Γραφείο, σχολείο, καταφύγιο: Είναι δυνατόν ένα σπίτι να είναι και τα τρία;

2
Γραφείο, σχολείο, καταφύγιο: Είναι δυνατόν ένα σπίτι να είναι και τα τρία;

Δεν υπάρχει μέρος σαν το σπίτι.

Η Ντόροθι στον Μάγο του Οζ |

Πριν από τα γεγονότα των αρχών του 2020, το τυπικό σπίτι είχε έναν ρόλο: να παρέχει άνεση, ασφάλεια και ανάπαυλα από το άγχος και τις προκλήσεις του έξω κόσμου. Για να χρησιμοποιήσετε τον τίτλο, έπρεπε απλώς να είναι ένα καταφύγιο. Όταν η πανδημία του COVID-19 παρέσυρε τις επιχειρηματικές συμβάσεις και προκάλεσε το κλείσιμο των σχολείων σε όλο τον κόσμο, αυτό άλλαξε.

Σχεδόν από τη μια μέρα στην άλλη, τα σπίτια έγιναν γραφεία για επαγγελματίες που δεν μπορούσαν πλέον να επισκέπτονται τα γραφεία τους, αλλά έπρεπε να ολοκληρώσουν τη δουλειά τους. Οι περιοχές που προηγουμένως προορίζονταν για χαλάρωση έπρεπε να διπλασιαστούν ως ζώνες παραγωγικότητας. Αυτό σύντομα οδήγησε σε μεγάλη σύγχυση και απογοήτευση, με το εμπόδιο μεταξύ της επαγγελματικής και της οικιακής ζωής να έχει καταρρεύσει εντελώς.

Και ενώ τα πράγματα ήταν αρκετά άβολα για αυτούς χωρίς παιδιά, αυτά με Τα παιδιά έπρεπε να υπομείνουν περαιτέρω επιπλοκές όταν βρήκαν τον εαυτό τους ότι έπρεπε να συνυπολογίσουν την τεράστια αδεξιότητα της εκπαίδευσης στο σπίτι. Τα σπίτια τους έπρεπε με κάποιο τρόπο να εκπληρώσουν τρεις ρόλους — αν όχι ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ τότε τουλάχιστον εναλλάξ. Αν είσαι σε αυτή τη θέση, ξέρεις πόσο δύσκολο είναι.

Τώρα, δεν σας ρωτάμε αν είναι δυνατόν να το κάνετε απόπειρα να χαλαρώσεις, να κάνεις τη δουλειά σου, και εκπαιδεύστε τα παιδιά σας από το σπίτι σας. Αντίθετα, ρωτάμε αν είναι δυνατόν να το κάνουμε αποτελεσματικά. Μπορεί το σπίτι σας λειτουργία ως γραφείο, σχολείο και καταφύγιο; Ας το αναλογιστούμε.

[Feature image credit: PxHere]

Σωστά τα έπιπλα

Σκεφτείτε τι θα είχατε συνήθως σε ένα σπίτι. Ένας άνετος καναπές, ένα κομψό τραπέζι, φωτισμός για να σας ηρεμεί… Σε πολλές περιπτώσεις, πολύ στυλ πέρα ​​από την ουσία. Όμως οι χώροι γραφείων απαιτούν πρακτικότητα. Ένα γραφείο, για παράδειγμα, δεν το κάνει χρειάζομαι για να δείχνουν υπέροχες, γι‘ αυτό και οι περισσότερες εταιρείες θα εξοπλίσουν τα γραφεία τους με εντελώς γενικά γραφεία, καρέκλες και φωτισμό.

Αυτό που έχει σημασία για αυτούς είναι ότι τα έπιπλα είναι επαρκώς λειτουργικά. Οτιδήποτε πέρα ​​από αυτό είναι μια περιττή δαπάνη όταν η παραγωγικότητα είναι ο μόνος στόχος. Αν θέλετε το σπίτι σας να είναι κατάλληλο για χαλάρωση ή δουλεύοντας, χρειάζεστε χρηστικά έπιπλα που να ταιριάζουν και στην αισθητική. Για αυτό, θα πρέπει να ξεφύγετε από τους συμβατικούς προμηθευτές γραφείων και να δείτε μια μάρκα που εξυπηρετεί το σπίτι και αγοραστές επιχειρήσεων (Κουτί επίπλων είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για τα γραφεία της ειδικά).

Τι γίνεται όμως με το σχολείο; Λοιπόν, τα ίδια έπιπλα που λειτουργούν για σκοπούς γραφείου θα λειτουργήσουν γι ‚αυτό, αλλά μπορεί να χρειαστείτε λίγο επιπλέον χώρο εκτός εάν θέλετε να συνεχίσετε να ανταλλάσσετε τον φορητό υπολογιστή σας (ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο μηχάνημα και για τους δύο σκοπούς, κάτι που είναι απίθανο). Το τραπέζι της κουζίνας είναι συχνά αρκετά καλό για εκπαίδευση στο σπίτι, αλλά σκεφτείτε να δημιουργήσετε έναν ειδικό χώρο μελέτης.

Χειρισμός των επιπέδων θορύβου

Πηγή: https://www.shutterstock.com/image-photo/woman-working-on-laptop-noisy-children-1703663773

Όσο ωραίο κι αν θα ήταν να κρατήσουμε αυτούς τους τρεις ρόλους χωριστούς, αυτό συνήθως δεν είναι δυνατό. Ενώ εργάζεστε, το παιδί σας θα πρέπει να μελετά και αυτό σημαίνει ότι ανταποκρίνεται στις κλήσεις Zoom ενώ προσπαθεί να αποφύγει τους περισπασμούς. Το πόσο καλά θα τα καταφέρετε σε αυτές τις συνθήκες θα εξαρτηθεί από το πώς αντιμετωπίζετε θορυβώδη περιβάλλοντα και πώς ενεργείτε για να μειώσετε τα επίπεδα θορύβου.

Θα μπορούσατε, για παράδειγμα, να παραλάβετε κάποια υψηλής ποιότητας ακουστικά ακύρωσης θορύβου για να σας βοηθήσει να συνεχίσετε τη δουλειά σας ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει γύρω σας — και μια απλή κλειδαριά στην πόρτα θα μπορούσε να σας επιτρέψει να αποφύγετε πάρα πολλά οπτικός περισπασμούς στη ροή της κάμερας web, αν και οι περισσότερες εταιρείες έχουν γίνει αρκετά κατανοητές όταν πρόκειται για διακοπές στην οικογένεια.

Μια άλλη πηγή θορύβου μπορεί να είναι καυγάδες με το παιδί σας λόγω των δυσκολιών της εκπαίδευσης στο σπίτι. Αυτή είναι μια τρομερή περίοδος για τα παιδιά που θέλουν απλώς να κοινωνικοποιηθούν με τους φίλους τους και πραγματικά δεν θέλουν να αφιερώσουν τον ελεύθερο χρόνο τους στη μάθηση, επομένως μπορεί να χρειαστεί να είστε σχετικά σκληροί με την πειθαρχία. Το λογικό πράγμα που πρέπει να κάνετε, λοιπόν, είναι να προσπαθήσετε να καθυστερήσετε τις συνομιλίες που ενδέχεται να οδηγήσουν σε πολύ θόρυβο μέχρι να μπορέσετε να τις διαχειριστείτε. Εάν χρειάζεται να πάρετε έναν υπνάκο όταν τελειώσετε με τη δουλειά, κάντε το πριν ανακοινώνετε την ανάγκη για επιπλέον μελέτη

Διατήρηση σαφούς προγράμματος

Πηγή: shutterstock.com

Τέλος, αλλά ίσως το πιο σημαντικό, πρέπει να έχετε ένα ξεκάθαρα καθορισμένο χρονοδιάγραμμα εάν πρόκειται να κάνετε το σπίτι σας με επιτυχία γραφείο, σχολείο, και ένα καταφύγιο. Αυτό σημαίνει να ξεκινάς και να τελειώνεις την εργασία σε καθορισμένες ώρες αντί να δουλεύεις άθελά σου αργά επειδή αποσπάστηκες — Η μούσα έχει ένα δείγμα χρονοδιαγράμματος προς εξέταση. Σημαίνει επίσης να κάνετε συνεδρίες μελέτης σταθερής διάρκειας αντί να προσπαθείτε να κάνετε το παιδί σας να μελετά όλη μέρα κάθε μέρα (κάτι που δεν θα λειτουργήσει ποτέ).

Εάν γνωρίζετε ακριβώς πότε θα εργαστείτε, πότε θα διδάξετε και πότε θα έχετε ελεύθερο χρόνο (και δεσμεύεστε να επιβολής αυτά τα όρια), τότε μπορείτε να καλύψετε τη νοοτροπία σας ανάλογα. Ποτέ δεν θα είναι εύκολο να κάνετε τόσα πολλά από το σπίτι σας, αλλά αν αφιερώσετε χρόνο και προσπάθεια, μπορείτε να το κάνετε να λειτουργήσει επαρκώς καλά για την ώρα.

All-in-One Living

Το μέλλον βρίσκεται στη ζωή, στην εργασία; και διδασκαλία στο σπίτι σας; Ας ελπίσουμε ότι δεν είναι, γιατί σαφώς δεν είναι το βέλτιστο σενάριο — αλλά αυτό που εμείς μπορώ πες σε αυτό το σημείο ότι δεν είναι αρκετά η αδύνατη εγκατάσταση που αρχικά φαινόταν να είναι. Εάν πραγματικά δεν έχετε εναλλακτική λύση, τότε μην υποκύψετε στην αποτυχία. Μπορείτε να το κάνετε να λειτουργήσει.

———————————

Άρθρο από: Laura May, justanothermagazine.com

Η Laura May είναι Digital Editor στο Just Another Magazine. Ξεκίνησε το περιοδικό με τον συνιδρυτή Stevie πέρυσι και είναι πιθανώς πιο χαρούμενη όταν γράφει ή επιμελείται άρθρα.

Η Λόρα λατρεύει επίσης να εξερευνά τον κόσμο — μεγάλωσε στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά ζούσε στην Καλιφόρνια και παίρνει κάθε ευκαιρία για να κλείσει μια πτήση για ένα νέο και συναρπαστικό μέρος!

Όταν δεν ταξιδεύει στον κόσμο, η Laura βρίσκει συναρπαστικά θέματα σχετικά με την ευημερία — είτε πρόκειται για την ψυχική υγεία, τη φυσική κατάσταση ή τις σχέσεις μας με άλλους ανθρώπους.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar