Πέντε τρόποι για να αναπτύξετε τις ποιοτικές ικανότητες της ομάδας κατασκευών σας

0
Πέντε τρόποι για να αναπτύξετε τις ποιοτικές ικανότητες της ομάδας κατασκευών σας

Το Rework καταναλώνει σημαντικό μερίδιο του χρόνου και του προϋπολογισμού του προγράμματος σε αυστραλιανά κατασκευαστικά έργα – αλλά δεν χρειάζεται να είναι έτσι. Σύμφωνα με ειδικούς που μίλησαν σε ένα πρόσφατο διαδικτυακό σεμινάριο του Procore, «Upskilling Your Teams in Quality Fundamentals», ορισμένες βασικές αλλαγές στην πρακτική, τη διαδικασία και την επαγγελματική ανάπτυξη μπορούν να βοηθήσουν τις ομάδες να δουλέψουν σωστά την πρώτη φορά και να μειώσουν το κόστος διόρθωσης ελαττωμάτων.

Ακολουθούν πέντε τρόποι για να ξεκινήσετε:

1. Σκεφτείτε την ηθική σας

Πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα της Procore δείχνουν ότι περίπου το 12 τοις εκατό του επιτόπιου χρόνου στις κατασκευές στην Αυστραλία δαπανάται σε επανεπεξεργασία.

Όσον αφορά το κέρδος και τη ζημία, αυτό σημαίνει ότι για κάθε δολάριο που δαπανάται στη φάση κατασκευής μπορεί να δαπανηθούν περίπου επτά δολάρια κατά τη φάση της επανεπεξεργασίας και της κατασκευής. Συχνά, μεγάλο μερίδιο του κόστους βαρύνει τον τελικό καταναλωτή που ζει και εργάζεται στα ελαττωματικά κτίρια, σύμφωνα με τη Vanessa Carmody-Smith, Διευθύντρια Προγράμματος, Office of the Building Commissioner στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της NSW.

Η εξέταση των έργων από ηθική άποψη είναι μέρος της λύσης.

«Η ηθική εφαρμογή των προτύπων σημαίνει να βεβαιωθείτε ότι η εργασία από την οποία αποχωρείτε στο τέλος της ημέρας είναι ένα πρότυπο που θεωρείτε αποδεκτό», εξήγησε η Carmody-Smith. „Αποδεκτό για τους αγαπημένους σας να κοιμούνται ή να μένουν μέσα ή να χρησιμοποιούν ή να εργάζονται.“

Ο συντονιστής του Webinar, Lauren Conceicao, Αναπληρωτής Εκτελεστικός Διευθυντής της NSW στο Property Council of Australia, εξήγησε πώς ο αυτοσεβασμός αποτελεί μέρος της εξίσωσης.

Εάν μπορείτε να απομακρυνθείτε από ένα κομμάτι κατασκευής και να έχετε μακροζωία στην ποιότητα της εργασίας σας και τον σεβασμό για την εργασία που έχετε παραδώσει, τότε αυτό θέλουμε να δούμε στον κατασκευαστικό κλάδο.

2. Προγραμματίστε εκ των προτέρων για τον κίνδυνο

Ένας από τους τρόπους με τους οποίους η βιομηχανία έχει μειώσει τους θανάτους και τους τραυματισμούς στο χώρο εργασίας είναι η υιοθέτηση μιας προσέγγισης που βασίζεται στον κίνδυνο για την ασφάλεια και ο μελλοντικός προγραμματισμός για τη μείωση αυτών των κινδύνων. Ο David McCarthy, Director Infrastructure, Assets and Places στην KPMG, λέει ότι πρέπει να εφαρμοστεί παρόμοια προσέγγιση για την ποιότητα. Κατά τη διάρκεια των σταδίων σχεδιασμού του έργου, προσδιορίστε ποια μέρη του έργου θα έχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο ελαττωμάτων και θέστε σε εφαρμογή συστήματα και διαδικασίες για την αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτιών των πιθανών ελαττωμάτων.

Στο Κέντρο Αριστείας της Multiplex στο Rosebery, οι ομάδες εκπαιδεύονται για τον εντοπισμό συστημάτων και διαδικασιών κτιρίων υψηλού κινδύνου.

«Αυτό που κάναμε είναι να αρπάξουμε μια ολόκληρη σειρά από ενότητες, να συγκεντρώσουμε τις ενότητες ενάντια στους κρίσιμους κινδύνους που βλέπουμε σε ποιότητα και ενάντια σε αυτό, έχουμε ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο», δήλωσε ο Warwick Johnson, Regional Executive – Operations στο Multiplex. «Και διοικούμε όλο το προσωπικό μας, όλο το εποπτικό μας προσωπικό, είτε από τους διαχειριστές του ιστότοπου και κάτω, μέσω αυτής της διαδικασίας.

3. Φέρτε τους πάντες στην ομάδα νωρίς

Η Multiplex εφαρμόζει μια πρώιμη διαδικασία ολοκλήρωσης της ομάδας που αξιολογεί από ομοτίμους το σχεδιασμό του έργου και προσδιορίζει τομείς όπου η επίτευξη ποιότητας απαιτεί πρόσθετη εστίαση.

Αυτό το είδος προσέγγισης είναι η βέλτιστη, ειδικά όταν ένας σχεδιαστής ή αρχιτέκτονας έχει παράγει αυτό που αποκαλεί «μη οικοδομήσιμη τέχνη».

Η έγκαιρη συμμετοχή των ειδικών είναι ο απαραίτητος έλεγχος που διασφαλίζει ότι ένα έργο μπορεί να ανταποκριθεί στις προθέσεις του σχεδιασμού αλλά και να πληροί τα κατάλληλα πρότυπα ποιότητας, ασφάλειας και συμμόρφωσης.

Ποιος είναι καλύτερος να συμμετάσχει στο στάδιο του σχεδιασμού από τα παιδιά που θα το κατασκευάσουν;

«Ποιος καλύτερα να συμμετάσχει στο στάδιο του σχεδιασμού από τα παιδιά που θα το κατασκευάσουν; Οπότε, φέρτε τους εργολάβους, φέρτε τους προμηθευτές, φέρτε τους υπεργολάβους, βάλτε τους να εμπλακούν στα στάδια του σχεδιασμού όσο πιο νωρίς μπορούμε», δήλωσε ο Δρ. Marcus Jefferies, Επικεφαλής Πειθαρχίας – Διαχείρισης Κατασκευών στο Πανεπιστήμιο του Newcastle.

4. Μείνετε ενημερωμένοι με τον Κώδικα – είναι δωρεάν

ο Εθνικός Κώδικας Κατασκευών Το (NCC) δεν είναι μια σουίτα πληροφοριών που πρέπει να μάθει ένας κατασκευαστής ή ένας εμπορικός συνεργάτης μόλις λάβει την άδειά του. Αλλάζει συνεχώς σύμφωνα με τα νέα υλικά, τα τρέχοντα πρότυπα απόδοσης και τις μεθοδολογίες.

Ο Johnson λέει ότι κάθε κατασκευαστής και κάθε εμπορικός θα πρέπει να ενημερώνεται για το NCC – το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει ψηφιοποιηθεί και είναι πλέον διαθέσιμο πλήρως, διαδικτυακά δωρεάν. Πιστεύει ότι έχει διευρύνει την υιοθέτησή του και επίσης την κατανόηση του Κώδικα από τους ανθρώπους.

«Εάν εργάζεστε στον οικοδομικό κλάδο και δεν έχετε εγγραφεί στον Εθνικό Οικοδομικό Κώδικα, νομίζω ότι θα ήταν ατυχές, δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή διατίθεται δωρεάν. Και ανυπομονούμε για την ημέρα που τα Αυστραλιανά Πρότυπα μπορούν να κάνουν το ίδιο, γιατί νομίζω ότι αυτό θα βοηθήσει στην ευρύτερη κατανόηση των απαιτήσεων σε καθένα από αυτά τα πρότυπα», είπε ο Τζόνσον.

5. Κάντε την εκπαίδευση μέρος της δουλειάς

Η Multiplex λαμβάνει σοβαρά υπόψη τη συνεχή μάθηση, με πρόοδο στην καριέρα των ανθρώπων που βασίζεται στην ολοκλήρωση της επαγγελματικής τους εξέλιξης.

«Είναι πολύ καλό επιχειρηματικό λογικό να έχουμε ένα πολύ εξειδικευμένο προσωπικό. Όσο περισσότερο μπορείτε να εξοικειωθείτε με το προσωπικό σας, τόσο καλύτεροι είστε, από εργάτες οικοδομών, μαθητευόμενους μέχρι το εποπτικό προσωπικό σας και τους μηχανικούς του ιστότοπού σας και τους μηχανικούς του έργου σας, ακόμη και τους διαχειριστές έργων και τους διαχειριστές τοποθεσιών», εξήγησε ο Τζόνσον.

Η εκπαίδευση που καθίσταται διαθέσιμη, όπως το Office of Building Commissioner’s Continuing Professional Development και άλλη διαδικτυακή, ευέλικτη και αυτοδύναμη μάθηση καθιστά την εκπαίδευση προσβάσιμη για το 80 τοις εκατό των επιχειρήσεων του κατασκευαστικού κλάδου που είναι μικρές έως μεσαίες επιχειρήσεις.

Η ανάληψη συνεχούς αναβάθμισης δεξιοτήτων θα μπορούσε επίσης να είναι η διαφορά μεταξύ μιας επιχείρησης που ευδοκιμεί ή παρακμάζει.

«Θα δούμε το 20 τοις εκατό των επιχειρήσεων που δεν θέλουν να αλλάξουν», είπε ο McCarthy.

Για να δείτε ολόκληρη τη συζήτηση, μπορείτε να παρακολουθήσετε την ηχογράφηση κατά παραγγελία του „Upskilling Your Teams in Quality Bass“

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar