Σχεδιάστε τώρα για μια ανοιξιάτικη έκρηξη λουλουδιών συν τις επιλογές μου για ανθοφορίες της άνοιξης

2
Σχεδιάστε τώρα για μια ανοιξιάτικη έκρηξη λουλουδιών συν τις επιλογές μου για ανθοφορίες της άνοιξης

Οι κανόνες προορίζονται για να παραβιάζονται.

Αυτή η ανάρτηση περιέχει συνδέσμους συνεργατών και ενδέχεται να λάβουμε αποζημίωση όταν κάνετε κλικ στους συνδέσμους χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.

Εάν ακολουθείτε το ιστολόγιό μου, πιθανότατα γνωρίζετε ήδη ότι οι τουλίπες δεν ήταν ποτέ το πράγμα μου. Δεν είναι ότι δεν τους ΑΓΑΠΩ απόλυτα. Δέχομαι. Μάλλον, καλλιεργώ τόσα πολλά τροπικά φυτά που είναι στα καλύτερά τους κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Τα τροπικά φυτά καταναλώνουν πολύ νερό και το καλοκαιρινό πότισμα τείνει να σαπίζει όλους τους βολβούς της τουλίπας, εμποδίζοντάς τους να επιστρέψουν το επόμενο έτος. Οι τουλίπες δεν ήταν ποτέ γνωστό ότι τα πηγαίνουν πολύ καλά στο Τέξας, εκτός και αν αντικαθίστανται κάθε χρόνο. Πάντα είχα έναν κανόνα να μην ασχολούμαι μαζί τους, αλλά φέτος, βρήκα κάθε δικαιολογία για να σπάσω αυτόν τον κανόνα.

Δεν ήξερα ότι όταν τα ανοιξιάτικα λουλούδια μου ανέβαιναν, θα αντιμετωπίζαμε τον COVID-19 και ένα απόλυτο lockdown! Δεδομένου ότι δεν μπορούσα να βγω έξω και να μελετήσω τα κέντρα κήπου όπως θα έκανα συνήθως, ήμουν αιώνια ευγνώμων που ήταν φέτος που αποφάσισα να παραβιάσω τους δικούς μου κανόνες σχετικά με την ενόχληση με τους φθινοπωρινούς βολβούς. Γιατί σίγουρα δεν μπορώ να μιλήσω ακόμα για το πόσα από αυτά τα πετράδια θα εμφανιστούν ξανά την ερχόμενη άνοιξη, μπορώ σίγουρα να επιβεβαιώσω το γεγονός ότι η πρώτη μου ανοιξιάτικη κήπος ήταν μεγάλη επιτυχία με τους γείτονές μου! Δεν είμαι σίγουρος αν σοκαρίστηκαν βλέποντας τον κήπο μου να ζωντανεύει τόσο νωρίς στη σεζόν ή αν ήταν απλώς το γεγονός ότι οι συνήθως πολυάσχολοι άνθρωποι δεν είχαν τίποτα καλύτερο να κάνουν από το να περάσουν από τον κήπο μου, αλλά έλαβα περισσότερα σχόλια για αυτήν την άνοιξη -ανθισμένες ομορφιές από οτιδήποτε άλλο έχω φυτέψει ποτέ!

Οι τουλίπες δεν έκλεψαν εντελώς την παράσταση την περασμένη άνοιξη. Συνεργάστηκαν με μακροχρόνιους συνεργούς όπως νάρκισσους, άλους και υάκινθους. Πήρα πολλά πολύτιμα μαθήματα που σίγουρα θα βάλω στο παιχνίδι την επόμενη άνοιξη. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε πώς να φυτεύετε μια ανοιξιάτικη έκρηξη λουλουδιών, χωρίς κόπο.

Φυτέψτε βαθιά με βοήθεια

Δεν είναι ότι δεν ήξερα ήδη τον χρυσό κανόνα των έξι ιντσών σχετικά με τη βαθιά φύτευση βολβών που ανθίζουν την άνοιξη. Το πρόβλημα που αντιμετώπισα ήταν ότι ζω στο Τέξας. Είμαστε αρκετά διάσημοι για την κόκκινη πηλό βρωμιά μας, και παρόλο που περιποιούμαι τους κήπους μου με φρέσκο ​​φυτόχωμα ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ, το χώμα στους κήπους μου παραμένει μάλλον σκληρό σαν βράχος. Μιλώντας για βράχο, οι κήποι μου έχουν επίσης πολλά από αυτά. Η βαθιά φύτευση είναι συχνά σχεδόν αδύνατη.

Όταν φύτεψα αυτούς τους βολβούς το περασμένο φθινόπωρο, δεν ήξερα ακόμη για ένα υπέροχο μικρό εργαλείο που έχει γίνει σωτήριο για μένα σχεδόν από τη μια μέρα στην άλλη. Χρησιμοποίησα όλη τη δύναμη του σώματός μου για να μετακινήσω ένα φτυάρι πιο βαθιά από μερικές ίντσες, αλλά μου είχαν μείνει τόσοι βολβοί για να φυτέψω και έξω έκανε κρύο και η εξάντληση μπήκε γρήγορα. Για να πω την αλήθεια, όσο περισσότερους βολβούς φύτεψα, τόσο πιο ρηχές οι τρύπες γι‘ αυτούς έγιναν. Όχι μόνο αυτό καθιστά πολύ εύκολο για τους σκίουρους να ξεθάψουν αυτά τα ακριβά μωρά (κάτι που έκαναν σε ορισμένες περιπτώσεις), τα λουλούδια εμφανίστηκαν πολλές εβδομάδες πολύ νωρίς σε όλη την επιφάνεια. Ήμουν τυχερός που οι όψιμοι παγετοί δεν τα έβγαλαν και κατέστρεψαν τις ανθοφορίες για όλη τη σεζόν. Σίγουρα θα μπορούσε να είχε συμβεί.

Ευτυχώς, αυτό δεν θα είναι ένα πρόβλημα που θα αντιμετωπίσω στο μέλλον. ανακάλυψα το Κήπος τρυπάνι. Πραγματικά δεν μπορώ να μιλήσω αρκετά για αυτό το μαγικό εργαλείο! Ουσιαστικά, είναι ένα τρυπάνι που προσαρμόζεται σε ένα τρυπάνι. Τροφοδοτείται μέσα από σκληρό βραχώδες έδαφος σαν πρωταθλητής και κάνει σύντομη και ανώδυνη εργασία φύτευσης βολβών! Όχι μόνο σας βοηθά να σκάβετε τρύπες, αλλά κάνει επίσης γρήγορη δουλειά για να χωρίσετε τα βαθιά φυτεμένα πράγματα και να φτάσετε στις ρίζες των ενοχλητικών ζιζανίων!

Πιστέψτε με όταν λέω, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ αυτό το εργαλείο. Λυπάμαι μόνο που μου πήρε τόσο καιρό να το ανακαλύψω. ο Κήπος τρυπάνι είναι τόσο εύκολο στην προσάρτηση και τη χρήση, που πραγματικά δεν μπορώ να κάνω ούτε ένα παράπονο για αυτό. Θα σας συμβούλευα να φοράτε προστατευτικά γυαλιά, σε περίπτωση που εμφανιστεί βράχος ή κάτι κατά τη διαδικασία της διάτρησης. Αυτός ο κοχλίας λειτουργεί γρήγορα και αποτελεσματικά και προτού το καταλάβετε, έχετε τόσο βαθιά και όσο φαρδύ λάκκο φύτευσης χρειάζεται.

Ξεκινήστε να προγραμματίζετε τώρα (αν δεν το έχετε κάνει ήδη)

Το καλοκαίρι είναι η ώρα να αγοράσετε όλους τους ανοιξιάτικους βολβούς σας. Στην πραγματικότητα, ορισμένες ποικιλίες είναι τόσο δημοφιλείς που χρειάζεται σχεδόν να τις αγοράσετε έναν ολόκληρο χρόνο για να διασφαλίσετε ότι υπάρχουν διαθέσιμες ποσότητες. Εάν δεν έχετε ήδη ψωνίσει για τα ανοιξιάτικα λουλούδια σας, κάντε το σήμερα. Αυτοί οι λαμπτήρες θα σας αποσταλούν είτε το φθινόπωρο είτε στις αρχές του χειμώνα, ανάλογα με το πού ζείτε. Έχω λάβει μερικά από τα τέλη Αυγούστου, αν και τα κράτησα μέχρι να κρυώσουν οι θερμοκρασίες πριν από τη φύτευση.

Αγοράστε ηλεκτρονικά από αξιόπιστα μέρη

Ενώ υπάρχουν εκατοντάδες ποικιλίες λουλουδιών που ανθίζουν την άνοιξη, το μόνο κοινό που έχουν όλα είναι ότι δεν είναι φθηνά! Πολλά από αυτά τα λουλούδια αποστέλλονται από ολλανδικές φάρμες και αυτό προσθέτει στα τεράστια έξοδα τους. Ενώ σκέφτομαι να τσιμπάω μια δεκάρα όταν είναι πρακτικό, αυτές είναι από εκείνες τις περιπτώσεις όπου η ποιότητα έχει πραγματικά σημασία. Όσο πιο νότια ζεις, τόσο περισσότερο είναι αλήθεια. Θα χρειαστείτε λίγη τύχη και πολύ υψηλής ποιότητας βολβούς για να εξασφαλίσετε μια καλή περίοδο ανθοφορίας, πόσο μάλλον μια επαναλαμβανόμενη παράσταση την επόμενη χρονιά(α). Συνιστώ ανεπιφύλακτα τους παρακάτω δύο εμπόρους όταν αγοράζουν λαμπτήρες:

του Μπρεκ

του Eden Brother’s

Bluestone Perennials

Και οι δύο αυτοί έμποροι θα σας στείλουν γρήγορα ποιοτικούς λαμπτήρες. Ενώ υπάρχουν πολλά άλλα επώνυμα φυτώρια που θα στείλουν επίσης τα καλά πράγματα, δουλεύω κυρίως με αυτά τα δύο. Όταν η τιμή είναι ένα θέμα, αυτά είναι το καλύτερο στοίχημά σας.

Πηγαίνετε για Μαζικές Φυτεύσεις

Μια μεμονωμένη τουλίπα από μόνη της είναι εντάξει, αλλά μια ομάδα τουλίπες είναι το καλύτερο στοίχημά σας για μια εμφάνιση νοκ άουτ. Δεν κάνω πάντα αυτό που κηρύττω εδώ, αλλά προς υπεράσπισή μου, οι κήποι μου είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟΙ και θα ήταν αστρονομικό να τους γεμίσω εντελώς. Σε αντίθεση με τους περισσότερους κηπουρούς στο σπίτι, πειραματίζομαι με διαφορετικά πράγματα κάθε χρόνο και πολλά από αυτά είναι σχεδόν εγγυημένα ότι δεν θα επιστρέψουν εδώ στο Τέξας. Για το ιστολόγιο, οι κήποι μου χρησιμεύουν περισσότερο ως δοκιμαστικός κήπος παρά ως επίσημος κήπος. Μεγαλώνω για να δω τι πρέπει να καλλιεργήσετε, γι‘ αυτό εστιάζω πολύ περισσότερο στις μεγάλες ποικιλίες παρά σε μια μαζική φύτευση οποιουδήποτε πράγματος.

Έχοντας πει όλα αυτά, εάν επρόκειτο να καλλιεργήσω έναν κανονικό κήπο στο σπίτι, θα εστιαζόμουν περισσότερο σε λιγότερες ποικιλίες και περισσότερο σε ένα πράγμα ή σε συνδυασμό χρωμάτων για την τιμή σοκ. Δεν υπάρχει τίποτα πιο εντυπωσιακό από μια ατελείωτη σειρά από παρόμοια χρωματιστά λουλούδια ή ένα μάτσο του ίδιου τύπου τουλίπας σε διάφορα χρώματα όπως αυτό που φαίνεται παραπάνω.

Μην ασχολείστε με τα οστεάλευρα

Ξέρω ότι η γιαγιά είπε ότι είναι απαραίτητο, και παρόλο που είναι σίγουρα ένα ενισχυτικό για την άνθηση, το οστεάλευρο τροφοδοτεί πολλά άλλα ανεπιθύμητα πράγματα, όπως τα skunks και τα άσχημα τρωκτικά με δόντια. Στην πραγματικότητα, το οστεάλευρο σχεδόν εγγυάται ότι οι βολβοί σας θα ξεθάψουν από κάποιο πλάσμα.

Ενώ η Haley και ο Levi μετακόμισαν για την τελευταία αποστολή του Logan, έφεραν μαζί τους τρεις γάτες. Τώρα αγαπώ τις γάτες των άλλων, αλλά εδώ γύρω δεν ταιριάζουν τόσο καλά. Δυστυχώς, είχα μια σακούλα με οστεάλευρα στην «ντουλάπα του κήπου» μου σε εσωτερικούς χώρους. Καθώς οι γάτες είναι τα περίεργα μικρά πράγματα που είναι, μία είχε καταφέρει να κλειδωθεί στην εν λόγω ντουλάπα για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα. Όταν τελικά τον βρήκα, είχε σκίσει το σακουλάκι με τα οστεάλευρα και ενώ είμαι σίγουρος ότι έφαγε λίγο από αυτό, το μεγαλύτερο μέρος της βρωμιάς σε σκόνη είχε λυθεί στο χαλί. Εάν επιμένετε σε αυτό το παλιό αγαπημένο φαγητό με βολβούς, αποθηκεύστε το σε κάποιο είδος πλαστικού δοχείου με καπάκι σε εξωτερικό χώρο και ελέγχετε καθημερινά τους φυτεμένους βολβούς σε περίπτωση που έχουν σκαφτεί.

Μην κόβετε ξοδευμένο φύλλωμα

Είτε χρησιμοποιείτε λίπασμα είτε όχι, οπωσδήποτε μην κόψετε το νεκρό ή νεκρό φύλλωμα των λουλουδιών από βολβούς ή βολβούς. Αυτό είναι που τροφοδοτεί τον λαμπτήρα και τον προετοιμάζει για μια επανάληψη εμφάνισης. Εάν κόψετε το νεκρό φύλλωμα πολύ νωρίς, σκοτώνετε τον βολβό. Περιμένετε μέχρι να πεθάνει το μεγαλύτερο μέρος του και να επιστρέψει στο χώμα.

Για να κρατήσω τα πράγματα απλά, συνήθως καλύπτω νεκρό και ετοιμοθάνατο φύλλωμα φυτεύοντας απλά κάτι μπροστά του. Ξέρω πολλούς τακτοποιημένους κηπουρούς που σκοτώνουν επίτηδες τους βολβούς τους κάθε χρόνο επειδή δεν αντέχουν το κιτρίνισμα του φυλλώματος. Εάν το κάνετε αυτό, σχεδιάστε να πρέπει να ξαναφυτεύετε τον ίδιο λαμπτήρα κάθε χρόνο. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει καλά για άτομα με πολλά επιπλέον χρήματα ή με πράγματα όπως τουλίπες που πιθανότατα δεν θα επιστρέψουν καλά ούτως ή άλλως, αλλά αυτές είναι πραγματικά οι μόνες περιπτώσεις που μου φαίνονται εφικτές.

Οδηγός για αρχάριους για βολβούς που ανθίζουν την άνοιξη

Ήλιος ή Μικρός Ήλιος

Έχω μια γιγάντια ιτιά που εμποδίζει ένα μεγάλο μέρος του κήπου μου να δεχθεί καθόλου ήλιο το καλοκαίρι. Ευτυχώς, οι βολβοί που ανθίζουν την άνοιξη σπάνια έχουν προβλήματα με τις τοποθεσίες φύτευσης. Αναπτύσσονται πριν τα δέντρα γεμίσουν ξανά με φύλλα και ανθίζουν καλά σχεδόν παντού όπου φυτεύονται. Οι μόνες περιπτώσεις στις οποίες θα ανησυχούσα για το πόσο ήλιο δέχονται τα ανοιξιάτικα άνθη μου είναι για άνθη που ανθίζουν αργά την άνοιξη, και ειλικρινά, ούτε αυτό είναι συνήθως πολύ μεγάλο ανησυχητικό. Απλώς βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει μόνιμη δομή όπως μια προεξοχή βεράντας ή αειθαλή δέντρα που εμποδίζουν το φως του ήλιου και θα πρέπει να είστε καλά.

ποικιλίες

Θα μπορούσα να κάνω μια ολόκληρη ανάρτηση για όλες τις ποικιλίες κάθε διαθέσιμης άνοιξης, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα σήμερα. Αντίθετα, θα επικεντρωθώ σε αυτό που φύτεψα φέτος. Τα περισσότερα ό,τι φύτεψα απέδωσαν σύμφωνα με τις προσδοκίες. Ανέβηκε, φαινόταν δυνατός και οι ανθοφορίες κράτησαν ένα αξιοπρεπές χρονικό διάστημα. Κάποια πράγματα, όπως οι νάρκισσοι, είχαν ανθίσει μέχρι το καλοκαίρι! Θα ενημερώσω αυτήν ακριβώς την ανάρτηση στα τέλη της άνοιξης του 2021 για να εξηγήσω τι επέστρεψε και τι όχι.

Όσο για τους ταραχοποιούς, ήταν όλοι από τα άλματα που φύτεψα, μαζί με τη φριτιλάρια. Τα alliums, ή Globemaster, Gladiator και Mt. Everest, εμφανίστηκαν αλλά δεν είχαν καλή απόδοση. Τα λουλούδια ήταν μικρά και μάλλον βραχύβια. Ελπίζω ότι αυτά θα επιστρέψουν το επόμενο έτος με μια πολύ πιο εντυπωσιακή εμφάνιση. Όσο για τα φριτιλάρια, οι σκίουροι συνέχιζαν να τα ξεθάβουν. Βρήκα βολβούς στο έδαφος περισσότερες από μερικές φορές και τους ξαναφύτευσα, αλλά πιστεύω ότι οι σκίουροι τελικά τους έφτιαξαν για τα καλά. Όλες οι ποικιλίες προέρχονταν από Bluestone Perennials. Προς το παρόν, δεν κατηγορώ το φυτώριο. Παρήγγειλα πολλά άλλα πράγματα από αυτούς που τα πήγαν υπέροχα.

Οι σπουδαίοι ερμηνευτές μου ήταν οι εξής (σημειώστε ότι η Ίρις δεν θα ανθίσει τον πρώτο χρόνο, επομένως δεν μπορώ να αναφέρω τις ανθοφορίες ακόμα):

Από την Bluestone

Καταπληκτικός παπαγάλος τουλίπα
Beautiful Blend Feelin Hot Hot Hot Lily Flowering Tulip
Muscari Paradox
Υάκινθος Yellowstone
Hyacinth Delft Blue
Υάκινθος Μικτό Παστέλ
Μίγμα Muscari
Τουλίπα Καραϊβικός Παπαγάλος
Όμορφο μείγμα Tulip Sangria Splash
Όμορφη μίξη Τουλίπα Twilight Sparkle Fringed Tulip
Perfect Partners Golden Cotton Candy Parrot Tulip & Double Daff
Ολλανδικά Vintage Lovely Εσώρουχα Μίξη Τουλίπας & Daff
Daffodil Ice King
Νατουραλισμός ασφόδελου

Από το Breck’s

Eternal Bliss Reblooming Bearded Iris
Wow Towering Tulip Collection
Χιονοστιβάδα Νάρκισσος
Merry Amigo Bearded Iris
Augustine Reblooming Bearded Iris
Συλλογή Spring Spectrum Iris
Η πιο αρωματική συλλογή ασφόδελων
Συλλογή Deluxe Double Daffodil
Τα πάντα για την Spring Bearded Iris
Presby’s Crown Jewel Reblooming Bearded Iris
Decadence Bearded Iris
Berry Awesome Hibiscus
Champagne Elegance Reblooming Bearded Iris

Ενώ δεν έλαβα κανένα ανοιξιάτικο από Eden Brothers φέτος, εξακολουθώ να τους προτείνω ανεπιφύλακτα. Παίρνω πολλά καλοκαιρινά μου ανθισμένα από αυτά και τα πάνε πάντα υπέροχα!

συμπέρασμα

Τώρα που το δοκίμασα επιτέλους, θα φυτεύω σίγουρα ανοιξιάτικα φυτά κάθε χρόνο! Μου άρεσε να έχω χρώμα στην αυλή πριν ξεφυλλίσουν τα δέντρα! Όλη η αυλή μύριζε σαν λουλούδια, που εντυπωσίασαν τους γείτονες όσο και η οπτική εμπειρία. Η μόνη μου λύπη ήταν ότι δεν είχα αρκετά λουλούδια για να γεμίσω τους χώρους φύτευσης. Με κάποια πράγματα όπως οι νάρκισσοι σίγουρα θα επιστρέψουν, ελπίζω ότι με τον καιρό, θα έχω ένα από τα πιο εντυπωσιακά ανοιξιάτικα λουλούδια στην πόλη!

Μάθετε από τα λάθη μου και φροντίστε να φυτέψετε τόνους βολβών σε ένα κεντρικό σημείο για την πιο εντυπωσιακή εμφάνιση. Φροντίστε να πιάσετε αυτό το τρυπάνι για να εξοικονομήσετε τους μύες, τον χρόνο και τη λογική σας! Παραλείψτε το οστεάλευρο και αγοράστε τα πάντα ΤΩΡΑ από ένα αξιόπιστο μέρος όπως αυτά που αναφέρθηκαν παραπάνω. Εάν κάνετε κλικ στους συνδέσμους σε αυτήν την ανάρτηση, θα πάρω μια μικρή προμήθεια και θα είμαι πολύ ευγνώμων!

Αυτά είναι όλα προς το παρόν, αλλά ελέγξτε ξανά σύντομα για μια δημοσίευση σχετικά με τη δημιουργία του καλύτερου κήπου με πεταλούδες και πώς να προετοιμάσετε μια ντουλάπα κήπου για το χειμώνα. Καλή κηπουρική!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει:

Λίστα ελέγχου τροπικών και λουλουδιών για το φθινόπωρο

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar