Πρόβλεψη κατασκευής του Καναδά για το 2022

2
Πρόβλεψη κατασκευής του Καναδά για το 2022

Ο κατασκευαστικός τομέας του Καναδά αντιμετώπισε άνευ προηγουμένου προκλήσεις όταν η πανδημία του COVID-19 κατέστρεψε την παγκόσμια οικονομία, αλλά η ταχύτητα της ανάκαμψης του κλάδου έδειξε πόσο ανθεκτικός ήταν σε όλη τη διάρκεια. Αν και εξακολουθούν να υπάρχουν προκλήσεις, οι φετινές Πρόβλεψη Κατασκευών Καναδά 2022 δείχνει ότι ακόμη πιο φωτεινές μέρες περιμένουν για τον κλάδο.

«Δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη στιγμή για να αγκαλιάσετε την αλλαγή και να συνδέσετε ψηφιακά τις ομάδες του τομέα και του γραφείου σας. Η συνεχής καινοτομία θα επιτρέψει στη βιομηχανία να συμβαδίζει με την αυξανόμενη πολυπλοκότητα και να χτίζει πιο έξυπνα», δήλωσε ο Jas Saraw, Αντιπρόεδρος της Procore Technologies, Καναδάς.

Η πρόβλεψη κάνει μια συνολική ματιά στο επόμενο έτος με τα κυριότερα σημεία που περιλαμβάνουν:

Ταχύτητα ανάκαμψης ξεπερνά τις προσδοκίες

Οι προβλέψεις της Global-Data είχαν προβλέψει ότι ο κατασκευαστικός τομέας του Καναδά θα αυξηθεί κατά 2,5% το 2021, αλλά το πραγματικό ποσοστό αναμένεται να φτάσει το 6,5%. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην εισροή επενδύσεων στον κατασκευαστικό τομέα κατοικιών, στην πρόοδο με τους εμβολιασμούς και στην αύξηση των δημόσιων δαπανών σε έργα υποδομής και καθαρής ενέργειας.

Ωστόσο, αυτή η απροσδόκητα γρήγορη ανάκαμψη έρχεται σε αντίθεση με την αλυσίδα εφοδιασμού δομικών υλικών που περιορίζεται από την πανδημία, με αποτέλεσμα ελλείψεις και απρόβλεπτο κόστος σε υλικά όπως η ξυλεία και ο χάλυβας. Η παγκόσμια εταιρεία συμβούλων ακινήτων Jones Lang LaSalle (JLL) κατέληξε στο τέταρτο τρίμηνο 2021 Canadian Construction Outlook κανω ΑΝΑΦΟΡΑ ότι ο κλάδος θα δει μεγαλύτερη σταθερότητα τιμών και αποθεμάτων καθώς οι διαχειριστές της εφοδιαστικής αλυσίδας λαμβάνουν μέτρα για τη μείωση των σημείων συμφόρησης έως το 2022.

Μια επικείμενη έκρηξη στις δαπάνες για υποδομές

Ο αυξανόμενος πληθυσμός σε αγορές όπως το Κεμπέκ, το Οντάριο και το BC δημιουργεί μια ευκαιρία στην πολιτική πλευρά του κατασκευαστικού τομέα, καθώς οι πόλεις απαιτούν περισσότερες υπηρεσίες καθώς αυξάνονται σε μέγεθος, ιδιαίτερα νέα νοσοκομεία.

Με αυτή την ανάπτυξη σημαίνει ανάγκη για αστικές υποδομές και νομίζω ότι υπάρχουν περισσότερα χρήματα που χρηματοδοτούνται σε αυτές τις περιοχές από ό,τι τα τελευταία χρόνια – Chris Cower, PCL Construction

«Με αυτή την ανάπτυξη σημαίνει ανάγκη για αστικές υποδομές και νομίζω ότι υπάρχουν περισσότερα χρήματα που χρηματοδοτούνται σε αυτούς τους τομείς από ό,τι τα τελευταία χρόνια», λέει ο Chris Gower. Κατασκευές PCL COO, Κτίρια. «Σίγουρα υπάρχει ανάγκη για περισσότερα νοσοκομεία και βλέπουμε να εξετάζονται ορισμένες πολύ μεγάλες συνεργασίες ιδιωτικού-δημόσιου τομέα σε διάφορες επαρχίες».

Ο Γκάουερ επισημαίνει επίσης ότι περισσότερα μεγάλα έργα αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων έρχονται να υποβάλουν προσφορά από ποτέ, και ότι ο ιδιωτικός τομέας επανεκκινεί έργα που τέθηκαν σε αναμονή κατά τη διάρκεια της πανδημίας ως παράγοντες που συμβάλλουν σε μια πολυσύχναστη αγορά το 2022.

Προκλήσεις έλλειψης εργατικού δυναμικού

Η περιορισμένη προσφορά εργασίας είναι μια γνωστή πρόκληση για τις κατασκευαστικές εταιρείες παγκοσμίως, αλλά τα αποτελέσματά της αναμένεται να γίνουν έντονα αισθητά το 2022, καθώς ο καναδικός κατασκευαστικός τομέας αντιμετωπίζει την αναμενόμενη άνοδο της ζήτησης.

John Gamble, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ένωση Εταιρειών Συμβούλων Μηχανικών είναι ανοδική για το 2022 για τον κλάδο, λέγοντας ότι «οι επιχειρηματικές ευκαιρίες θα είναι αρκετά ισχυρές». Προειδοποιεί, ωστόσο, ότι «να πάρει καταρτισμένους ανθρώπους από την πλευρά του σχεδιασμού και της κατασκευαστικής πλευράς [is] σίγουρα θα είναι μια πρόκληση».

Ορισμένες κυβερνήσεις υποχωρούν ακόμη και από τις προσπάθειες προσέλκυσης νέων ταλέντων στα επαγγέλματα, με την επαρχία της Νέας Σκωτίας να καταργεί πρόσφατα το προσωπικό τμήμα του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων για τα πρώτα $50.000 εισοδήματος για κάθε εργάτη στον τομέα των κατασκευών κάτω των 30 ετών.

Προσπάθειες όπως αυτή, σε συνδυασμό με πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο ίδιος ο κλάδος, μπορούν να αποτελέσουν μεγάλη έλξη για τους εργαζόμενους που αναζητούν σταθερό μισθό και έναν δρόμο για την εξόφληση των φοιτητικών δανείων.

Αυτό ήταν απλώς ένα στιγμιότυπο του τι θα ακολουθήσει. Να διαβασω Στον ιστότοπο Έκθεση Πρόβλεψης Κατασκευών 2022 στο σύνολό της, συμπεριλαμβανομένων των 10 κορυφαίων τάσεων στον Καναδά που πρέπει να παρακολουθήσετε φέτος, κάντε κλικ εδώ.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar