ότι θα είχαμε νωρίς την άνοιξη. Οποιοσδήποτε στο Τέξας τις τελευταίες δύο μέρες καταλαβαίνει ότι ήδη απολαμβάνουμε μια πρώιμη άνοιξη. Με θερμοκρασίες 70 βαθμών και πολλή ηλιοφάνεια, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι προβλέπεται χιόνι για μεθαύριο. Αυτό είναι το βασικό Τέξας – σαγιονάρες και φρουτώδη ποτά σήμερα, φωτιές και ασαφείς κάλτσες αύριο.

Τα πράγματα εμφανίζονται νωρίς στον κήπο μου

Με όλες τις καιρικές συνθήκες εμπρός και πίσω, οι ανοιξιάτικες λάμπες είναι βέβαιο ότι θα μπερδευτούν λίγο. Καλό, είμαι λίγο μπερδεμένος και με μεγάλη δυσκολία να κάνει μικρά πράγματα όπως το ντύσιμο κάθε μέρα. Οι ζακέτες είναι οι καλύτεροί μου φίλοι, τέτοιες στιγμές. Δεδομένου ότι χθες ήταν σχεδόν 80 μοίρες εδώ, δεν σοκαρίστηκα όταν άκουσα την πρόβλεψή του – αν και φαινόταν πολύ χαριτωμένος.

Μέχρι στιγμής, ο χειμώνας ήταν ασυνήθιστα ζεστός και υγρός, με αποτέλεσμα αυτοί οι βολβοί λουλουδιών να πιστεύουν ότι ήρθε η ώρα να σηκωθούν. Στους δικούς μου κήπους, τα φύλλα ασφόδελων και υάκινθων αναδύονται σε πολλές περιοχές, αλλά κυρίως στις περιοχές στις οποίες δεν μπόρεσα να τα φυτέψω αρκετά βαθιά. Ένας τύπος νάρκισσους, ο Erlicheer, έχουν ανθίσει ακόμη και σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες!

Αυτή η Ίριδα έχει ανθίσει σχεδόν όλο το χειμώνα!

Για αρχή, οι λαμπτήρες πρόωρης αύξησης είναι απογοητευτικοί, αλλά συνήθως δεν αποτελούν μεγάλη αιτία ανησυχίας. Μην πανικοβληθείτε όταν βλέπετε βολβούς που φουσκώνουν, ακόμα και όταν συνειδητοποιήσετε ότι έχετε μερικά κρυολογήματα ακόμα. Ανέφερα ότι το χιόνι ήταν στην πρόβλεψή μας, αλλά δεν ανησυχώ ιδιαίτερα για τους βολβούς που έχουν ανέβει ή ακόμα και άνθιση, ακόμα. Ο παγετός θα σκοτώσει τα τρυφερά κεφάλια των λουλουδιών, σε πολλές ποικιλίες, αλλά θα επανέλθουν τα επόμενα χρόνια. Το βλέπω ως εξής: κανονικά δεν έχω την ευλογία να βλέπω λαμπερά λουλούδια τον Φεβρουάριο, επομένως είναι σαν μια πρώιμη προεπισκόπηση που είναι μια πραγματικά ξεχωριστή απόλαυση.

Ας δούμε γιατί θα μπορούσατε να βλέπετε λαμπτήρες νωρίς φουσκώματος και τι μπορείτε να κάνετε για να το αποτρέψετε ή να αποθηκεύσετε τους λαμπτήρες για τα επόμενα χρόνια. Δεν μισώ αυτή την πρώιμη προεπισκόπηση, αλλά θα προτιμούσα να αποθηκεύσω την εκπομπή για όταν είναι αρκετά ζεστή ΚΑΘΕ μέρα για να είμαι έξω και να την απολαμβάνω.

Το Erlicheer ανθίζει νωρίς ή αργά, ανάλογα με την ποικιλία

Κατανοήστε τις ποικιλίες

Οι βολβοί Erlicheer και κρόκος είναι γνωστοί για την πρώιμη ανθοφορία τους, ακόμη και με χιόνι στο έδαφος. Αυτοί οι βολβοί είναι υπερβολικά ανυπόμονοι να δείξουν στον κόσμο από τι είναι φτιαγμένοι, και κανονικά θα επιβιώσουν από παγετούς και ακόμη και πάγο, και μερικές φορές ακόμη και να διατηρήσουν τα λουλούδια τους! Μερικοί λαμπτήρες γελούν εν όψει του χειμώνα και σε περιοχές όπως η δική μου, Ζώνη 7β, είμαστε μόνο μια ζώνη μακριά από τις υποτροπικές περιοχές. Οι χειμώνες μας είναι σύντομοι και ήπιοι σε σύγκριση με την πλειοψηφία της χώρας, επομένως οι βολβοί που ανθίζουν νωρίς δεν είναι καθόλου ασυνήθιστοι.

Ορισμένες ποικιλίες απλώς έχουν τη συνήθεια να επισκέπτονται τον Φεβρουάριο, επειδή είναι οι πρώτες που φτάνουν στη σκηνή τον Μάρτιο. Είναι εύκολο να μπερδευτείς όταν ο καιρός αναπηδά πέρα ​​δώθε μεταξύ ζέστης και κρύου γιατί έτσι κυλούν κανονικά τα πράγματα τον Μάρτιο, για την πλειοψηφία της χώρας. Οι ζεστές μέρες και οι κρύες νύχτες δεν είναι καθόλου ασυνήθιστες την πρώτη της άνοιξης, άλλωστε.

Ερευνάτε πάντα τα φυτά σας. Δεν μπορώ να το τονίσω αρκετά, γιατί μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ πανικού και μη πανικού σε αυτές τις καταστάσεις. Ακριβώς επειδή οι βολβοί, όπως ο κρόκος, έχουν προγραμματιστεί να ανθίσουν τον Μάρτιο, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να φτάσουν νωρίς στη σκηνή. Μου αρέσει να διαβάζω αναρτήσεις άλλων bloggers, παρά των καλλιεργητών ή των φυτωρίων, επειδή δίνουν τον λογαριασμό τους από πρώτο χέρι για την καλλιέργεια διαφορετικών πραγμάτων.

Χάρη σε Jos van Ouwerkerk

Βάθος φύτευσης

Δεν αστειεύονται όταν σας λένε να φυτέψετε τους περισσότερους ανοιξιάτικους βολβούς σε ελάχιστο βάθος 6″. Πρόωρη άνοδος, είναι ακριβώς ο λόγος. Όσο πιο βαθιά φυτεύονται οι βολβοί, τόσο περισσότερος χρόνος χρειάζεται για να φτάσουν σε αρκετά ζεστές θερμοκρασίες για να πυροδοτήσουν την ανάπτυξη.

Είμαι βέβαιος ότι οι ρηχά φυτεμένοι βολβοί μου είναι η αιτία της πρόωρης ανάτασης στον κήπο μου. Μερικές φορές, πράγματα όπως το σκληρό έδαφος, οι ρίζες των δέντρων ή άλλα εμπόδια ή τα ρηχά κρεβάτια με εμποδίζουν να φυτέψω το 100% των βολβών μου που ανθίζουν την άνοιξη αρκετά βαθιά για να τους προστατεύσω επαρκώς. Προφανώς, εάν είναι δυνατόν, θα θελήσετε να ακολουθήσετε τις οδηγίες φύτευσης στο μπλουζάκι. Η κηπουρική με τόσα τροπικά φυτά με έχει κάνει κάπως τζογαδόρο στον κήπο, και με όλα τα τυχερά παιχνίδια, μερικά κερδίζεις και άλλα χάνεις!

Το να τα φυτέψετε ρηχά δεν είναι η σύστασή μου, φυσικά. Απλώς λέω ότι ακόμα κι αν δεν φυτέψατε τους βολβούς σας αρκετά βαθιά για ιδανική ανάπτυξη, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα απολαύσετε επίσης μια υπέροχη παράσταση αυτή την ερχόμενη άνοιξη. Χάνω πολύ περισσότερους βολβούς στα πλάσματα από ό,τι για να σαπίσουν ή να φυτέψω ρηχά.

Έχουμε μια προσβολή σχεδόν από σκίουρο εδώ γύρω, πιθανώς χάρη στις ταΐστρες πουλιών μου, και συχνά με βρίσκουν να τους διώχνω έξω από τους κήπους μου. Συνήθως δεν τρώνε τους βολβούς, αλλά σίγουρα τους ξεθάβουν και τους μεταφέρουν. Θα τα βρω ξεραμένα, σχεδόν πάντα αργά, σε πραγματικά απροσδόκητα σημεία της αυλής. Η βαθιά φύτευση δεν εμποδίζει τους σκίουρους να κάνουν αυτό που κάνουν οι σκίουροι, αλλά σίγουρα το κάνει πιο δύσκολο για αυτούς! Συγγνώμη, όχι συγγνώμη, σκίουροι.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει:

Εμπνευσμένος οδηγός για αρχάριους κηπουρούς για ανοιξιάτικους βολβούς

Φύτευση πολύ νωρίς

Οι περισσότεροι από εμάς ακολουθούμε τους πίνακες που μας δίνουν οι καλλιεργητές για να καθορίσουμε ποιους μήνες θα φυτέψουμε τα ανοιξιάτικα ανθισμένα μας. Σε περιοχές όπως η δική μου, αυτό σπάνια λειτουργεί. Ακριβώς επειδή ένας καλλιεργητής μου στέλνει βολβούς τον Σεπτέμβριο, δεν σημαίνει ότι τότε θα πρέπει να φυτευτούν στην περιοχή μου. Ο περασμένος Σεπτέμβρης ήταν ασυνήθιστα ζεστός. Πότιζα ακόμα την αυλή μου πολλές φορές την εβδομάδα και τα τροπικά μου τουλάχιστον κάθε δεύτερη μέρα. Η φύτευση των ανοιξιάτικων ανθισμένων εκείνη την εποχή θα ήταν καταστροφική γιατί πίστευαν ότι ήταν καιρός να αρχίσουν να αναπτύσσονται αμέσως.

Οι βολβοί που ανθίζουν την άνοιξη πρέπει να φυτεύονται όταν οι θερμοκρασίες είναι στα σαράντα για να αποφευχθεί η πρόωρη ανάπτυξη. Κάποια χρόνια που μπορεί να συμβούν τον Σεπτέμβριο, ενώ άλλα χρόνια μπορεί να μην συμβούν μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου. Το μόνο πράγμα που είμαστε σίγουροι ότι ζούμε στο Τέξας είναι ότι ο καιρός θα μας εκπλήξει. Έχουμε χιονοθύελλες και αρκετές ίντσες πάγου μερικά χρόνια, ενώ άλλες, όπως αυτή, έχουν περισσότερες ημέρες 70 μοιρών από τις ημέρες κάτω από το σημείο πήξης. Τρέμω εμφανώς στη σκέψη του πώς θα είναι ο πληθυσμός των κουνουπιών μας αυτό το καλοκαίρι, αλλά αυτό είναι μια ανάρτηση για άλλη μια μέρα.

Τι να κάνετε εάν οι λαμπτήρες ανέβουν πολύ νωρίς

Ακολούθησες λοιπόν όλους τους κανόνες (ή δεν έφταιγες!), και οι βολβοί σου εμφανίστηκαν πολύ νωρίς. Πώς αποτρέπετε τη ζημιά στον λαμπτήρα όταν αναμένονται θερμοκρασίες παγώματος; Εφόσον ο λαμπτήρας απλώς φυτρώνει, δεν χρειάζεται να κάνετε πολλά. Τι γίνεται όμως αν είναι πλήρως ανθισμένα; Ήρθε η ώρα να καλύψετε και να καλύψετε πλήρως το φυτό μέχρι να περάσουν οι θερμοκρασίες παγώματος.

Οι πιθανότητες είναι ότι μπορείτε να σταματήσετε την ανάπτυξη αρκετά ώστε να τα επαναφέρετε σε καλό δρόμο για την επιθυμητή περίοδο ανθοφορίας την άνοιξη. Είναι πιθανό οι ανθοφορίες αυτής της σεζόν να έχουν πυροβοληθεί, αλλά αυτό σίγουρα δεν σημαίνει ότι ο λαμπτήρας δεν θα παράγει υπέροχα τα επόμενα χρόνια. Είναι επίσης πιθανό οι ανθίσεις να επιστρέψουν και αυτή τη σεζόν. Πολλοί παράγοντες θα καθορίσουν εάν οι ανθοφορίες αυτής της σεζόν μπορούν να διασωθούν ή όχι και οι περισσότεροι από αυτούς είναι πέρα ​​από τον έλεγχό σας.

Στους περισσότερους βολβούς που ανθίζουν την άνοιξη, το φύλλωμα μπορεί να διαχειριστεί παγετούς και ακόμη και πάγο, με μέτρο. Εάν ζείτε κάπου που είναι εξαιρετικά κρύο, το φύλλωμά σας μπορεί να μαυρίσει και να πεθάνει και μπορεί να μην επιστρέψει καθόλου αυτή την εποχή. Και πάλι, δεν σημαίνει ότι ο ίδιος ο λαμπτήρας έχει υποστεί ζημιά. Λάβετε υπόψη ότι οι βολβοί που ανθίζουν την άνοιξη απαιτούν συχνά μερικές αρκετά κρύες θερμοκρασίες για να λειτουργήσουν, αρχικά.

Ένας από τους μεγαλύτερους λόγους που φυτεύουμε αυτούς τους βολβούς και περιμένουμε την επίδειξή τους είναι ότι είναι πολυετείς στη φύση. Δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για αυτούς. Θα ανθίσουν και θα πολλαπλασιαστούν μόνα τους. Μπορούν να γεμίσουν ένα κρεβάτι κήπου έξοχα, με τους δικούς τους όρους. Αυτό δεν θα συνέβαινε αν δεν ήταν αρκετά ανθεκτικά και ικανά να αντέξουν μερικά curveballs από τη Μητέρα Φύση.

Στην πραγματικότητα, είναι η εμπειρία μου ότι η παράβλεψη των λαμπτήρων είναι συχνά το κλειδί για την επιτυχία τους! Είναι η υπερβολική προσπάθεια που μπορεί να οδηγήσει στον αφανισμό τους. Σε αυτούς τους τύπους αρέσει να φυτεύονται και να ξεχνιούνται εντελώς. Οπότε η συμβουλή μου είναι να τα πολτοποιήσετε και να τα ξεχάσετε, εκτός αν στην πραγματικότητα παράγουν μπουμπούκια ή λουλούδια. Σε αυτή την περίπτωση, καλύψτε το φυτό και ελπίζετε για το καλύτερο.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει το κάλυμμα όταν έχουν περάσει οι απειλές παγετού, έτσι ώστε το φυτό να μπορεί να λάβει επαρκή ηλιακή ακτινοβολία ή να σαπίσει. Θα μπορούσε ακόμη και να χρειαστεί να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία κάλυψης και αποκάλυψης μέχρι να έρθει η πραγματική άνοιξη.

Η πλειονότητα των βολβών που ανθίζουν την άνοιξη είναι εξαιρετικά ανθεκτικοί και θέλουν απελπισμένοι να σας εκθαμβώνουν με λουλούδια κάθε χρόνο. Εκτός από τους σκίουρους, δεν υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που θα τους κάνουν. Οπότε καθίστε αναπαυτικά και χαλαρώστε και περιμένετε την παράσταση!

Αυτός ο ασφόδελος φυτεύτηκε πολύ ρηχά χάρη σε μια μεγάλη ρίζα από μια ιτιά που κλαίει.

Πώς σκοτώνεις τα τριαντάφυλλά σου

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar