Πώς να βοηθήσετε τα παιδιά σας να παραμείνουν ήρεμα και να συνεχίσουν

2
Πώς να βοηθήσετε τα παιδιά σας να παραμείνουν ήρεμα και να συνεχίσουν

Τι (μισός) χρόνος αλλαγής και αβεβαιότητας!

Πολλά από τα παιδιά μας έπρεπε να συνηθίσουν σε ένα «νέο κανονικό» προσπαθώντας να αφομοιώσουν περίπλοκα ζητήματα που επηρεάζουν τις κοινότητές μας.

Πολλοί είχαν μήνες χωρίς να δουν φυσικά τους φίλους και την ευρύτερη οικογένειά τους. Έπειτα, για να τα τελειώσουμε όλα, μπήκαν στο σπίτι της μαμάς και του μπαμπά!

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γονείς είναι να διασφαλίσουν ότι τα παιδιά μας θα βγουν από αυτήν την τρέχουσα κρίση ως ανθεκτικοί, συνειδητοποιημένοι και ολοκληρωμένοι άνθρωποι.

Λοιπόν, πώς το κάνουμε αυτό;

Μια αποτελεσματική προσέγγιση είναι να εστιάσετε λιγότερο στέγαση τα παιδιά μας από τον κόσμο και πολλά άλλα τόνοση την ψυχική τους υγεία και την ανθεκτικότητά τους, ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν οτιδήποτε βρεθεί στο δρόμο τους με μια βαθιά κατανόηση της αυτοεκτίμησής τους και της κοινότητάς τους.

Αυτό απαιτεί από τους γονείς να αναθρέψουν τα παιδιά έτσι ώστε να μεγαλώνουν μέσα από την αβεβαιότητα. Υποστηρίζοντας ερωτήσεις και ανοιχτή συζήτηση, ενώ πλαισιώνουν τα ζητήματα μέσα από την οπτική που είναι κατάλληλη για το παιδί, οι γονείς μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους να παραμείνουν ήρεμα και να συνεχίσουν (και προς τα πάνω).

«Το να μιλάς στα παιδιά με σαφή, εύλογο τρόπο για το τι συμβαίνει είναι ο καλύτερος τρόπος για να τα βοηθήσεις να καταλάβουν», λέει η Rachel Busman, PsyD, κλινική ψυχολόγος στο Child Mind Institute. «Αλλά να θυμάστε ότι τα παιδιά δεν χρειάζεται να ξέρουν κάθε μικρό πράγμα». Αν τα παιδιά δεν ρωτήσουν συγκεκριμένα, δεν υπάρχει λόγος να προσφέρουμε εθελοντικά πληροφορίες που μπορεί να τα ανησυχήσουν».

-Ινστιτούτο Child Mind

Πόροι που βοηθούν και τους γονείς και τα παιδιά

Ακολουθούν δύο πόροι που θα βοηθήσουν τους γονείς και τα παιδιά να ξεπεράσουν τις καταιγίδες και να δυναμώνουν κάθε μέρα.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar