Πώς να φτιάξετε θεραπευτικό λάδι καλέντουλας

0
Πώς να φτιάξετε θεραπευτικό λάδι καλέντουλας

Τα φυτικά έλαια παρασκευάζονται εύκολα στο σπίτι. Μάθετε πώς να φτιάξετε το δικό σας θεραπευτικό έλαιο καλέντουλας για να το έχετε στο κιτ πρώτων βοηθειών για χρήση σε γρατζουνιές, εγκαύματα και άλλες δερματικές παθήσεις.

Αυτή η σελίδα μπορεί να περιέχει συνδέσμους συνεργατών. Παρακαλώ διαβάστε την αποκάλυψή μου για περισσότερες πληροφορίες.

Πώς να φτιάξετε φυτικό λάδι καλέντουλας

Μου αρέσει να καλλιεργώ καλέντουλα στον κήπο και το τοπίο μου. Είναι τόσο όμορφο και χαρούμενο, και οι επικονιαστές και τα ωφέλιμα έντομα το λατρεύουν επίσης!

Ωστόσο, όταν κοιτάζω τα όμορφα λουλούδια της καλέντουλας που ξεπροβάλλουν στην αυλή, σκέφτομαι: «Με τα κεφάλια τους!» Κάτι που είναι λίγο ζοφερό αν το σκεφτείς, παρόλο που καλλιεργώ επιπλέον λουλούδια, οπότε υπάρχουν αρκετά για μένα και μερικά για τις μέλισσες.

Όταν κοιτάζω αυτά τα όμορφα κεφάλια λουλουδιών, αυτό που πραγματικά αναζητώ είναι κάποιο θεραπευτικό χρυσό υγρό.

Πριν από πολλά χρόνια είχα μια αναπτυσσόμενη επιχείρηση σαπουνιού και η πλάκα σαπουνιού μου «Gentle Skin» ήταν φτιαγμένη με λάδι καλέντουλας λόγω των θεραπευτικών ιδιοτήτων του δέρματος και της ικανότητάς του να μειώνει τη φλεγμονή.

Αλλά αυτό το λάδι καλέντουλας αγοράστηκε από το κατάστημα και τώρα έχω την ευκαιρία να φτιάξω το δικό μου λάδι από τα δικά μου λουλούδια καλέντουλας!

Συμβουλή: Εάν δεν καλλιεργείτε τα δικά σας λουλούδια καλέντουλας, μην ανησυχείτε. Αρκεί να πηγάζεις ποιοτική αποξηραμένη καλέντουλα, μπορείτε να φτιάξετε λάδι καλέντουλας που διατηρεί τις θεραπευτικές του ιδιότητες.

Πώς να φτιάξετε ένα θεραπευτικό λάδι καλέντουλας

Οι οδηγίες για την παρασκευή ενός εμποτισμένου φυτικού ελαίου είναι απλές: Ρίξτε αποξηραμένα βότανα σε ένα ποιοτικό λάδι, εμφιαλώστε το και απολαύστε το!

Ακολουθούν οι αναλυτικές, βήμα προς βήμα οδηγίες για την παρασκευή ενός καταπραϋντικού λαδιού καλέντουλας.

Βήμα 1: Το θεραπευτικό λάδι καλέντουλας ξεκινά με την κοπή φρέσκων κεφαλών λουλουδιών στην κορυφή της άνθισης.

Δεν θα πω ψέματα, είναι λίγο λυπηρό να κόβω όλα αυτά τα υπέροχα κεφάλια λουλουδιών που κοσμούν χαρούμενα τους κήπους μου και προσελκύουν όλους αυτούς τους επικονιαστές. Γι‘ αυτό συγκομίζω μόνο περίπου τα μισά από τα πιθανά άνθη.

κεφαλές λουλουδιών καλέντουλας σε δίσκο αφυγραντήρα

Οι κεφαλές λουλουδιών καλέντουλας είναι έτοιμες να μπουν στον αφυγραντήρα.

Βήμα 2: Στεγνώστε τις κεφαλές των λουλουδιών και αφαιρέστε τα πέταλα των λουλουδιών.

Μερικοί άνθρωποι μαδάνε αμέσως τα φρέσκα πέταλα, πετούν τα κεφάλια και μετά στεγνώνουν τα πέταλα. Άλλοι άνθρωποι στεγνώνουν ολόκληρο το κεφάλι και στη συνέχεια χρησιμοποιούν ολόκληρο το κεφάλι στο έγχυμα λαδιού. Όλες αυτές οι επιλογές είναι ασφαλείς και ισχυρές.

Ακολουθώ μια προσέγγιση στη μέση του δρόμου: στεγνώνω ολόκληρα τα κεφάλια των λουλουδιών στον αφυγραντήρα (εδώ είναι το δικό μου) και μετά μαδήστε τα αποξηραμένα πέταλα. Πραγματικά δεν παίρνει πολύ χρόνο, και μου αρέσει το πλούσιο, χρυσό χρώμα που προέρχεται από τη χρήση μόνο των πετάλων.

Δώρο: Τα απογυμνωμένα κεφάλια λουλουδιών εξακολουθούν να είναι πανέμορφα μετά το μάδωμα! Τα χρησιμοποιώ στο κεντρικό μου τραπέζι!

αποξηραμένα πέταλα καλέντουλας

Ξεχωρίστε τα αποξηραμένα πέταλα καλέντουλας από τις κεφαλές των λουλουδιών.

κεφαλές λουλουδιών καλέντουλας με αφαιρεμένα τα πέταλα

Οι απογυμνωμένες, αποξηραμένες κεφαλές λουλουδιών καλέντουλας είναι παράξενα όμορφες και αποτελούν ένα υπέροχο κεντρικό κομμάτι του τραπεζιού που διαρκεί για πάντα.

Βήμα 3: Το υψηλής ποιότητας λάδι καλέντουλας είναι τόσο καλό όσο το λάδι έγχυσης.

Εφόσον τα φυτικά έλαια με έγχυση προορίζονται να είναι φαρμακευτικά, επιλέξτε ένα λάδι υψηλής ποιότητας.

Μου αρέσει να χρησιμοποιώ βιολογικό ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε λάδι ψυχρής έκθλιψης που θα χρησιμοποιούσατε συνήθως σε μια σάλτσα σαλάτας. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την επιλογή ενός ελαιολάδου (υπάρχει πολλή απάτη στον κλάδο, καθώς και μια ασθένεια που επηρεάζει τα ελαιόδεντρα), ανατρέξτε στις σημειώσεις στο άρθρο μου How To Make Herbal Salve.

Σταφυλέλαιο ψυχρής έκθλιψης ή λάδι αβοκάντο είναι καλές εναλλακτικές.

Βήμα 4: Γεμίστε το βάζο με πέταλα λουλουδιών καλέντουλας και λάδι.

Στη συνέχεια, γεμίστε ένα απολυμασμένο βάζο τοιχοποιίας 8 ουγγιών περίπου με πέταλα λουλουδιών και μετά γεμίστε το υπόλοιπο βάζο με λάδι.

Τα φυτικά έλαια παρασκευάζονται εύκολα στο σπίτι.  Μάθετε πώς να φτιάξετε το δικό σας θεραπευτικό έλαιο καλέντουλας για να το έχετε στο κιτ πρώτων βοηθειών για χρήση σε δερματικές παθήσεις.

Τα πέταλα λουλουδιών καλέντουλας εμποτίζονται με ελαιόλαδο.

Βήμα 5: Καλύψτε το βάζο και μουλιάστε το έγχυμα.

Καλύψτε καλά το έγχυμα και βάλτε το βάζο σε ένα ηλιόλουστο παράθυρο να μουλιάσει για ένα μήνα. Βάζω το δικό μου στο παράθυρο της κουζίνας μου πάνω από τον νεροχύτη και το ανακινώ λίγο κάθε πρωί.

Γράφω την ημερομηνία έναρξης και λήξης στο ημερολόγιό μου για να μην ξεχάσω πότε θα γίνει. Κατά τη διάρκεια του μήνα, το λάδι θα γίνεται σταδιακά πιο χρυσό καθώς τα πέταλα εγχύονται.

Βήμα 6: Σουρώστε το εγχυμένο λάδι καλέντουλας.

Μετά από περίπου ένα μήνα, ήρθε η ώρα να στραγγίσετε τα πέταλα των λουλουδιών. έθεσα α χοάνη κονσερβοποίησης πάνω από ένα άδειο βάζο και βάλτε ένα κομμάτι τυρί πανί πάνω από το χωνί.

Τώρα, ρίξτε το εγχυμένο λάδι μέσα από το τυρόπανο στο άδειο βάζο.

στραγγίζοντας λάδι καλέντουλας

Στραγγίστε το έγχυμα βοτάνων με τυρί.

Τα φυτικά έλαια παρασκευάζονται εύκολα στο σπίτι.  Μάθετε πώς να φτιάξετε το δικό σας θεραπευτικό έλαιο καλέντουλας για να το έχετε στο κιτ πρώτων βοηθειών για χρήση σε δερματικές παθήσεις.

Στύψτε το τελευταίο κομμάτι φυτικού ελαίου από το τυρόπανο.

Βήμα 7: Αποθηκεύστε σωστά το εγχυμένο φυτικό λάδι σας.

Αυτές οι οδηγίες αποδίδουν περίπου οκτώ ουγγιές θεραπευτικού ελαίου καλέντουλας, το οποίο θα θέλετε να διατηρήσετε σε ένα δροσερό, σκοτεινό μέρος.

Ενα σταγονόμετρο πορτοκαλί ή μπλε κοβαλτίου κάνει μια ελκυστική επιλογή δώρου και προστατεύει το λάδι από την υπεριώδη ακτινοβολία, ώστε να διαρκεί περισσότερο.

Βήμα 8: Χρησιμοποιήστε το εγχυμένο φυτικό λάδι σας σε ξηρό δέρμα, γρατζουνιές και ηλιακά εγκαύματα.

Χρησιμοποιώ αυτό το ενυδατικό και καταπραϋντικό λάδι απευθείας σε ξηρό δέρμα, γρατζουνιές και ηλιακά εγκαύματα και άλλες δερματικές παθήσεις. Ένα σταγονόμετρο διευκολύνει την εφαρμογή.

Το χρησιμοποιώ επίσης για να φτιάξω μια θεραπευτική αλοιφή.

Τα φυτικά έλαια παρασκευάζονται εύκολα στο σπίτι.  Μάθετε πώς να φτιάξετε το δικό σας θεραπευτικό έλαιο καλέντουλας για να το έχετε στο κιτ πρώτων βοηθειών για χρήση σε δερματικές παθήσεις.

Το τελικό προϊόν: Μην ξεχάσετε να βάλετε ετικέτα και ημερομηνία στο βάζο ή το μπουκάλι!

Αν σας αρέσει αυτή η συνταγή, τότε θα σας αρέσουν αυτά τα πέντε σπιτικά αφεψήματα (βάμματα, ελιξήρια, ξύδια και λικέρ) που κάνουν υπέροχα δώρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΟΜΕΝΟ:

Έχετε κάνει ποτέ έγχυμα λαδιού; Τι βότανο και λάδι χρησιμοποίησες; Το μετατρέψατε σε άλλο προϊόν όπως το αλοιφή;

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar