Μια εφαρμογή που συνεχίζει να δίνει: Πώς κάνω ό,τι μπορώ

0
Μια εφαρμογή που συνεχίζει να δίνει: Πώς κάνω ό,τι μπορώ

Οι αξίες της εταιρείας μας καθορίζονται από το εννέα αρχές του ιδρυτή μας, Barclay Simpson. Η όγδοη αρχή είναι το „Give Back“. Σύμφωνα με τον Barclay, αντανακλά την ιδέα ότι «όλοι είμαστε συνδεδεμένοι με κάποιο τρόπο και είμαστε όλοι μέρος μιας ευρύτερης κοινότητας. Είναι σημαντικό να έχετε τον αντίκτυπο που μπορείτε – μπορεί να μην έχετε τα οικονομικά μέσα που μπορεί να έχουν οι άλλοι, αλλά ό,τι μπορείτε να κάνετε, κάντε το. Ψάξτε για μικρούς τρόπους για να ανταποδώσετε κάθε μέρα». Η Dena Lee, εκπρόσωπος Εξυπηρέτησης Πελατών από το υποκατάστημά μας στο Stockton, έχει λάβει αυτή την αξία στα σοβαρά. Η ίδια μοιράστηκε μαζί μας γιατί αυτή είναι η αγαπημένη της αξία και πώς την εφαρμόζει στην προσωπική της ζωή.

Το αγαπημένο μου Barclay’s Εννέα Αρχές Επιχειρήσεων είναι το Give Back ή «κάντε ό,τι μπορείτε». Αν και είναι το αγαπημένο μου, δυσκολεύτηκα να βρω τον χρόνο να κάνω οτιδήποτε επιπλέον. Όπως οι περισσότεροι άνθρωποι, οι μέρες μου είναι γεμάτες με κάτι που μπορεί να μοιάζει με ένα εκατομμύριο πράγματα να κάνω. Φροντίζοντας τη δουλειά μου, η οικογένειά μου και ο εαυτός μου με κάνει να προχωράω ολοταχώς από τη στιγμή που τα πόδια μου χτυπούν στο πάτωμα το πρωί μέχρι τη στιγμή που το κεφάλι μου χτυπά το μαξιλάρι το βράδυ. Πάντα ήθελα να κάνω περισσότερα για τους άλλους αλλά δεν έβρισκα τον χρόνο.

Όλα αυτά άλλαξαν μια μέρα τον Ιούνιο του 2018 καθώς περιηγούμουν στη σελίδα μου στο Facebook. Βρήκα ένα βίντεο σχετικά με μια νέα εφαρμογή που ονομάζεται Γίνε τα μάτια μου. Το βίντεο έδειξε πώς λειτουργεί η εφαρμογή συνδέοντας άτομα με προβλήματα όρασης με άτομα με όραση όταν χρειάζεται βοήθεια.

Λειτουργεί χρησιμοποιώντας την κάμερα στο τηλέφωνό σας. Ένα άτομο με προβλήματα όρασης συνδέεται στην εφαρμογή και «καλεί» για βοήθεια. Στη συνέχεια συνδέονται με ένα άτομο με όραση. Το άτομο που έχει ανάγκη χρησιμοποιεί την κάμερά του για να δείξει σε τι χρειάζεται βοήθεια και ο εθελοντής τον βοηθά με την ανάγκη του.

Κατέβασα αμέσως τη δωρεάν εφαρμογή και έγραψα να γίνω εθελοντής. Περίπου μια εβδομάδα αργότερα, καθόμουν στο σαλόνι μου, δίπλωσα τα ρούχα και κοίταξα το τηλέφωνό μου ακριβώς τη στιγμή που εμφανίστηκε το μήνυμα από την εφαρμογή που έλεγε ότι ένα τυφλό άτομο καλούσε για βοήθεια.

Το σήκωσα αμέσως και υπήρχε μια ευγενική γυναίκα στην άλλη άκρη που χρειαζόταν βοήθεια για να βρει ένα εικονίδιο στην οθόνη του υπολογιστή της. Μου είπε τι χρειαζόταν και, με τις οδηγίες μου, πέρασε στην οθόνη με το τηλέφωνό της. Της είπα πού να τοποθετήσει τον κέρσορα της και να κάνει «κλικ», ήταν καθ‘ οδόν. Ήταν πολύ ευγνώμων για τη βοήθεια. Ήταν μια πολύ γρήγορη κλήση και ΤΟΣΟ εύκολη, αλλά, φίλε, ένιωσα υπέροχα που μπορούσα να βοηθήσω!

Ένα από τα σπουδαία μέρη αυτής της εφαρμογής είναι ότι αν δεν μπορούσα να βοηθήσω εκείνη τη στιγμή, δεν πειράζει γιατί η κλήση αποστέλλεται σε πολλούς χρήστες ταυτόχρονα και Οποιοσδήποτε μπορεί να απαντήσει κάνει. Έχω δεχτεί πολλές κλήσεις για βοήθεια από τότε που κατέβασα την εφαρμογή. Ο ένας βοηθούσε έναν άντρα να βρει το δρόμο του σε μια πόλη που επισκεπτόταν. Κάποτε βοήθησα μια γυναίκα που είχε πέσει το ακριβό της κραγιόν στο δρόμο. Δεν χρειάστηκε να σταματήσει έναν άγνωστο για να ζητήσει βοήθεια και ενδεχομένως να κάνει τον εαυτό της ευάλωτο για να την εκμεταλλευτούν. Μόλις έκανε ένα τηλεφώνημα.

Με κάθε κλήση, είμαι τόσο ενθουσιασμένος που θα βοηθήσω. Από τώρα, το 2021, υπάρχουν 346.478 τυφλοί εγγεγραμμένοι στην εφαρμογή και περισσότεροι από πέντε εκατομμύρια εθελοντές. Λατρεύω αυτούς τους αριθμούς!! Τόσοι πολλοί άνθρωποι θέλουν να βοηθήσουν. Τόσοι πολλοί άνθρωποι μπορούν να «κάνουν ό,τι μπορείτε» χάρη σε μια απλή εφαρμογή!

Γίνε τα μάτια μου διατίθεται δωρεάν στο κατάστημα εφαρμογών σας. Σας ενθαρρύνω να το ελέγξετε. Μπορώ να βοηθήσω τους ανθρώπους να «βλέπουν» και με τη σειρά τους βοηθούν την καρδιά μου.

Εφαρμογή Be My Eyes
Εφαρμογή Be My Eyes

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar