Μελέτη: Το μυρίζοντας δεντρολίβανο βελτιώνει τη μνήμη

1
Μελέτη: Το μυρίζοντας δεντρολίβανο βελτιώνει τη μνήμη

Η μυρωδιά του δεντρολίβανου ενισχύει την ικανότητά μας να θυμόμαστε γεγονότα του παρελθόντος και να θυμόμαστε τι πρέπει να κάνουμε στις μελλοντικές μελέτες.

Για ένα πρόσφατο μελέτηερευνητές από το Πανεπιστήμιο Northumbria τοποθέτησαν 150 υγιείς ηλικιωμένους σε δωμάτια που είχαν εγχυθεί είτε με αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου, είτε με αιθέριο έλαιο λεβάντας ή καθόλου άρωμα, και στη συνέχεια τους εξέτασαν την ικανότητά τους να θυμούνται να κάνουν κάτι τη δεδομένη στιγμή, π. όπως λήψη φαρμάκων ή δημοσίευση επιστολής αφού είδατε ένα γραμματοκιβώτιο.

Όσοι είχαν βρεθεί στο δωμάτιο με άρωμα δεντρολίβανου εμφάνισαν σημαντικά βελτιωμένη προοπτική μνήμης και εγρήγορσης, με βαθμολογίες στο τεστ 15% υψηλότερα από εκείνους που βρίσκονταν στο δωμάτιο χωρίς άρωμα.

Όσοι ξεκίνησαν στο δωμάτιο με λεβάντα εμφάνισαν σημαντικά αυξημένη ηρεμία, με μειωμένη ικανότητα να θυμούνται να κάνουν κάτι τη δεδομένη στιγμή.

Η μελλοντική μνήμη «είναι κρίσιμη για την καθημερινή λειτουργία». Lauren Bussey του Πανεπιστημίου Northumbria είπε στην Daily Mail. «Για παράδειγμα: όταν κάποιος πρέπει να θυμάται να παίρνει φάρμακα σε μια συγκεκριμένη στιγμή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ https://returntonow.net

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar