ΖΗΤΡΟΦΟΡΟΛΟΓΗ – Επιστροφή στο Σπίτι μέσω Παραδοσιακών Τροφίμων

0
ΖΗΤΡΟΦΟΡΟΛΟΓΗ – Επιστροφή στο Σπίτι μέσω Παραδοσιακών Τροφίμων


Record-Eagle.com – Το σημερινό τοπίο μαζικής παραγωγής τροφίμων είναι συχνά επιζήμιο για τις προσπάθειες επισιτιστικής κυριαρχίας.

Οι ιθαγενείς προγονικές διδασκαλίες είναι αγκυροβολημένες σε ιστορίες δημιουργίας και καλύπτουν την επιστήμη, τα μαθηματικά, την ιστορία και την κοινωνιολογία. Διαμόρφωσαν τα συστήματα διατροφής κάθε κοινότητας για χιλιάδες χρόνια πριν τον αποικισμό.

«Τα φαγητά μας μιλούν τη δική τους προγονική γλώσσα», είπε η Kirsten-Kirby Shoote, από τη φυλή Tlingit στη σημερινή Αλάσκα. Η Shoote έχει αφιερώσει τη ζωή της στο να επαναφέρει ιθαγενή τρόφιμα στις κοινότητές της μέσω της εξοικονόμησης σπόρων.

Εργάζεται για την I-collective. ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός αυτόχθονων σεφ, αγροτών, ακτιβιστών, φυλάκων σπόρων και γνώσεων, και αναφέρεται στον εαυτό της ως «ακτιβίστρια τροφίμων, αποταμιευτής σπόρων, σεφ και αγρότης πόλης».

Μεγάλωσε στην επικράτεια Chinook στο σημερινό Όρεγκον και μετακόμισε στο Waawiiyatanong (Ντιτρόιτ) το 2015 για να εξερευνήσει την αστική κυριαρχία των τροφίμων των ιθαγενών. Το έργο της Leilu‘ Gardens επικεντρώνεται στην «καλλιέργεια σχέσεων με τα φυτά για την επούλωση πληγών των γενεών μέσω της αναζωογόνησης της αστικής κηπουρικής και της εξοικονόμησης σπόρων. Διοργανώνει αναδυόμενα δείπνα για την κοινότητα για να εξερευνήσουν μαζί πιάτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ: https://www.record-eagle.com/mishigamiing/coming-home-through-traditional-foods/article_d096e802-10c4-11eb-b8d7-777c2d3f9e71.html

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar