Πώς να φροντίσετε τη γιγάντια δερμάτινη φτέρη

2
Πώς να φροντίσετε τη γιγάντια δερμάτινη φτέρη

Ως μεγάλος λάτρης των τροπικών φυτών και λουλουδιών, ένα από τα αγαπημένα μου μέρη για επίσκεψη είναι το Κι Γουέστ, Φλόριντα. Εκτός από το ότι έχει πολλή χλωρίδα και πανίδα στους κήπους και στα θέρετρα, βρίσκεται επίσης παντού στην άγρια ​​φύση! Είναι ένα απόλυτο όνειρο να βρεις τα Birds of Paradise να μεγαλώνουν σε εγκαταλελειμμένες παρτίδες και να ξεπροβάλλουν μπανάνες στα βενζινάδικα. Ένα από τα φυτά του κάτω ορόφου που ερωτεύτηκα ήταν η γιγάντια δερμάτινη φτέρη.

Αυτή η ανάρτηση περιέχει συνδέσμους συνεργατών και ενδέχεται να λάβουμε αποζημίωση όταν κάνετε κλικ στους συνδέσμους χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.

Η γιγάντια δερμάτινη φτέρη μου (Πρώτο έτος) κάτω από ένα σκιερό δέντρο

Μπορεί να νομίζετε ότι έχετε ξαναδεί μεγάλες φτέρες, αλλά επιτρέψτε μου να σας πω ότι η Στρουθοκάμηλος δεν έχει τίποτα σε αυτό το κακό παιδί! Η Giant Leather Fern είναι ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΦΤΕΡΩΝ! Είναι μια φτέρη μαμούθ με τεράστια αλλά κομψά φύλλα που είναι γυαλιστερά στην επάνω πλευρά. Ίσως είναι ακόμα πιο ελκυστικές από τις δαντελωτές και φτερώδεις φτέρες που μεγάλωσε η μαμά σου, αλλά δέκα φορές το μέγεθος. Η φροντίδα για μια γιγάντια δερμάτινη φτέρη δεν είναι δύσκολη, αλλά έχουν ορισμένες απαιτήσεις που δεν μπορούν να τις μετακινήσουν. Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε πώς μπορείτε και εσείς να μεγαλώσετε αυτούς τους προϊστορικούς γίγαντες, εκτός των τροπικών περιοχών!

Σχετικά με την Giant Leather Fern

Η γιγάντια δερμάτινη φτέρη γνωστή και ως Acrostichum danaeifolium, θεωρείται φυτό ελών ή ελών. Υπάρχουν πολλά μέλη της οικογένειας Pteridaceae και όλα θεωρούνται δερμάτινες φτέρες, συμπεριλαμβανομένου του danaeifolium. Τα ώριμα φυτά έχουν μια ξεχωριστή συλλογή σπορίων στις κάτω πλευρές κάθε φύλλου, δίνοντας μια δίχρωμη εμφάνιση καφέ και πράσινου-γόνιμου και άγονου φύλλων.

Είναι εγγενές σε περιοχές όπως το Μεξικό, η Κεντρική Αμερική, η Νότια Αμερική, η Βραζιλία, η Καραϊβική και φυσικά η Φλόριντα. Ενώ αναπτύσσεται φυσικά σε περιβάλλοντα γλυκού νερού, είναι επίσης πολύ ανθεκτικό στο αλάτι. Μπορεί να φτάσει σε ύψος και πλάτος 12′ όταν είναι ώριμο! Η προσωπική μου φτέρη είναι ένα απλό μωρό και έφτασε σε ύψος και πλάτος 4′ μέχρι το τέλος του καλοκαιριού!

Εδώ είναι άλλη μια υπέροχη ανάρτηση που περιγράφει λεπτομερώς αυτούς τους ιθαγενείς της Φλόριντα.

Απαιτήσεις για τον ήλιο

Σε αντίθεση με πολλές φτέρες, η Giant Leather Fern απολαμβάνει τον ήλιο στα περισσότερα μέρη της χώρας! Εδώ στο Νότο, δίνω στο δικό μου ένα σκιερό περιβάλλον, αλλά μόνο επειδή δεν μπορώ να το φυτέψω στο έδαφος λόγω της χειμωνιάτικης ανθεκτικότητάς του ή της έλλειψής του. Μπορεί να ανεχθεί χαμηλότερα επίπεδα φωτός, επίσης, αν και έχω διαπιστώσει ότι δεν αναπτύσσεται τόσο γρήγορα όσο θα έκανε στη Φλόριντα. Θα χρειαστείτε ένα πολύ μεγάλο δοχείο επειδή φτύνει νέα φύλλα σε εβδομαδιαία βάση. Το πιο εύκολο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να το τοποθετήσετε σε μια θέση πρωινού ήλιου ή κάτω από ένα σκιερό δέντρο που επιτρέπει φιλτραρισμένο φως.

Απαιτήσεις νερού και υγρασίας

Πλήθος. Δεν μπορώ να το τονίσω αρκετά. Είναι ένα φυτό έλη, έτσι ακριβώς όπως ο Πάπυρος που αγαπάτε να μεγαλώνετε, έτσι και η Giant Leather Fern απαιτεί βρεγμένα πόδια. Έχω δοκιμάσει κάπως αυτή τη θεωρία και ενώ μπορεί να επιβιώσει σε σύντομες περιόδους χωρίς νερό στο ανώτερο επίπεδο του εδάφους, διαπίστωσα ότι θα έχανα ένα ή δύο φύλλα. Ευτυχώς, αναπηδά καλά, αλλά ποτέ δεν επέτρεψα στα υπόγεια ριζώματα να στεγνώσουν εντελώς. Δεν χρειάζεται να κάθεται στο νερό, αλλά το χώμα πρέπει να παραμένει επαρκώς υγρό.

Αυτό το φυτό σκάβει πραγματικά την υγρασία, επίσης. Ίσως είμαι ο μόνος Τεξανός που θα πει ότι είχαμε την τύχη να ζήσουμε πραγματικά υψηλή υγρασία το περασμένο καλοκαίρι. Κατά τη διάρκεια των ξηρών καλοκαιριών, θα πρέπει να κάνω ένα σημείο να συνωστίζω τη Φτέρη ανάμεσα σε άλλα φυτά και να ποτίζω καθημερινά για να διατηρήσω ένα επίπεδο υψηλής υγρασίας. Ο νότιος ήλιος σε ένα δοχείο μπορεί να καταστρέψει αυτό το όμορφο φυτό αν δεν είστε προσεκτικοί.

Τα φύλλα μιας ώριμης γιγάντιας δερμάτινης φτέρης (χάρη στη Widipedia)

Απαιτήσεις εδάφους

Στο φυσικό της περιβάλλον, η γιγάντια δερμάτινη φτέρη αναπτύσσεται σε βάλτους πλούσιους σε οργανικά. Επειδή εδώ στο Τέξας πρέπει να το καλλιεργήσω σε δοχείο, το χρησιμοποίησα καλά Μαύρη αγελάδακαι χώμα που περιείχε κομμάτια φλοιού για να συγκρατήσει την υγρασία. Το χώμα πρέπει να είναι χαλαρό και ευάερο, οπότε η ανάμειξη με βότσαλα είναι καλή ιδέα. Η ιδέα είναι να δημιουργηθεί ένα μείγμα που συγκρατεί την υγρασία, το οποίο μπορεί εύκολα να επιτευχθεί με την προσθήκη οργανικής ύλης στο έδαφος. Εάν ζείτε σε θερμότερες περιοχές της χώρας, μη διστάσετε να φυτέψετε αυτά τα κουτάβια κατευθείαν στο έδαφος και να τα κρατήσετε καλά ποτισμένα!

Απαιτήσεις διατροφής

Όταν καλλιεργείτε τη γιγάντια δερμάτινη φτέρη έξω από μια λίμνη ή βάλτο, είναι σημαντικό να την ταΐζετε κάθε τόσο. Δεν τρελαίνομαι ποτέ εδώ, αλλά προσφέρω το φαγητό μου πολλές φορές ανά εποχή. έκανα εναλλαγή μεταξύ Γαλάκτωμα Φυκιών/Ψαριού ανακατεύουμε και Miracle-Gro. Δεδομένου ότι είναι ένα φυτό βάλτου, πρέπει να έχετε κατά νου ότι λαμβάνει πολλά θρεπτικά συστατικά από το νερό που αναπτύσσεται κοντά. Οι φτέρες όλων των τύπων αγαπούν το τακτικό τάισμα και θα μεγαλώσουν πιο γρήγορα και πιο γεμάτες μαζί τους, αλλά θα επιβιώσουν χωρίς αυτές εάν οι καιροί είναι δύσκολοι ή είστε πολύ απασχολημένοι.

Κλάδεμα

Είναι σημαντικό να αφαιρέσετε τα νεκρά φύλλα ή τα φύλλα που πεθαίνουν, όσο το δυνατόν πιο κοντά στη βάση, για να αναγκάσετε το φυτό να στείλει όλη του την ενέργειά του στην ανάπτυξη νέων φύλλων ή στην ενίσχυση των ζωντανών φύλλων. Οι γιγάντιες δερμάτινες φτέρες μεγαλώνουν σε μια μεγάλη συστάδα που μοιάζει με βάζο και μερικές φορές χρειάζεται να κλαδευτούν για να μην είναι βαριές στη μία πλευρά. Εκτός από το κόψιμο του νεκρού φυλλώματος, ωστόσο, το κλάδεμα είναι αυστηρά καλλυντικό. Το φυτό μεγαλώνει όρθια όμορφα χωρίς καμία βοήθεια.

Βιώσαμε μια ισχυρή καταιγίδα που έστειλε ανέμους 50 mph κατευθείαν στη Φτέρη μου. Μερικά από τα φύλλα έσπασαν και έπρεπε να αφαιρεθούν. Δυστυχώς, δεν πήρα φωτογραφίες από την ακμάζουσα καλοκαιρινή μου Φτέρη πριν από την καταιγίδα, γι‘ αυτό φαίνεται να έχει αραιό φύλλωμα. Πιστέψτε με, αυτή η Φτέρη σχηματίζει ένα τέλειο βάζο και φαίνεται εξαιρετικά γεμάτο όταν δεν έχει τη Μητέρα Φύση να το βγάλει.

Νέα φύλλα που αναδύονται από τη συστάδα

Διάδοση

Προφανώς η γιγάντια δερμάτινη φτέρη μπορεί να αναπαραχθεί με πολλαπλασιασμό σπορίων, εάν έχετε το τέλειο περιβάλλον, ή διαιρώντας τα υπόγεια ριζώματα.

Προβλήματα

Εδώ είναι ένα μεγάλη ανάρτηση που περιγράφει λεπτομερώς πιθανές ασθένειες συνδέεται με τη γιγάντια δερμάτινη φτέρη. Δεν έχω ασχοληθεί προσωπικά με ασθένειες (χτύπησε ξύλο) οπότε δεν έχω πολλά στοιχεία εκτός αυτής της ανάρτησης. Ωστόσο, όταν πρόκειται για μυκητιασικές ασθένειες, προτείνω Φασματοκτόνο. Όσον αφορά τα έντομα, είχα λίγη εμπειρία με αυτό. Το περασμένο καλοκαίρι είχαμε μερικά προβλήματα με παράσιτα στους δοκιμαστικούς κήπους μας που με τρέλαναν. Ένιωθα ότι πάλευα με έντομα σε κάθε στροφή.

Τα έντομα και οι γυμνοσάλιαγκες είναι τα κύρια προβληματικά παράσιτα που σχετίζονται με τη γιγάντια δερμάτινη φτέρη. Για μεγάλες προσβολές χρησιμοποιώ χαίρομαι και φυσικά, για συνηθισμένη χρήση, απευθύνομαι σε Raid House and Garden. Πάλεψα λίγο με γυμνοσάλιαγκες, όπως και το Spider Mite. Ήταν όλα πολύ διαχειρίσιμα, αλλά λόγω της υγρασίας και των συνθηκών υγρασίας το περασμένο καλοκαίρι, τα ζωύφια απολάμβαναν κατά καιρούς να μασουλούν τη Δερμάτινη Φτέρη.

Σχετικό περιεχόμενο:

Ψηλό και επιβλητικό – Πέντε από τα πιο εύκολα τροπικά φυτά για ύψος

Χειμερινή Ανθεκτικότητα/Διαχείμαση

Η γιγάντια δερμάτινη φτέρη είναι ανθεκτική μόνο σε περίπου 15 βαθμούς, επομένως η καλλιέργεια έξω αποκλείεται για τους περισσότερους από εμάς. Στην αρχή, έφερα τη δερμάτινη φτέρη μου σε εσωτερικούς χώρους. Αυτό αποδείχτηκε μεγάλο λάθος για δύο λόγους – δεν υπήρχε αρκετό φως και ο θερμαντήρας αναρρόφησε την υγρασία από το δοχείο πολύ γρήγορα. Εάν έχετε μια ηλιόλουστη θέση στο σπίτι σας και είστε άπληστος ποτιστής, τότε δεν πρέπει να έχετε τα ίδια προβλήματα. Το σπίτι μου είναι γεμάτο με φυτά και οι ηλιόλουστες τοποθεσίες ήταν ήδη πολύ γεμάτες για ένα φυτό στο μέγεθος της Δερμάτινης Φτέρης.

Το μετέφερα στο γκαράζ. Όχι μόνο επωφελείται από ένα παράθυρο και το φως της οροφής (που παραμένει συνεχώς αναμμένο), αλλά θα μπορούσα επίσης να το μετακινήσω σε εξωτερικούς χώρους τις ιδιαίτερα ζεστές μέρες, εύκολα. Διατηρούμε μια θερμάστρα χώρου στο γκαράζ και τη λειτουργούμε τα βράδια όπου η θερμοκρασία πέφτει σχεδόν στο πάγωμα. Θα τα πήγαινε καλά και σε θερμαινόμενο αίθριο κατά τους χειμερινούς μήνες, σε θερμοκήπιο ή σε θερμοκήπιο.

Αν και δεν θα πω ότι είναι αδύνατο να αναπτυχθεί σε εσωτερικούς χώρους, δεν θα αναπτυχθεί σωστά χωρίς νερό, θερμότητα και υγρασία. Η Giant Leather Fern θα έκανε επίσης ωραία σε μια ντουλάπα με μια λάμπα ανάπτυξης, εάν έχετε το δωμάτιο ή μπροστά από ένα παράθυρο που περιβάλλεται από άλλα φυτά για υγρασία. Δεδομένου ότι λαμβάνει περισσότερο φως στο γκαράζ και ο θερμαντήρας χώρου δεν αντλεί υγρασία από το δοχείο πολύ γρήγορα, η Giant Leather Fern μου είναι πολύ πιο χαρούμενη εκεί. Είναι επίσης πιο εύκολο να ποτίζετε στο γκαράζ. Τις πιο ζεστές μέρες, ποτίζω απλά τα φυτά μου με ένα λάστιχο, το οποίο είναι γρήγορο και ανώδυνο και διατηρεί το γκαράζ ωραίο και υγρό. Ενώ σίγουρα έχω χάσει μερικά φύλλα σε όλες τις δοκιμές και τα λάθη μου, αυξάνονται επίσης νέα φύλλα από τη βάση. Έλα το καλοκαίρι, θα γίνει ξανά γιγάντιο σε χρόνο μηδέν, και θα μάθω καλύτερα για την επόμενη χρονιά.

Φύλλωμα της γιγάντιας δερμάτινης φτέρης μου (ένα έτος)

Χρήσεις

Μπορώ να σκεφτώ δεκάδες χρήσεις για το τοπίο του κήπου! Η Giant Leather Fern φαίνεται υπέροχη, ακόμα και σε κοντέινερ, γύρω από πισίνες ή λιμνούλες. Κάνει ένα υπέροχο εστιακό κομμάτι στο πίσω μέρος ενός παρτέρι ή κάτω από ένα δέντρο σκιάς. Το εντυπωσιακό του μέγεθος και τα υπέροχα, γυαλιστερά φύλλα το καθιστούν ένα εξαιρετικά ευέλικτο φυτό για χρήση τόσο σε επίσημους κήπους όσο και σε κήπους σε στιλ ζούγκλας. Αυτό είναι ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα υπό κατασκευή, και είτε το σκοπεύετε είτε όχι, θα ξεχωρίσει και θα ουρλιάξει, ΚΟΙΤΑ ΜΕ!

Απλά να έχετε κατά νου ότι γίνεται πολύ μεγάλο και θα χρειαστεί ένα μεγάλο δοχείο για να γεμίσει σωστά. Το δικό μου φυτεύεται σε ένα δοχείο βαθμού φυτωρίου δέκα γαλονιών. Επειδή είναι πολύ βαρύ, θα χρειαστείτε ένα δοχείο με λίγο κρέας και φυσικά, κρατήστε το χώμα ωραίο και υγρό. Αυτή η Φτέρη φαίνεται αλλόκοτη όταν είναι στα καλύτερά της! Μπορώ να οραματιστώ απόλυτα δεινόσαυρους να περπατούν ανάμεσα σε αυτές τις ομορφιές.

Ενώ η Φτέρη μου είναι ακόμα μωρό με όλα τα μέτρα, είναι ήδη ένα επιβλητικό δείγμα κήπου! Λατρεύω τη δίχρωμη εμφάνιση των ώριμων Ferns και ανυπομονώ να φτάσω εκεί. Για ένα πραγματικά τεράστιο και εντυπωσιακό φυτό, δοκιμάστε να ενσωματώσετε μια γιγάντια δερμάτινη φτέρη στο σχεδιασμό του τοπίου σας. Σχεδόν ποτέ δεν θα συναντήσετε κάτι τέτοιο εκτός της Φλόριντα ή των τροπικών περιοχών, επομένως θα έχετε σίγουρα ένα μοναδικό σημείο εστίασης που θα ζαλίζει τους περαστικούς (ναι, επινόησα μια λέξη)!

Οι λάτρεις της φτέρης ξέρουν ότι δεν υπάρχει τίποτα άλλο που τραβάει την προσοχή στον κήπο σαν μια μεγάλη και υγιής Φτέρη. Δεν είναι λοιπόν δύσκολο να φανταστεί κανείς πόσο εντυπωσιακό θα είναι το θέαμα της μεγαλύτερης Φτέρης στον κόσμο! Δοκιμάστε το και δείτε!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει:

Όταν οι βολβοί λουλουδιών ανεβαίνουν πολύ νωρίς

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar