Καλοκαιρινή ζέστη & περιποίηση αυτοκινήτου

2
Καλοκαιρινή ζέστη & περιποίηση αυτοκινήτου

Κατά τη διάρκεια της υπερβολικής ζέστης μας τακτικά λάβετε προφυλάξεις για την προστασία των ανθρώπωνle και τα κατοικίδια, αλλά τι γίνεται με τα αυτοκίνητά μας? Όπως οι άνθρωποι και τα κατοικίδια, οχήματα χρειάζονται υγρά και δροσερό αέρα. Τα δικα σου Γειτονιά Αυτo Repair Proεπαγγελματίες (NARPRO) είναι κοινή χρήση τρόπων για να Μείνε ασφαλής.

1. Δοκιμάστε την μπαταρία σας

Καλοκαιρινή ζέστη μπορεί να αδειάσει την μπαταρία σας. Εάν είναι άνω των τριών ετών, φροντίστε να το δοκιμάσετε. Ένας πιστοποιημένος μηχανικός μπορεί να καθορίσει πόσο περισσότερο αναμένεται να διαρκέσει.

2. Συντηρήστε το σύστημα AC

Το όχημά σας θα πρέπει να ανακουφίζει από τριψήφια θερμότητα οπότε αν παρατηρήσετε ότι το σύστημα κλιματισμού πνέει χαμηλά ή ζεστά, επικοινωνήστε με έναν πιστοποιημένο τεχνικό. Τα νεότερα μοντέλα διαθέτουν φίλτρα καμπίνας που εμποδίζουν την είσοδο εξωτερικών σκουπιδιών στο εσωτερικό του οχήματος και μπορεί να θέλετε να το επιθεωρήσετε και να το αντικαταστήσετε εάν χρειάζεται για μέγιστη ψύξη και ροή αέρα.

3. Εξασφαλίστε άφθονα υγρά

Όπως και για τους ανθρώπους, τα υγρά είναι απαραίτητα για τα αυτοκίνητα. Τα υγρά όχι μόνο λιπαίνουν μέρη, αλλά μεταφέρουν επίσης τη θερμότητα μακριά από σημαντικά μέρη. Η υπερβολική ζέστη θα οδηγήσει σε εξάτμιση και ενδεχομένως θα μειώσει το αποτέλεσμα ψύξης, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε υπερθέρμανση του αυτοκινήτου σας.

Βεβαιωθείτε ότι το λάδι κινητήρα (κινητήρας), το ψυκτικό/αντιψυκτικό, το υγρό κιβωτίου ταχυτήτων, το υγρό φρένων και το υγρό υδραυλικού τιμονιού είναι γεμάτα. Εάν θέλετε να αντικαταστήσετε υγρά μόνος σου, φροντίστε να ελέγξετε το εγχειρίδιο κατόχου έτσι χρησιμοποιείτε τον κατάλληλο τύπο για το όχημά σας.

4. Ελέγξτε την πίεση και την κατάσταση των ελαστικών

Τα σωστά φουσκωμένα ελαστικά είναι σημαντικά όλο το χρόνο και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι κρίσιμο. Τα ελάχιστα φουσκωμένα ελαστικά μπορεί να υπερθερμανθούν και να αυξήσουν την πιθανότητα έκρηξης. Μπορεί να συμβεί υπερβολικά φουσκωμένα ελαστικά λόγω αναρρίχησης θερμοκρασίες. Γενικά, ελαστικά κέρδος μία λίβρα ανά τετραγωνική ίντσα (PSI) για κάθε αλλαγή θερμοκρασίας δέκα βαθμών. Παραφουσκωμένος Τα ελαστικά θα φθαρούν πρόωρα και μπορεί να επηρεάσουν το φρενάρισμα.

Η υπερβολική ζέστη μπορεί επίσης να προκαλέσει ρωγμές στο πλευρικό τοίχωμα που μπορεί να οδηγήσει σε στεγνό ελαστικό που είναι πιο πιθανό να ραγίσει.

Εάν σχεδιάζετε ένα καλοκαιρινό οδικό ταξίδι, σκεφτείτε να φύγετε νωρίς το πρωί για να διευκολύνετε τον κινητήρα του οχήματός σας. Φέρτε μαζί σας ένα ψυγείο με ποτά και μη ευπαθή τρόφιμα, χρησιμοποιήστε σκίαστρα παραθύρων για τους επιβάτες στο πίσω μέρος και συσκευάστε ένα κιτ έκτακτης ανάγκης με τα εξής:

Φορτισμένο κινητό

Κουτί πρώτων βοηθειών

Πυροσβεστήρας

Ανακλαστικά προειδοποιητικά τρίγωνα

Αφρώδες στεγανωτικό ελαστικών

Καλώδια βραχυκύκλωσης

Φακός και μπαταρίες

Κολλητική ταινία

Γάντια και κουρέλια

Ομπρέλα (για σκιά και βροχή)

Γράφτηκε από: NARPRO, Επαγγελματίες επισκευής αυτοκινήτων γειτονιάς

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar