Καλλιέργεια Comfrey στον κήπο Permaculture

0
Καλλιέργεια Comfrey στον κήπο Permaculture

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα από την καλλιέργεια comfrey. Μάθετε πώς να καλλιεργείτε αυτό το πολυετές βότανο και γιατί κάνει το δρόμο του στους κήπους της μόνιμης καλλιέργειας παντού.

Αυτή η σελίδα μπορεί να περιέχει συνδέσμους συνεργατών. Παρακαλώ διαβάστε την αποκάλυψή μου για περισσότερες πληροφορίες.

Πριν από πολλά χρόνια, ένας φίλος μου έδωσε ένα φυτό comfrey. Λυπήθηκε για τα πολλά οφέλη της καλλιέργειας κομφριού. Χωρίς αμφιβολία, ήμουν ενθουσιασμένος, αλλά λίγο δύσπιστος για αυτό το λεγόμενο σούπερ φυτό. Θα μπορούσε πραγματικά αυτό το φυτό να έχει τόσο μεγάλο αντίκτυπο;

Μετά από μια σεζόν, αυτό το ένα φυτό φάνηκε να κάνει τη διαφορά στην υγεία του εδάφους μου, έτσι έτρεξα έξω να αγοράσω περισσότερα φυτά!

Αυτό το πολυετές βότανο αναπτύσσεται στις ζώνες ανάπτυξης του USDA 3-9. Παρόλο που το comfrey είναι ανεκτικό σε μια ποικιλία συνθηκών καλλιέργειας, έχω διαπιστώσει ότι αναπτύσσεται καλύτερα από τον πλήρη έως μερικό ήλιο και σε πλούσιο, χαλαρό έδαφος. Όσο πιο συμπαγές είναι το χώμα, τόσο περισσότερη σκιά προτιμά.

Οι κηπουροί της Permaculture αναζητούν φυτά που είναι πολυλειτουργικά και βοηθούν τους κήπους να λειτουργούν σαν μίνι οικοσυστήματα, γεγονός που εξοικονομεί χρόνο. Και το μαντέψατε—το comfrey είναι ένα από αυτά τα φυτά!

Οικολογικά οφέλη της καλλιέργειας Comfrey

  • Προσελκύει επικονιαστές με μπλε, ροζ, μοβ ή λευκά λουλούδια σε σχήμα καμπάνας.
  • Παρέχει ενδιαίτημα για ωφέλιμα έντομα κάτω από τεράστια φύλλα, κάτι που βοηθά να διατηρείται ο κήπος χωρίς παράσιτα.
  • Λιπαίνει με σάπια φύλλα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Χρησιμοποιήστε τα ταχέως αναπτυσσόμενα φύλλα ως λίπανση πράσινης λίπανσης ή πράσινης κοπριάς.

Περισσότερα για το comfrey:

Καλλιέργεια Comfrey για διαφορετικές χρήσεις

Υπάρχουν δύο τύποι κομφριού που καλλιεργούν συνήθως οι κηπουροί:

  • Αληθινό/Κοινό κομφρέι (Symphytum officinale)
  • Ρωσική κομφρέυ (Symphytum x uplandicum) ονομάζεται επίσης ποικιλία Bocking 14.

Ας αφιερώσουμε ένα λεπτό για να μιλήσουμε για τις ιδιότητες και τις χρήσεις για το καθένα.

1: Grow True Comfrey for Medicine

Αυτό είναι το αρχικό αρχαίο βότανο, με το παρατσούκλι «knitbone», που καλλιεργείται για ιατρικούς σκοπούς.

Η δραστική φαρμακευτική ουσία σε αυτό το βότανο, αλλαντοΐνη, είναι πολλαπλασιαστικό των κυττάρων και παραδοσιακά χρησιμοποιείται για τη θεραπεία σπασμένων οστών, εξωτερικών τραυματισμών και πλήθους άλλων παθήσεων. Πρόσφατα, παρατήρησα ότι η αλλαντοΐνη είναι το κύριο θεραπευτικό συστατικό στη λοσιόν και την κρέμα ξυρίσματος που αγόρασα στο κατάστημα.

Χρησιμοποιώ ένα κατάπλασμα comfrey για μώλωπες και με βοήθησε να επουλώσω μια ουλή στο πρόσωπό μου.

Το Comfrey συνιστάται συνήθως για τοπική χρήση. Μάθετε πώς να φτιάχνετε αλοιφή comfrey για να επωφεληθείτε από τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Τα φύλλα και οι ρίζες χρησιμοποιούνται φρέσκα ή αποξηραμένα.

Είμαι σίγουρος ότι δεν εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι το comfrey είναι ένα από τα αγαπημένα μου βότανα που καλλιεργώ στον κήπο με τα φάρμακα!

Θέλετε όλα τα πλεονεκτήματα ενός αλοιφού comfrey αλλά δεν έχετε χρόνο να το φτιάξετε μόνοι σας; Το Catskills Comfrey είναι η αγαπημένη μου πηγή υψηλής ποιότητας, φάρμας και χειροποίητο φυτικό αλεύρι.

"Μεγαλώνοντας

Η πιο ισχυρή συγκέντρωση θεραπευτικών ιδιοτήτων του φυτού εμφανίζεται λίγο πριν την ανθοφορία. Ως αποτέλεσμα, αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να το περικόψετε για ιατρική χρήση.

Δεδομένου ότι αυτή η ποικιλία πολλαπλασιάζεται άγρια ​​από σπόρους, κόβοντας το φυτό πριν ανθίσει το κρατά υπό έλεγχο.

Επειδή το αληθινό comfrey είναι ένας παραγωγικός καλλιεργητής, μπορείτε να κόψετε το φύλλωμα τέσσερις έως πέντε φορές το χρόνο για σάπια φύλλα ή χλωρή κοπριά χωρίς να βλάψετε το φυτό. Ωστόσο, το αληθινό comfrey καλλιεργείται συνήθως για ιατρικούς σκοπούς.

Αγοράστε αληθινό comfrey ως σπόρο, ζωντανή ρίζα ή φυτό. Μου αρέσει να ξεκινάω αληθινό κομφρέσι από σπόρους.

Θα θέλατε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη χρήση σούπερ φυτά σαν comfrey στον κήπο σας permaculture;

Θα βρείτε πολλές πληροφορίες όπως αυτή στο βραβευμένο βιβλίο μου, The Suburban Micro-Farm.

The Suburban Micro-Farm Book

2: Grow Russian Comfrey („Bocking 14“ ή „Bocking 4“) για βιομάζα (Mulch, Green Manure)

Αυτές οι ποικιλίες έχουν πάρει το όνομά τους από το Bocking, Αγγλία όπου αναπτύχθηκαν και είναι υβρίδια του αληθινού comfrey και μιας άλλης ποικιλίας που ονομάζεται prickly comfrey. Ενώ το αληθινό comfrey μπορεί να εξαπλωθεί εύκολα, το ρωσικό comfrey έχει αποστειρωμένο σπόρο, επομένως δεν θα καταλάβει τον κήπο.

Αυτό το όφελος, συν το γεγονός ότι είναι ζωηρός καλλιεργητής, είναι ο λόγος που πολλοί κηπουροί της περμακαλλιέργειας το καλλιεργούν ως βιομάζα για σάπια φύλλα ή πράσινη κοπριά.

Αυτό είναι που πραγματικά κάνει αυτό το φυτό αστέρι στον κήπο της περμακουλτούρας: η ικανότητά του να τροφοδοτεί το έδαφος με φύλλα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Επιστρώστε με τα φύλλα για να μεταφέρετε αυτά τα θρεπτικά συστατικά στο έδαφος.

Οι χορτοφάγοι κηπουροί που αναζητούν μη ζωικά λιπάσματα θα βρουν ότι αυτό το βότανο είναι πολύτιμη πηγή θρεπτικών συστατικών και πράσινης κοπριάς.

Αν και οι ποικιλίες Bocking δεν πολλαπλασιάζονται με σπόρους, το φυτό μεγαλώνει σε πλάτος και τελικά πρέπει να χωριστεί. Και έτσι μπορείτε να παράγετε περισσότερα από αυτά τα φυτά για σάπια φύλλα με την πάροδο του χρόνου!

Αγοράστε αυτήν την ποικιλία είτε ως μοσχεύματα ζωντανής ρίζας είτε ως φυτό. Επειδή οι σπόροι είναι αποστειρωμένοι, δεν μπορείτε να τον καλλιεργήσετε από σπόρους. Μου αρέσει να φυτεύω Ρωσικά μοσχεύματα ρίζας comfrey.

Φύτευση Comfrey

Το Comfrey θα είναι εκεί για πολύ καιρό, οπότε επιλέξτε το χώρο σας καλά για φύτευση.

Όταν φυτεύετε μοσχεύματα ρίζας ή ώριμα φυτά, μουλιάστε τα σε νερό εκ των προτέρων για περίπου μία ώρα. Στην πραγματικότητα, το προτείνω για όλα τα πολυετή φυτά σας γιατί τα βοηθάει να μεταβούν στο νέο τους σπίτι πιο εύκολα.

Είτε φυτεύετε μοσχεύματα ρίζας, ώριμα φυτά ή σπόρους, φυτέψτε τα περίπου τρία πόδια μεταξύ τους.

Φύτευση μοσχευμάτων ριζών

Μου αρέσει να φυτεύω μοσχεύματα ρίζας από ρωσική κομφρέυ, τα οποία είναι πιο οικονομικά από την αγορά ώριμων φυτών. Επιπροσθέτως, Το σκάψιμο μιας μικρής τρύπας για τη φύτευση μοσχευμάτων ρίζας είναι ευκολότερο από τη μεγαλύτερη τρύπα που απαιτείται για ώριμα φυτά.

Σκάψτε μια μικρή τρύπα 2 ίντσες βαθιά σε αργιλώδες έδαφος ή 4 ίντσες βαθιά σε αμμώδες έδαφος. Απλώστε το κόψιμο της ρίζας πλευρικά και καλύψτε με χώμα. Συμπληρώστε με ένα στρώμα υψηλής περιεκτικότητας σε άζωτο, όπως κοπριά ή αποκόμματα γρασιδιού ή τριφυλλιού, και ποτίστε καλά.

Φύτευση ώριμων φυτών

Χρησιμοποίησε ένα πιρούνι εκσκαφής για να χαλαρώσετε το χώμα όπου σκοπεύετε να φυτέψετε τα φυτά σας και να σκάψετε μια τρύπα βάθους τουλάχιστον 1 ποδιού. Χαλαρώστε το χώμα τουλάχιστον 6 ίντσες κάτω από το φυτό. Όσο μεγαλύτερο είναι το φυτό, τόσο πιο βαθιά πρέπει να σκάψετε και να χαλαρώσετε.

Ανακατέψτε με κοπριά ή πλούσιο κομπόστ τη στιγμή της φύτευσης. Ποτίστε καλά και από πάνω με μούλτι.

Σημείωση: Πράγματα όπως αποκόμματα γρασιδιού, κοπριά και λίπασμα μπορεί να μολυνθούν με ζιζανιοκτόνα, ακόμα κι αν δεν ψεκάζετε. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη δυνατότητα ύπαρξης ζιζανιοκτόνων στο κομπόστ, ζιζανιοκτόνων στην κοπριά και ζιζανιοκτόνων σε χώμα που αγοράζεται από κατάστημα (ακόμα και αν είναι εγκεκριμένο από βιολογικά προϊόντα).

Σπορά σπόρων

Η σπορά σπόρων comfrey είναι δυνατή μόνο για την καλλιέργεια γνήσιου comfrey, οπότε ακολουθήστε αυτήν τη διαδρομή μόνο εάν έχετε πολύ χώρο και δεν σας πειράζει τα φυτά να εξαπλωθούν με την πάροδο του χρόνου.

Σπέρνετε τους σπόρους την άνοιξη όταν το έδαφος είναι επεξεργάσιμο σε βάθος 1/2 ίντσας και απέχει τρία πόδια μεταξύ τους. Ως πολυετή φυτά, θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να τα δείτε να εμφανίζονται.

Καλλιέργεια Comfrey για Mulch και Πράσινη κοπριά

Αυτό είναι ένα εξαιρετικό βότανο για να καλλιεργηθεί ως σάπια φύλλα για πολυετή φαγώσιμα. Δείτε πώς το χρησιμοποιώ κάτω από οπωροφόρα δέντρα στο άρθρο μου How to Build a Fruit Tree Guild.

Κόψτε τα φύλλα σε κομμάτια και χρησιμοποιήστε τα στον κήπο για ενίσχυση της γονιμότητας. Ο τεμαχισμός των μεγάλων φύλλων σε κομμάτια τους επιτρέπει να διασπαστούν γρηγορότερα και εμποδίζει την πράσινη κοπριά να σχηματίσει ψάθα στην επιφάνεια του εδάφους.

Διαβάστε περισσότερα για αυτήν την πρακτική στο άρθρο μου Mulching in the Permaculture Garden.

Στην παρακάτω εικόνα, ετοιμάζομαι να απλώσω κουβάδες με αληθινό σάπια φύλλα τριβής γύρω από τον κήπο.

Παρόλα αυτά, εγώ Διαχωρίστε τα λουλούδια από την πράσινη φυτική ύλη για να μην απλώσετε σπόρους γύρω από τον κήπο. Πρέπει να είμαι επιμελής στο να κόβω τα αληθινά φυτά κομφριού πριν τα λουλούδια ρίξουν τους σπόρους τους, αλλά διαφορετικά, η καλλιέργεια (αληθινής) κομφριού είναι εύκολο να δουλέψει.

Μετά από πέντε χρόνια, δεν είχα ποτέ περισσότερα από μερικά εθελοντικά φυτά να αναπτυχθούν γύρω από τον κήπο. Αν παρατηρήσετε τους εθελοντές όταν είναι νέοι, είναι εύκολο να τους σκάψετε και να τους μεταφυτεύσετε ή να τους ρίξετε μέσα στο λίπασμα για ενίσχυση των θρεπτικών συστατικών.

Ενώ και οι δύο ποικιλίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για ιατρικούς όσο και για σάπια φύλλα, είναι σημαντικό να θυμάστε ποια ποικιλία καλλιεργείτε, ώστε να μπορείτε να διαχειριστείτε κατάλληλα τα φυτά.

"Μεγαλώνοντας

Καλλιεργείτε κουφέτα στον κήπο σας; Ποιο είδος καλλιεργείτε;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΟΜΕΝΟ:

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar