Πώς να αποτρέψετε τον τεχνικό λαιμό στα παιδιά σας

2
Πώς να αποτρέψετε τον τεχνικό λαιμό στα παιδιά σας

Μπορείτε απολύτως διορθώστε τον τεχνικό λαιμό με μερικές απλές συνήθειες.

Δρ. Brent Wells, DC |

Στον συνδεδεμένο κόσμο μας, οι ηλεκτρονικές συσκευές είναι παντού. Τα χρησιμοποιούμε για εργασία, παιχνίδι, επικοινωνία, ψυχαγωγία, σχολικές εργασίες και μια ντουζίνα άλλα πράγματα απαραίτητα για τη σύγχρονη ζωή. Τα smartphone και τα tablet είναι φανταστικές εφευρέσεις, αλλά μπορεί να έχουν παρενέργειες. Μεταξύ των πιο ύπουλων εξ αυτών είναι ο «τεχνολογικός λαιμός», ο οποίος είναι ένας όρος που περιγράφει τη στάση προς τα κάτω και προς τα εμπρός που τείνουμε να υιοθετούμε όταν κάνουμε κύλιση στα τηλέφωνά μας ή σε άλλες συσκευές.

Ενώ εμείς ως ενήλικες μπορούμε να λάβουμε μέτρα για να το αποτρέψουμε αυτό, τα παιδιά μας είναι μια διαφορετική ιστορία. Χρειάζονται τη βοήθειά μας. Διαβάστε λοιπόν για να ανακαλύψετε πώς να αποτρέψετε τον τεχνολογικό αυχένα στα παιδιά σας.

Αυτό το άρθρο έρχεται σε εσάς από Ο πιο αξιόπιστος χειροπράκτης του Τζουνό, σε μια προσπάθεια να σας πει τι ακριβώς μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε τα παιδιά σας να διατηρήσουν μια υγιή στάση. Φυσικά, μία από τις επιλογές σε αυτή τη λίστα είναι να επισκεφτείτε έναν χειροπράκτη για βοήθεια, αλλά είναι καλύτερο να δοκιμάσετε πρώτα κάποιες άλλες τακτικές. Εάν μπορείτε να βάλετε τα παιδιά σας στις παρακάτω χρήσιμες συνήθειες, δεν θα χρειαστείτε χειροπράκτη!

[Feature image, pexels.com/]

Πώς ο τεχνικός λαιμός μπορεί να επηρεάσει τα παιδιά σας (και εσάς)

Προτού εξετάσουμε χρήσιμες συμβουλές για να βοηθήσουμε τα παιδιά σας να αποτρέψουν τον τεχνολογικό αυχένα, είναι σημαντικό να καταλάβετε τι μπορεί να συμβεί εάν η στάση του παιδιού σας συνεχίσει να επιδεινώνεται (ή δεν βελτιώνεται). Πρώτα απ ‚όλα, ο τεχνολογικός λαιμός έχει επίσης ονομαστεί „λαιμό κειμένου» και «nerd neck» σε ορισμένους κύκλους.

Θα παραμείνουμε στο να το αποκαλούμε τεχνολογικό λαιμό για αυτό το άρθρο, αλλά είναι το ίδιο: στρογγυλεμένοι ώμοι, στάση κεφαλιού προς τα εμπρός και αφύσικα στρογγυλεμένο πάνω μέρος της πλάτης και του λαιμού.

Εκτός από το πώς φαίνεται αυτή η στάση, μπορεί να προκαλέσει σοβαρά μακροπρόθεσμα προβλήματα, όπως:

 • Μυϊκός πόνος
 • Πονόλαιμος
 • Θέματα Νεύρων
 • Αυξημένος κίνδυνος αρθρίτιδας στην ενήλικη ζωή (ήδη από τα 20 χρόνια)
 • Πονοκέφαλοι
 • Προβλήματα δίσκου

Επομένως, είναι σημαντικό να διδάξετε στα παιδιά σας καλές συνήθειες μόλις αρχίσουν να χρησιμοποιούν φορητές συσκευές. Τούτου λεχθέντος, ποτέ δεν είναι αργά για να ενσταλάξετε αυτές τις συνήθειες. Μπορείτε απολύτως επιδιόρθωση τεχνολογίας λαιμός με μερικές απλές συνήθειες.

Ενθαρρύνετε (και προγραμματίστε) τη φυσική δραστηριότητα

Σε πολλούς από εμάς τους ενήλικες αρέσει να λένε ότι τα παιδιά σήμερα είναι πολύ διαφορετικά από όταν ήμασταν μικροί. Είναι αλήθεια ότι έχουν περισσότερη τεχνολογία στα χέρια τους. Ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές, παιχνίδια, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βίντεο με γάτες. υπάρχει πληθώρα ψυχαγωγίας στο διαδίκτυο. Αλλά πραγματικά, τα παιδιά είναι ακόμα τα ίδια. Εξακολουθούν να απολαμβάνουν τη σωματική δραστηριότητα, είτε πρόκειται για τρέξιμο χρησιμοποιώντας μπαστούνια ως ξίφη σε ένα φανταστικό μεσαιωνικό τοπίο, είτε οργανωμένα αθλήματα όπως μπέιζμπολ, μπάσκετ ή ποδόσφαιρο.

Κάνε λοιπόν ό,τι μπορείς για να ενθαρρύνεις αυτή τη σωματική δραστηριότητα. Το παιχνίδι με άλλα παιδιά είναι καλό για κοινωνικοποίηση, ανάπτυξη μυών, συντονισμό και καθορισμό στόχων. Επιπλέον, τους απομακρύνει από την οθόνη και τους επιτρέπει να μετακινούν το σώμα τους. Μπορείτε να το διαχειριστείτε αυτό με δύο τρόπους.

 • Εγγραφείτε στα παιδιά σας για αθλήματα που τους ενδιαφέρουν.
 • Βγείτε έξω για να πυροβολήσετε κρίκους ή να παίξετε αλιεύματα μαζί τους.
 • Υποχρεώστε έναν ορισμένο αριθμό λεπτών σωματικής δραστηριότητας πριν από την οθόνη.
 • Επενδύστε σε εξοπλισμό παιδικής χαράς για μικρότερα παιδιά και αθλητικό εξοπλισμό για μεγαλύτερα παιδιά.

Υπενθυμίστε στα παιδιά σας να κρατούν τις συσκευές τους στο επίπεδο των ματιών

Υπάρχει μηδενική πιθανότητα να εξαλειφθεί εντελώς ο χρόνος οθόνης. Ακόμα κι αν το θέλατε, δεν θα ήταν δυνατό με το πόσο βασιζόμαστε στα τηλέφωνα για την επικοινωνία και τη συλλογή πληροφοριών. Ωστόσο, μπορείτε να ενθαρρύνετε καλές συνήθειες. Ουσιαστικά, η απαλλαγή από τον τεχνολογικό λαιμό βασίζεται σε μια απλή οδηγία: κρατήστε τις συσκευές στο ύψος των ματιών.

 • Υπενθυμίστε στο παιδί σας να στηρίζει το τηλέφωνο ή το tablet του για να μην χρειάζεται να το κοιτάζει από ψηλά. Μπορούν να το κάνουν με ένα μαξιλάρι, ένα γόνατο ή ένα χέρι κάτω από τον αγκώνα τους.
 • Όποτε είναι απαραίτητο, ζητήστε τους να χρησιμοποιούν επιτραπέζιο ή φορητό υπολογιστή με την οθόνη να βρίσκεται στο ύψος των ματιών.
 • Εάν χαλαρώνετε στο σπίτι, προσφερθείτε να κρατάτε το τηλέφωνο ή το tablet ενώ παρακολουθείτε ή παίζετε μαζί. Στη συνέχεια, μπορείτε να το κρατήσετε ψηλά στο κατάλληλο ύψος.

Καθημερινές Διατάσεις

Η ενσωμάτωση ακόμη και πέντε ή δέκα λεπτών διατάσεων στην κανονική σας ρουτίνα μπορεί να βοηθήσει στη στάση του σώματος και στον τεχνικό αυχένα. Όταν οι μύες είναι χαλαροί και τεντωμένοι, είναι πιο εύκολο για εμάς (και τα παιδιά μας) να διατηρήσουμε μια καλή στάση όλη την ημέρα. Εδώ είναι μερικές απλές διατάσεις γιόγκα που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας.

 • Σκύλος προς τα κάτω
 • Ανοδικός σκύλος
 • Πόζα κόμπρα
 • Locust Pose
 • Πόζα γέφυρας
 • Πήνες πηγουνιού

Κάνοντας μερικές από αυτές τις διατάσεις είτε το πρωί είτε πριν τον ύπνο μπορεί να βοηθήσει εσάς και τα παιδιά σας με τεχνολογικό λαιμό.

Συμβουλές γενικής στάσης

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο η τεχνολογία. Στην πραγματικότητα, η ανάγνωση ενός βιβλίου και η καμπούρα πάνω από την εργασία έχουν το ίδιο αποτέλεσμα να τραβάτε το κεφάλι προς τα εμπρός και προς τα κάτω ενώ κυρτώνετε τους ώμους προς τα μέσα. Αν και δεν είναι το τέλος του κόσμου αν τα παιδιά σας δεν κάνουν την τέλεια στάση όλη την ώρα Είναι ένα θέμα αν παραμένουν σε αυτή τη σκυφτή στάση για μεγάλες περιόδους.

Είναι καλή ιδέα να ενθαρρύνετε τα διαλείμματα κατά τη διάρκεια της εργασίας ή του χρόνου ανάγνωσης, καθώς και κατά τη διάρκεια της οθόνης. Σηκωθείτε με το παιδί σας και περπατήστε. Τυλίξτε λίγο τους ώμους. Παίξτε με τον σκύλο. Τρέξτε και παίξτε για λίγα λεπτά πριν επιστρέψετε στη δουλειά.

pexels.com

Βάλτε ένα καπάκι στον χρόνο οθόνης

Ίσως το πιο προφανές (και πιο δύσκολο) πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να περιορίσετε τον χρόνο οθόνης. Αλλά ο περιορισμός του χρόνου οθόνης έχει άλλα οφέλη που ξεπερνούν την κακή στάση του σώματος. Ο πολύς χρόνος στην οθόνη μπορεί να καταπονήσει τα μάτια, να διακόψει τους κύκλους ύπνου και να αποτρέψει τη σωστή άσκηση και κοινωνικοποίηση.

Ο καθορισμός των ορίων για τον χρόνο οθόνης μπορεί να είναι δύσκολος, ειδικά για εφήβους και εφήβους. Πρέπει να επιλέξετε καλά τις φορές που επιλέγετε για να το συζητήσετε με τα παιδιά σας. Για συμβουλές σχετικά με το πώς να μιλήσετε στα παιδιά σας σχετικά με τον χρόνο οθόνης, επισκεφτείτε αυτό το άρθρο. Κάθε οικογένεια είναι διαφορετική και θα πρέπει να βρείτε τον καλύτερο τρόπο για να θέσετε ορισμένους βασικούς κανόνες με τα παιδιά σας.

Γίνε Πρότυπο

Μπορεί να μην φαίνεται έτσι, αλλά τα παιδιά μας σημειώνουν τι κάνουμε, τι λέμε και πώς ενεργούμε. Έτσι, εάν εσείς ή ο σύντροφός σας υποφέρετε από τεχνολογικό αυχένα, μπορεί να δίνετε μια δύσκολη μάχη. Από την άλλη πλευρά, εάν τα παιδιά σας δουν να εξασκείτε τη σωστή στάση του σώματος, να κρατάτε το τηλέφωνο στο ύψος των ματιών και να κάνετε συχνά διαλείμματα, θα βοηθήσει πολύ στο να τα κάνετε να κάνουν το ίδιο.

Δεν μπορείτε να κάνετε πολλά για τον τεχνολογικό αυχένα όταν τα παιδιά σας είναι στο σχολείο ή έξω από το σπίτι, επομένως η διόρθωση αυτών των κακών συνηθειών και η ενθάρρυνση της σωστής στάσης του σώματος ξεκινά από το σπίτι με εσάς και τον σύντροφό σας ως πρότυπα.

Επισκεφθείτε έναν Χειροπράκτη

Τέλος, εάν πιστεύετε ότι χρειάζεστε κάποια βοήθεια για να διορθώσετε τον τεχνολογικό λαιμό σας ή του παιδιού σας, μπορείτε πάντα να συμβουλευτείτε έναν χειροπράκτη. Οι γιατροί της χειροπρακτικής ασχολούνται με θέματα σπονδυλικής στήλης όλη την ώρα και μπορούν να σας προσφέρουν τη βοήθεια που χρειάζεστε για να χειριστείτε αποτελεσματικά τον τεχνολογικό αυχένα. Μεταξύ των φυσικών και ασφαλών τεχνικών που χρησιμοποιούν οι χειροπράκτες είναι:

 • Ευθυγράμμιση Σπονδυλικής Στήλης
 • Προσαρμοσμένες Ασκήσεις
 • Διατάσεις και Ανακούφιση Τάσεων
 • Συμβουλές τρόπου ζωής

Η χειροπρακτική φροντίδα έχει αποδειχθεί ότι βοηθά αποτελεσματικά όσους υποφέρουν από τεχνολογικό αυχένα. Αυτό, σε συνδυασμό με προσπάθειες στο σπίτι, μπορεί να σας βοηθήσει να αποτρέψετε τις αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να περιμένουν στο δρόμο για όσους έχουν τεχνολογικό λαιμό.

Πόροι:

https://www.spine-health.com/conditions/neck-pain/text-neck-treatment-and-prevention

https://www.parents.com/kids/health/healthy-habits-to-help-prevent-tech-neck-in-kids/

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0899346707600135

———————————

Άρθρο από: Δρ. Brent Wells, DC

Δρ. Brent Wells, DC ίδρυσε την Better Health Chiropractic & Physical Rehab και είναι χειροπράκτης για πάνω από 20 χρόνια. Το ιατρείο του έχει θεραπεύσει χιλιάδες ασθενείς από την Αλάσκα από διαφορετικά προβλήματα υγείας μέσω χειροπρακτικής φροντίδας, θεραπείας φυσικής αποκατάστασης και θεραπείας μασάζ. Είναι περήφανο μέλος της American Chiropractic Association και της American Academy of Spine Physicians. Και συνεχίζει την εκπαίδευσή του για να παραμείνει ενεργός και ενημερωμένος σε όλες τις μελέτες που σχετίζονται με τη νευρολογία, τη φυσική αποκατάσταση, την εμβιομηχανική, τις παθήσεις της σπονδυλικής στήλης, τον εγκεφαλικό τραυματισμό και πολλά άλλα.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar