Κορυφαίες διαπραγματευτικές τακτικές για αποθήκευση του χρονοδιαγράμματος

0
Κορυφαίες διαπραγματευτικές τακτικές για αποθήκευση του χρονοδιαγράμματος

Οι διαπραγματεύσεις για προσαρμογές χρονοδιαγράμματος είναι μερικές από τις πιο απαιτητικές διαπραγματεύσεις σε οποιοδήποτε κατασκευαστικό έργο. Εξάλλου, οι συμμετέχοντες έχουν ήδη κάνει τα σχέδιά τους, έχουν αναθέσει πόρους και ξοδέψουν χρήματα για να προετοιμαστούν για να εκτελέσουν τους ρόλους τους στις αρχικά καθορισμένες ώρες. Αντί να παίζετε σκληρά παιχνίδια σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορείτε να βασιστείτε σε συνεργατικές διαπραγματεύσεις για να σας φέρουν πιο κοντά στους στόχους του προγράμματος σας και να σώσετε πολύτιμες σχέσεις.

Σε κανέναν δεν αρέσει η αλλαγή, ωστόσο όλοι έχουν μάθει να την περιμένουν στην κατασκευή. Οι αλλαγές στο χρονοδιάγραμμα συμβαίνουν συνεχώς. Συχνά, είναι μικρά. Κάποιος πρέπει να περιμένει μια ώρα για να ξεκινήσει ή κάποιος πρέπει να μετακινηθεί σε διαφορετική δραστηριότητα για μια μέρα. Σε ένα έργο όπου οι συμμετέχοντες έχουν καλές σχέσεις και καλές επικοινωνίες, αυτές οι μικρές αλλαγές ισχύουν ως συνήθως.

Ορισμένες αλλαγές, ωστόσο, απαιτούν πολύ περισσότερη δουλειά από τα μέρη των επηρεαζόμενων μερών. Εδώ διαπραγματεύεστε τους όρους της αλλαγής. Μπορείτε να επιλέξετε να σκάψετε τα τακούνια σας και να προσπαθήσετε να τραβήξετε τους πάντες στη γραμμή τερματισμού. Εναλλακτικά, μπορείτε να αξιοποιήσετε την έμφυτη επιθυμία στον καθένα να πάρει αυτό που θέλει. Χρειάζεται επιδεξιότητα, αποφασιστικότητα και κάποιο προγραμματισμό, αλλά ο καθένας μπορεί να μάθει να χειρίζεται τις διαπραγματεύσεις για την αλλαγή του χρονοδιαγράμματος.

Οι επιτυχημένες διαπραγματεύσεις έχουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

  • Συμβιβασμός
  • Κοινή επίλυση προβλημάτων
  • Δημιουργικές ανταλλαγές
  • Αμοιβαία επωφελή αποτελέσματα

Ποιος φταίει;

Αυτή είναι συχνά η πρώτη ερώτηση που έρχεται με αλλαγές στο πρόγραμμα. Ανεξάρτητα από το ποιος ή τι προκάλεσε την αλλαγή του χρονοδιαγράμματος, όλα τα εμπλεκόμενα μέρη πρέπει να συνυπολογίσουν πώς η αλλαγή θα επηρεάσει το κόστος τους. Ένας διαχειριστής έργου ή ένας επόπτης πρέπει να είναι ευαίσθητος σε αυτό το ζήτημα, αλλά δεν μπορούν να το επιτρέψουν να γίνει ένα θέμα από μόνο του. Δεν υπάρχει πλεονέκτημα να παζαρεύουμε για λάθος όταν πρέπει να συμβεί η αλλαγή.

Άλλες αλλαγές, όπως αυτές που έγιναν από τον ιδιοκτήτη, θα έχουν συμβατικά δικαιώματα και περιορισμούς που θα διέπουν τις επιστροφές κόστους. Όταν οι αλλαγές χρονοδιαγράμματος προέρχονται από εντολές αλλαγής, τα εμπλεκόμενα μέρη μπορούν συνήθως να καλύψουν το κόστος χρησιμοποιώντας τη διαδικασία παραγγελίας αλλαγής. Επομένως, προσπαθήστε να μην κολλήσετε στο παιχνίδι ευθυνών και να είστε ξεκάθαροι σχετικά με τις επιλογές που έχουν οι άνθρωποι για την ανάκτηση του κόστους.

Προσωπικές Πληροφορίες για Προσωπικότητες

Καθένας από εσάς φτάνει σε μια διαπραγμάτευση με τις δικές του εμπειρίες, προσδοκίες, τάσεις και πεποιθήσεις σχετικά με το θέμα που εξετάζει. Στη συνέχεια, οι προσωπικότητες σας μπαίνουν στο παιχνίδι.

Μερικοί άνθρωποι διαπραγματεύονται με πονηριά και χειραγώγηση, ενώ άλλοι μένουν ανοιχτοί και αναζητούν αμοιβαία επωφελή αποτελέσματα. Θα αντιμετωπίσετε διαπραγματευτές των οποίων ο μοναδικός στόχος είναι η νίκη, ανεξάρτητα από την επίδραση που έχει στην ευρύτερη εικόνα. Άλλοι θα προσπαθήσουν να επιτύχουν την καλύτερη συμφωνία μπερδεύοντας τις διαπραγματεύσεις με άσχετες απαιτήσεις.

Στο „The Handbook of Dispute Resolution“, οι συγγραφείς συμβουλή σχετικά με τις προσωπικότητες στη διαδικασία διαπραγμάτευσης είναι να «έχεις επίγνωση των δικών σου τάσεων, να έχεις ένα ευρύ ρεπερτόριο προσεγγίσεων και στρατηγικών και να μπορείς να αντιμετωπίζεις εποικοδομητικά τις δυσκολίες καθώς αυτές εμφανίζονται».

Η έρευνα δείχνει ότι οι άνθρωποι σπάνια αξιολογούν αξιόπιστα την προσωπικότητα των άλλων όταν διαπραγματεύονται και επιλύουν διαφορές. Μετακινώντας προσωπικότητες του παρελθόντος, δεν θα ξεκινήσετε να περιμένετε ένα κακό αποτέλεσμα και να κλείσετε την πόρτα σε μια εφαρμόσιμη λύση. Επικεντρωθείτε στην τρέχουσα συμπεριφορά και τις ανησυχίες του άλλου αντί να προσπαθείτε να ξεχωρίσετε τον τύπο της προσωπικότητάς του. Να είστε πρόθυμοι να αλλάξετε την προσέγγισή σας.

Για παράδειγμα, μπορείτε να μετακινήσετε τις διαπραγματεύσεις από προφορικές σε γραπτές. Ή μπορείτε να ζητήσετε προτάσεις πριν καταστρώσετε ένα σχέδιο. Πάνω απ ‚όλα, μην υποτιμάτε την πιθανότητα οι άνθρωποι να αλλάξουν τις απόψεις τους. Εκτός από τις συνεχείς αλλαγές στην εργασία, η γήρανση, οι εμπειρίες ζωής και η μάθηση είναι όλες πτυχές που επηρεάζουν τις τάσεις κάποιου κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

Εξερευνήστε Δημιουργικές Λύσεις

Οι διαπραγματεύσεις προγραμματισμού συνήθως περιλαμβάνουν να πείσουμε κάποιον να αλλάξει μια αναμενόμενη συμπεριφορά. Είτε χρειάζεστε το υπόστρωμα γυψοσανίδας να ξεκινήσει νωρίτερα από το αναμενόμενο είτε χρειάζεστε τον υδραυλικό να τελειώσει πιο γρήγορα, κάποιος πρέπει να προσαρμόσει ένα πρόγραμμα που συζητήθηκε προηγουμένως.

Με τι έχετε να διαπραγματευτείτε; Ίσως το δευτερεύον χρειάζεται περισσότερο χρόνο για μια άλλη δραστηριότητα ή θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένα από τα αδρανή κομμάτια του εξοπλισμού σας. Τι θα γινόταν αν μπορούσατε να προσφέρετε λίγη εργασία για να βοηθήσετε να μετακινήσετε υλικά, να επεξεργαστείτε μελλοντικές προσαρμογές χρονοδιαγράμματος ή να προσφέρετε άλλα καταλύματα για να απαλύνετε τον πόνο της αλλαγής;

Ακούστε την περίπτωση κάθε μέρους και, όποτε είναι δυνατόν, προσπαθήστε να καλύψετε αυτές τις ανάγκες άμεσα. Αν αυτό αποτύχει, τότε προσπαθήστε να καλύψετε τις ανάγκες πιο δημιουργικά. Ίσως το δευτερεύον γυψοσανίδας που ξεκινά νωρίτερα σημαίνει ότι αργότερα θα έχουν ένα κενό στο πρόγραμμα εργασίας τους χωρίς να κάνουν τίποτα για τους ανθρώπους τους. Μπορούν να ξεκινήσουν νωρίτερα στην επόμενη φάση; Ή ίσως μπορούν να χρησιμοποιήσουν το χρόνο προληπτικά και να εξαλείψουν γνωστά ελαττώματα από προηγούμενες εργασίες για να μειώσουν την τελική τους λίστα γροθιών.

Δοκιμάστε τις Επιλογές για Αμοιβαίο Κέρδος

Όταν χτυπάτε τον πρώτο τοίχο από τούβλα με ένα άτομο που ισχυρίζεται ότι „αυτό“ απλά δεν μπορεί να γίνει, δοκιμάστε να ρωτήσετε γιατί. Αλλά κάντε το με μια ειλικρινή επιθυμία να κατανοήσετε τα ζητήματα που αντιμετωπίζει το άλλο άτομο στην προσπάθεια να προσαρμοστεί στην αλλαγή. Μόλις μάθετε την πραγματική επίδραση που έχει η αλλαγή στο δευτερεύον, μπορείτε να αρχίσετε να εξερευνάτε δυνατότητες που θα ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους μαζί με το χρονοδιάγραμμα.

Εάν ο χαλυβδοστάτης πρέπει να βιαστεί αυτήν την εβδομάδα, μπορείτε να διαθέσετε τα σχέδια της επόμενης φάσης δύο εβδομάδες νωρίτερα από το προγραμματισμένο; Ίσως ο υδραυλικός που τελειώνει μια μέρα νωρίτερα σημαίνει ότι μπορεί να πάρει ένα διήμερο διάλειμμα για την απογραφή των προμηθειών του. Ή μπορούν να εισπράξουν την αμοιβή τους πιο γρήγορα. Μόλις το άτομο που κάνει την αλλαγή δει ότι είναι επωφελές για εκείνον, τα ενδιαφέροντά σας και τα δικά τους εξυπηρετούνται.

Όταν διαπραγματεύεστε αλλαγές στο πρόγραμμα, η συνεργασία είναι πάντα η καλύτερη, αλλά να είστε προσεκτικοί γιατί ηχεί κούφια αν δεν είναι ειλικρινής. Το να δίνετε σε άλλους την ευκαιρία να προσφέρουν λύσεις, σας βοηθά να καταλήξετε σε συμφωνίες που λειτουργούν για όλους, προσφέροντας αυτό που χρειάζεται τόσο το χρονοδιάγραμμα όσο και το έργο.

Λογισμικό ολοκλήρωσης προγραμματισμού για την κατασκευή. Να ξέρεις ποιος κάνει τι, πότε.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar