Ψεύτικέ το μέχρι να το κάνεις Tropical Gardening: Turk’s Cap

2
Ψεύτικέ το μέχρι να το κάνεις Tropical Gardening: Turk’s Cap

Λατρεύω τους κήπους με πεταλούδες!

Παρά τη λατρεία μου για όλα τα τροπικά πράγματα, απολαμβάνω επίσης πραγματικά τον κήπο μου με πεταλούδες και κολιμπρί. Σε αντίθεση με την πλειονότητα των δοκιμαστικών κήπων μας, αυτή είναι μια περιοχή (σχεδόν) αφιερωμένη σε αυτοφυή φυτά, ξερικά φυτά και αγριολούλουδα. Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν καθόλου ότι ορισμένα αρκετά κοινά φυτά αγριολούλουδας είναι στην πραγματικότητα τροπικά φυτά που καλλιεργούνται ως ετήσια σε ψυχρότερα κλίματα, όπως ένα από τα αγαπημένα μου όλων των εποχών, ο ευέλικτος, εύκολος και πανέμορφος Amaranthus.

Εάν είστε νέοι στη σειρά Fake It Until You Make It, πρόκειται για εύκολα φυτά που είναι αληθινά τροπικά ή υποτροπικά ή φυτά που φαίνονται τροπικά παρά το γεγονός ότι είναι ανθεκτικά. Το Turk’s Cap ταιριάζει σε αυτόν τον λογαριασμό!

Αυτή η ανάρτηση περιέχει συνδέσμους συνεργατών και ενδέχεται να λάβουμε αποζημίωση όταν κάνετε κλικ στους συνδέσμους χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.

Το φόντο

Το Turk’s Cap έχει ένα μάλλον δύσκολο να γραφτεί επιστημονικό όνομα: Malvaviscus arboreus var. drummondii. Είναι αρκετά μπουκιά, συνειδητοποιώ! Η πιο συνηθισμένη μορφή είναι ο κόκκινος Τούρκος Καπάκι, που είναι αυτό που καλλιεργώ, αλλά υπάρχουν και άλλες μορφές όπως το var. arboreus, γνωστός και ως «ο κοιμισμένος ιβίσκος» και var. mexicanus. Το χρώμα των λουλουδιών μπορεί να ποικίλλει μεταξύ των ποικιλιών, κυρίως κόκκινο, λευκό και ροζ. Η ανθεκτική και πληθωρική ποικιλία είναι var. drummondii, γι‘ αυτό και κατέχει μια μεγάλη και ξεχωριστή θέση στον κήπο με τις πεταλούδες μου! Αυτά τα φυτά είναι εγγενή στο Μεξικό, την Κεντρική Αμερική και τη Λουιζιάνα και το Τέξας.

Τα φυτά Malvaviscus ανήκουν στην οικογένεια Mallow, γι‘ αυτό και τα άνθη τους μοιάζουν με άνθη ιβίσκου! Το Drummondii είναι ένα πολυετές φυτό και επιστρέφει γρήγορα και αξιόπιστα κάθε χρόνο, ένα μέγεθος ή δύο μεγαλύτερο κάθε φορά. Ανάλογα με την ποικιλία και τη ζώνη ανάπτυξής σας, το Turk’s Cap μπορεί να θεωρηθεί πολυετές, αειθαλές ή υποτροπικό.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει:

Ψεύτικέ το μέχρι να το κάνεις Τροπική κηπουρική – The Cigar Plant

Τα πουλιά και οι πεταλούδες

Το αγαπημένο μου πράγμα για το Turk’s Cap είναι ότι τα κολίβρια σκάβουν τόσο πολύ αυτό το φυτό! Στην πραγματικότητα, τα κολίβρια φτιάχνουν μια φωλιά σε ένα κοντινό δέντρο κάθε χρόνο, για να μείνουν λίγα μέτρα μακριά από το Καπέλο του Τούρκου μας, που σημαίνει ότι ο κήπος μας είναι ευλογημένος με μωρά κολίβρια κάθε άνοιξη! Μπορούν να βρεθούν να τρέφονται σχεδόν όλη την ημέρα.

Είναι η κύρια δίαιτα τουλάχιστον δύο ειδών κολιμπρί και ενός φυτού ξενιστή για τις κάμπιες του Τούρκου Cap White-skipper. Το White-skipper είναι μια όμορφη λευκή πεταλούδα. Το να χρησιμεύει ως φυτό υποδοχής σημαίνει ότι θα είναι γεμάτο κάμπιες που θα αποδεκατίσουν το φύλλωμα. ΜΗΝ αφήσετε αυτό να σας αποθαρρύνει. Μόλις τελειώσει η φρενίτιδα του ταΐσματος, θα φυτρώσει νέο φύλλωμα και οι πεταλούδες θα είναι παντού στον κήπο σας! Το Turk’s Cap βγάζει τόσα πολλά νέα φύλλα, ακόμα και την εποχή της κάμπιας, το φυτό παραμένει ελκυστικό.

Οι πεταλούδες σκάβουν πραγματικά τον Τούρκο Καπάκι!

Πεταλούδα στο καπάκι του Τούρκου

The Blooms

Ανθίζουν όλο το καλοκαίρι και το φθινόπωρο και μερικές φορές ακόμη και στις αρχές του χειμώνα! Είναι φορτωμένο με άνθη και σε αντίθεση με πολλά φυτά, απαιτείται μηδενική νεκροκεφαλή για να συνεχίσουν να έρχονται τα άνθη. Ενώ τα λουλούδια είναι μικροσκοπικά, ξεχωρίζουν πραγματικά λόγω του τεράστιου αριθμού τους, και επίσης οι λαμπεροί κίτρινοι στήμονές τους ενάντια στο έντονο κόκκινο είναι απλά υπέροχοι!

Τροφή, νερό, χώμα και ήλιος

Το Turk’s Cap είναι εξαιρετικά ξερικό! Ενώ θα πέσει κατά τη διάρκεια της ζέστης της ημέρας, θα φουσκώσουν αμέσως μόλις δύσει ο ήλιος. Σε αντίθεση με πολλά φυτά που δυσκολεύονται να ανακάμψουν μετά από συνθήκες ξηρασίας, το Turk’s Cap είναι αξιόπιστο για εμάς χρόνο με το χρόνο. Όταν αγοράσαμε για πρώτη φορά το σπίτι μας, αυτό που είναι τώρα ένας ανθισμένος κήπος με πεταλούδες, ήταν κάποτε ένα συμπαγές βράχο. Ο Αύγουστος στο Τέξας δεν είναι τίποτα λιγότερο από βάναυσος και αυτό το βράχο κρεβάτι καθόταν κάτω από τον ήλιο όλη την ημέρα χωρίς ούτε μια νότα σκιάς από γειτονικά δέντρα. Παρά τις θερμοκρασίες 100 βαθμών για μέρες, την παντελή έλλειψη σκιάς και το γεγονός ότι τα βράχια κρατούσαν ζέστη, ο Τούρκος μας Καπάκι απέδωσε όμορφα μόνο λαμβάνοντας νερό δύο φορές την εβδομάδα!

Για χρόνια, δεν ταΐζα καν το πράγμα. Από τότε που έγινα εξυπνότερος, τώρα το προσφέρω Miracle-Gro μια φορά το μήνα. Δεν έχω ασχοληθεί ακόμα με πιο ακριβά οργανικά λιπάσματα. Τα φυλάω για πιο εκλεκτά φυτά! Τώρα μεγαλώνει γρηγορότερα και ανθίζει περισσότερο, οπότε θα έλεγα ότι το Turk’s Cap απολαμβάνει το μηνιαίο τάισμα, αλλά θα επιβιώσει και χωρίς αυτές.

Όσον αφορά το χώμα, μπορώ να πω εκ πείρας ότι το Turk’s Cap θα αποδώσει όμορφα σε πραγματικά φτωχό έδαφος. Έκτοτε, ενημερώσαμε αυτό το κρεβάτι, αφαιρώντας τον βράχο και προσθέτοντας φρέσκο ​​φυτόχωμα και πρόσθετα εδάφους. Ενώ πάλι, μεγαλώνει και ανθίζει πιο παραγωγικά, τα πήγε μια χαρά πριν την γενική επισκευή.

Κλάδεμα και μέγεθος

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το deadheading δεν απαιτείται. Ωστόσο, μετά τον πρώτο παγετό, θα θελήσετε να κόψετε τα νεκρά στελέχη μέχρι το έδαφος. Θα αναπτύσσεται από μια μικρή συστάδα, συνήθως ακριβώς στο επίπεδο του εδάφους, κάθε χρόνο. Ενώ το Turk’s Cap παραμένει σεμνό ύψος τριών ποδιών, το φυτό μπορεί να απλωθεί σε πλάτος τεσσάρων ποδιών, οπότε να είστε προσεκτικοί τι φυτεύετε κοντά του. Σε θερμότερες περιοχές, όπως οι Ζώνες 9 ή παραπάνω, το var. Η ποικιλία Mexicanus του Turk’s Cap μπορεί να φτάσει τα 12 πόδια ψηλά! Θα εμποδίσει το ηλιακό φως στα μικρότερα φυτά που αναπτύσσονται πολύ κοντά. Σε θερμότερα κλίματα, το Turk’s Cap θεωρείται αειθαλές φυτό. Ακόμη και στον 7β κήπο μου, το φυτό μερικές φορές κρατά πράσινα φύλλα στο επίπεδο του εδάφους, πολύ μετά τους παγετούς.

Τούρκος Καπ

Χειμώνας και Ανθεκτικότητα

Για αρκετά χρόνια, πρόσφερα μηδενική χειμερινή προστασία για αυτό το φυτό. Έχει επιβιώσει από μια χιονοθύελλα και έναν χειμώνα όπου οι θερμοκρασίες έπεσαν στα χαμηλά επίπεδα εφηβείας για πάνω από μια εβδομάδα, πολλές φορές. Έχω εισαγάγει τώρα σάπια φύλλα σε αυτό το κρεβάτι και από τότε που το έκανα, το φυτό παραμένει αειθαλές μέχρι ένα σημείο. Ο λόγος που λέω «σε ένα σημείο», είναι ότι τα μακριά στελέχη έχουν πεθάνει και το πράσινο είναι ορατό μόνο σε μια μικρή συστάδα στην επιφάνεια του εδάφους. Στη Ζώνη 7b ή χαμηλότερη, δεν θα το σκεφτόμουν ως Evergreen με τον τρόπο που θεωρούμε Evergreen, παρόλο που το Turk’s Cap συχνά πωλείται και διατίθεται στο εμπόριο ως ακριβώς αυτό. Στις Ζώνες 9 ή υψηλότερες, το Turk’s Cap είναι ένα αξιόπιστο Evergreen.

Άλλες ποικιλίες Turk’s Cap δεν είναι καθόλου ανθεκτικές, αλλά var. Το Drummondii είναι ανθεκτικό στη Ζώνη 7. Πιο ψυχρά κλίματα, προσέξτε ποια ποικιλία αγοράζετε εάν περιμένετε το φυτό σας να επιστρέφει αξιόπιστα κάθε χρόνο. Για όσους από εσάς βρίσκεστε σε πιο κρύες περιοχές, μην φοβάστε ποτέ! Το Turk’s Cap μπορεί να ξεχειμωνιαστεί εύκολα σε εσωτερικούς χώρους. Μπορεί ακόμη και να εκπαιδευτεί σε μορφή δέντρου!

Διάδοση

Το Turk’s Cap μπορεί εύκολα να πολλαπλασιαστεί με διαίρεση της συστάδας.

Το Drummondii είναι ένα υπέροχο και περιβαλλοντικά σημαντικό φυτό που θα προσελκύσει πολλά άγρια ​​ζώα στον κήπο σας. Οι όμορφες και άφθονες ανθοφορίες είναι χαρούμενες ενάντια στο λαμπερό πράσινο φύλλωμα. Οι Drummondii μπορούν να δεχτούν αρκετή παραμέληση, κάτι που είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα για εμάς που περιγράφουμε τους τεμπέληδες κηπουρούς. Σίγουρα προτείνω να το δοκιμάσετε! Μπορείτε να το αγοράσετε εδώ από του Λόου.

Βελτιώστε το έδαφος του κήπου με το ηφαιστειακό πρόσθετο Cinderite

Τέσσερα ανθεκτικά, συνεχώς ανθισμένα λουλούδια

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar